مراسم افتتاحیهی جشنواره “هنر برای صلح” عصر روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه با حضور دکتر “حمیدرضا اردلان” معاون هنری خانه هنرمندان و مدیر یونیمای ایران، دکتر ” محمد رضا سعید آبادی” دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران و تعدادی از هنرمندان در تالار شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.
قبل از آغاز مراسم افتتاحیه پرفورمنسی با موضوع “صلح” توسط گروه “حمیدرضا پور آذری” در لابی خانه هنرمندان ایران اجرا شد.
پس از آن، دکتر اردلان طی سخنانی گفت: “هنر ذاتاً به دنبال صلح است، اگرچه گاهی در تاریخ در جنگها و درگیریها از هنر سوءاستفاده شده است و در جهتی خلاف دوستی و انسان دوستی از آن بهره بردهاند، ولی ذات هنر هم چنان از جنس صلح است.” وی در ادامه هدف اصلی یونیمای ایران را ترویج و انتشار پیام صلح و دوستی ملت ایران به جهانیان ذکر کرد.
در ادامه پیام آریایی دبیر اجرایی جشنواره ضمن اشاره به چگونگی شکلگیری جشنواره گفت: “ما در کشوری زندگی میکنیم که کشوری جنگ زده است، از سوی دیگر نیز منطقه ما، چند سالی است که در جنگ و درگیری فرو رفته است. همه آثار جنگ در زندگی امروز ما تاثیر گذاشته است. اما تنها آنچه میتواند ما را از جنگ و داستانهای آن دور سازد، حرکت به سمت صلح و دوستی افراد با یکدیگر است. در این میان هنر و رویکرد هنرمندان به موضوع صلح قطعاً میتواند تاثیرات جنگ و خشونت را کم رنگتر سازد. موضوع صلح از درون ما شکل میگیرد و در جامعه منتشر میشود. هنرمندان بسیاری هستند که آثاری را با موضوع صلح خلق کردهاند، به همین منظور تصمیم گرفتیم این آثار را جمع آوری کنیم و در قالب یک پروژه با عنوان «هنر برای صلح» ارائه دهیم، تا صلح دوستی ایرانیان بیش از پیش خود را برای همگان به نمایش بگذارد”
سپس دکتر “محمدرضا سعید آبادی” دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به هدف اصلی یونسکو در جهان گفت: “سازمان جهانی یونسکو برای صلح و آرامش در میان آدمیان در جهان تاسیس شد، صلح نه از طریق مذاکرات دولتها با یکدیگر بلکه از طریق فرهنگ، هنر، علم و آموزش. اگر ایده جنگ در ذهن انسانها شروع میشود، باید دفاع از صلح نیز در ذهن آنها آغاز شود. در واقع هدف اصلی تاسیس یونسکو تلاش برای آموزش صلح و مدارا بوده است.”
در ادامه این مراسم کلیپ موسیقی “آواز صلح” ساختهی “هوشنگ کامکار” به نمایش درآمد و سپس “هوشنگ کامکار” در خصوص این قطعه گفت: “من این کار را حدود چند ماه پیش ساختم، زمانی که باز در خاورمیانه صحبت از جنگ به فریاد تبدیل شده بود، تصمیم گرفتم کاری با موضوع صلح با کمک دوستان و اعضا خانواده خود بسازم تا شاید خطر جنگ را بیان کند. ما ایرانیها از دیرباز صلح طلب بودهایم و امروز نیز از صلح میگوییم، من به عنوان یک هنرمند وظیفهی خود میدانستم، تا از صلح و صلح دوستی ایرانیان بگویم. امیدوارم هنرمندان دیگر نیز آثاری با موضوع صلح خلق کنند، تا آوای صلح دوستی ما به گوش همه جهانیان برسد.”
در مرحله اول از جشنواره نمایشگاه نقاشی، مجسمه و عکس از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ دیماه در گالری محسن، نمایشگاه پوسترهای گرافیک از تاریخ ۲۳ تا ۲۸ دیماه در نگارخانهی زمستان خانه هنرمندان و نمایشگاه آثار تصویرگری از ۴ تا ۱۴ بهمنماه در نگارخانه ویستا برپا میگردد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.