Search
Asset 2

علیرضا آساهی ورزشکاری که با گذشت و بردباری قهرمان جهان شد

علیرضا آساهی در وزن نود کیلوگرم و در رقابت میان بالاتر از ۴۰ سال رشته ورزشی پرورش اندام ۴۸ کشور جهان توانسته است مدال طلا را کسب کند.
علیرضا آساهی، قهرمان پرورش اندام جهان (Screenshot via Twitter)

علیرضا آساهی قهرمان پرورش اندام جهان که معروف به «آقای عضلات افغانستان» است. میگوید که َاو به ورزش عشق می‌ورزد و آموخته است که با وجود (بدن و روان) سالم می‌توان اخلاقیات انسانی را پرورش داد، به خودشناسی و سپس خداشناسی رسید.  

او که در وزن نود کیلوگرم و در رقابت میان پیشکسوتان (میانسالان بالاتر از ۴۰ سال) رشته ورزشی پرورش اندام ۴۸ کشور جهان توانسته است مدال طلا را کسب کند، به رسانه‌ها می‌گوید که آرزوی بزرگش این است که امنیت کامل و زندگی مناسب برای مردم افغانستان و امکانات کافی برای ورزشکاران فراهم شود. هیچ ورزشکاری مجبور نشود که برای آماده شدن برای مسابقات ورزشی و قهرمان شدن از آسایش خانواده‌اش بگذرد و در مقابل همسر و فرزندانش شرمنده شود.  

او درحالی که اشک می‌ریخت، درباره سختی‌هایی که او و خانواده‌اش در مسیر قهرمان شدن وی متحمل شدند. می‌گوید: «من همیشه تنها هستم، در یک اتاق قرنطینه هستم. با فرزندانم بر سر یک سفره نمینشینم. اینکه من یک سینه مرغ (رژیم غذایی ورزشی) میخورم و آنها یک غذای ساده، برایم بسیار سخت است. حتی یک روز برای تمرین رفتم. مادر فرزندانم گفت که دیگر سینه مرغ نداریم. گفتم خداوند کریم است و وقتی برگشتم دیدم که سهمیه رژیمی مرا آورد. به او گفتم چرا با من شوخی میکنی. در این موقعیت طاقت و تحمل شوخی را ندارم. سینه مرغ که داشتیم چرا گفتی نداریم. گفت: یک لحظه صبر کن بچههایم را صدا کرد. کیهان و آرمان گفتند: با مادر دعوا نکن. تقصیر مادر نیست. ما قلکهایمان را میده (شکستیم) و برایت سینه مرغ خریدیم 

علیرضا آساهی، ۴۶ سال سن دارد و حدود یک و نیم دهه است که در رشته پرورش اندام تمرین میکند. او همچنین در چند رشته رزمی تخصص دارد و مربی کیک بوکسینگ است.  

ورزشکاران افغانستان از جان، مال و وقتشان می‌گذرند

او در مصاحبه‌های گذشته خود از اهمیت بالا بردن سطح اخلاقیات انسانی از طریق ورزش سخن گفته و افزوده است : «ورزشکاران سفیران صلح هستند و با سیاست سروکاری ندارند. با عشق و علاقه از جان، مال و وقتشان می‌گذرند تا بتوانند پیروزی و افتخار برای کشورشان بدست بیاورند. با این حال گاهی می‌شنویم که انفجارهایی در کلب‌ها (باشگاههای ورزشی) اتفاق می‌افتد. شنیدیم که انفجار در باشگاهی در غرب کابل اتفاق افتاد و امیدهای بسیاری از جوانان از بین رفت.» 

به گفته وی، «در شرایط فعلی افغانستان، از همه می‌خواهم همدیگر پذیر باشند، سعی کنند یکدیگر را درک کنند. انسانیت را ملاک قرار دهند. وقتی انسانیت را ملاک قرار دهند، بسیاری از مشکلات حل می‌شود و در کنارش خداشناسی می‌آید و صلح و دوستی می‌آید، اما زمانی‌که بخواهیم به یکسری از واژه‌ها (بداخلاقی‌ها) تکیه کنیم، زندگی‌مان روزبه‌روز بدتر خواهد شد.» 

کسانی که حسادت کردند، باعث پیشرفتم شدند 

این قهرمان پرورش اندام جهان در سال گذشته به عنوان «آقای عضلات افغانستان» شناخته شد. او قبل از اعزام به مسابقات جهانی پرورش اندام، در یک برنامه تلویزیونی شبکه آریانا نیوز در پاسخ به سوالی درباره حسادت در ورزش گفت: «من معتقدم که رقابت سالم باعث پیشرفت دو طرف (رقابت ورزشی) می‌شود اما وقتی که مساله تبدیل به حسادت شود، باعث حالت روانی (منفی) و بوجود آمدن کدورت‌ها می‌شود…من تشکر می‌کنم از کسانی که حسادت کردند و حتی برخورد نادرستی با من کردند، هر چند این رفتار آن‌ها باعث چند روز آشفتگی فکریم شد، اما به من کمک کرد که اراده‌ام را قویتر و برای رسیدن به هدف و پیروزی تلاش بیشتری کنم.» 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی