ششمین دورهی سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران در محوطهی برج میلاد درحال اجرا است.
این سمپوزیوم که از روز ۲۳ شهریور آغاز به کار کرد، در دو بخش اصلی و دانشجویی در حال برگزاری است. در بخش اصلی ۱۰ مجسمهساز داخلی و ۱۲ هنرمند مجسمهساز از کشورهای آلمان، ایتالیا، اسپانیا، مکزیک، بلژیک، یونان، ترکیه، آلبانی، چین و تایوان به خلق آثار خود میپردازند.
در بخش دانشجویی نیز۱۰ هنرمند دانشجوی این رشته شرکت کردهاند.
هنرمندان شرکت کننده در بخش اصلی آثار حجمی خود را از درون قطعات سنگهای تراورتن به ابعاد ۳۰۰ در ۱۵۰ در ۱۰۰ سانتیمتر بیرون میکشند و سنگ مورد استفاده برای دانشجویان شرکتکننده به اندازهی ۱۵۰ در ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر است.
«کارلوس روبرتو مونگه سانچز»، هنرمند مجسمهساز مکزیکی که یکی از شرکت کنندگان در این سمپوزیوم است در گفتگو با مهر گفت: «تاکنون در ۱۶۰ سمپوزیوم در ۴۰ کشور شرکت داشتهام ولی این سمپوزیوم در تهران یکی از بهترین سمپوزیومهاست که تاکنون شرکت کردم. به این دلیل که سازماندهی خوبی داشته و از روز اول سنگ ها آماده بودند و ابزار خوبی در اختیارمان گذاشتند که با این ابزار میتوانیم ظرافت در آثارمان به خرج دهیم، چیزی که شاید اگر ابزار در اختیارمان نبود به آن نمی رسیدیم. اکنون میتوانم با صراحت بگویم، من تاکنون سهسمپوزیوم خیلی خوب در دنیا رفتهام که یکی در جزایر قناری، دیگری در آرژانتین و دیگری در اینجا (تهران) بوده است.»
وی با اشاره به اینکه قصد دارد اثر خود را با الهام از تهران قدیم بسازد، گفت:«تهران قدیم زیبا و معصوم بود و تهران امروز مدرن و امروزی و باید تلفیقی از این ۲ عنصر برای زیباتر شدن این شهر چه از نظر روح شهری و چه مبلمان شهری در نظر گرفته شوند.»
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این سمپوزیوم «والکر اشناگتن»، هنرمند و استاد مجسمهساز آلمانی است که آرزو میکند اثرش در یکی از مناطق کویری ایران به نمایش درآید.
والکر نام اثرش را «دروازهی آسمان» انتخاب کرده و در مورد آن گفت:«آن را طوری طراحی میکنم که نور خورشید بتواند کامل وارد آن شود، ولی اگر این اثر در فضای شهری و در بین ساختمانها قرار گیرد، مسلماً عنصر نور را از دست خواهد داد. برای من مهم است که نور دقیقاً وسط این اثر قرار گیرد.»
به سه نفر اول برگزیدهی این سمپوزیوم دیپلم افتخار و جوایز نقدی اهدا خواهد شد. به نفر اول برگزیدهی این سمپوزیوم مبلغ ۳۵۰۰ دلار آمریکا، مبلغ ۳۰۰۰ دلار به نفر دوم و مبلغ ۲۵۰۰ دلار برای نفر سوم در نظر گرفته شده است.
همچنین همزمان با این رویداد انجمن مجسمهسازان ایران پیشنهاد داده است روز ۱۳ مهرماه سالروز تولد «ابوالحسن صدیقی»، بزرگترین مجسمه ساز ایران به عنوان روز مجسمهساز در تقویم رسمی کشور ثبت شود.
ششمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمه سازی تهران تا ۱۵ مهر برپا است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.