Search
Asset 2

به دنبال کانادا و سوئد، استرالیا نیز کمک‌های مالی به اونروا را از سر می‌گیرد

دولت استرالیا به اعطای کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی (اونروا) در غزه ادامه خواهد داد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی (اونروا) در غزه (Instagram @unrwa)

دولت استرالیا به اعطای کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی (اونروا) در غزه ادامه خواهد داد.

این تصمیم به دنبال اقدام کانادا و سوئد برای لغو توقف کمک‌های مالی به آژانس سازمان ملل اتخاذ شده است. با این‌حال، آمریکا همچنان کمک‌های خود را متوقف کرده است.

استرالیا در ماه فوریه پس از ادعای دست داشتن کارمندان آژانس امدادرسانی سازمان ملل در حمله حماس به اسرائیل، کمک‌های مالی خود را به این آژانس متوقف کرده بود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در ۱۲ مارس به خبرنگاران گفت: «ما باید این واقعیت را در نظر بگیریم که کنگره ممکن است توقف کمک‌ها را دائمی کند.»

با این‌حال، وزیر امور خارجه استرالیا، پنی وانگ، روز ۱۵ مارس اعلام کرد که بسته کمکی اضطراری ۶ میلیون دلاری اونروا و کمک‌های مالی اضافی به غزه از سر گرفته خواهد شد.

دولت همچنین ۴ میلیون دلار به یونیسف بابت خدمات‌رسانی فوری و ۲ میلیون دلار دیگر به هماهنگ‌کننده ارشد امور بشردوستانه و بازسازی سازمان ملل برای غزه اختصاص خواهد داد.

توضیح دولت درخصوص ازسرگیری کمک‌ها

دولت استرالیا در بیانیه ۱۵ مارس خود توضیح داد که بسته کمکی ۶ میلیون دلاری خود را «پس از طرح اتهامات جدی» متوقف کرده بود.

این اتهامات باعث شد که سازمان ملل کارکنانی را که ادعا می‌شد در حملات تروریستی حماس دست داشته‌اند، اخراج کند.

وزیر امور خارجه استرالیا، وانگ، معاون نخست‌وزیر، ریچارد مارلز، و وزیر توسعه بین‌المللی، پت کانروی، اظهار داشتند که ماهیت این اتهامات مستلزم یک واکنش فوری و مناسب در آن مقطع بود.

با این‌حال، دولت فدرال می‌گوید که با گروهی از کشورهای حمایتگر و آژانس اونروا همکاری کرده تا از یکپارچگی عملیاتی این آژانس و تضمین تحویل کمک‌ها به نیازمندان غزه اطمینان پیدا کند.

وزرای دولت گفتند: «استرالیا و شرکای آن از اقدامات قاطع اونروا و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، برای تقویت یکپارچگی عملیاتی آژانس استقبال می‌کنند.»

«این اقدامات شامل تحقیقات دفتر نظارت داخلی سازمان ملل درخصوص اتهامات و بررسی مستقل عملیات اونروا و بی‌طرفی این آژانس، به رهبری کاترین کولونا، وزیر امور خارجه پیشین فرانسه، می‌شود.»

از این گذشته، دولت اعلام کرد که از «رویکرد فوری» اونروا درخصوص ارائه برنامه عملیاتی برای کمک‌کنندگان، از جمله استرالیا، استقبال می‌کند.

بنا به اعلام دولت، این طرح شامل نظارت‌های داخلی بهینه‌تری است که بی‌طرفی کارکنان را با تکیه به الزامات سختگیرانه تضمین می‌کنند.

دولت گفت: «ما با نوعی سخت‌کوشی و هوشیاری بی‌وقفه سروکار داریم.»

استرالیا همچنین از اردن و امارات متحده عربی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه از طریق پرتاب هوایی حمایت خواهد کرد.

دولت گفت: «هواپیمای سی-۱۷ گلوبمستر متعلق به نیروی هوایی سلطنتی استرالیا، از ۱۴۰ چتر نجات نیروی دفاعی استرالیا برای تحویل کمک‌های بشردوستانه اردن و امارات استفاده خواهد کرد.»

مخالفت وزیر امور خارجه در سایه با تصمیم دولت

سایمون بیرمنگام، سخنگوی امور خارجه در سایه استرالیا، گفت: «بسیاری با این تصمیم مخالف هستند.»

او در توضیحات خود به اپک تایمز گفت: «پول مالیات‌دهندگان استرالیایی نباید صرف حمایت از سازمان‌هایی شود که کارکنان یا عملیات آن‌ها در حمایت، ترویج یا انجام اقدامات تروریستی، مانند آن‌چه در ۷ اکتبر شاهد بودیم، دخیل هستند.»

او افزود: «پس چرا دولت کارگر آلبانی تصمیمی گرفته که با رویکرد آمریکا که منتظر نتیجه تحقیقات مرتبط با اونروا مانده و تا آن زمان به دنبال راه‌های جایگزین برای اعطای کمک‌های بشردوستانه بیش‌تر است، تناقض دارد؟»

سناتور بیرمنگام همچنین گفت که دولت اقدامات لازم را برای اطمینان از پاسخگویی بهتر درخصوص نحوه استفاده از کمک‌ها انجام نداده است.

«ائتلاف ما از دیگر کمک‌های فرعی و همکاری‌های بین‌المللی که امروز اعلام شد، حمایت می‌کند؛ اقداماتی که با هدف تضمین ارسال کارآمد کمک‌های بیش‌تر برای غیرنظامیان بی‌گناه غزه که نیازهای فوری دارند، انجام می‌گیرند.»

سناتور حزب لیبرال، دیو شارما، سفیر سابق استرالیا در اسرائیل، در ۱۲ مارس گفت که او «اساساً مخالف» ازسرگیری کمک‌ها است.

آقای شارما به اسکای نیوز گفت: «فکر می‌کنم دفتر نظارت داخلی سازمان ملل هنوز در این مورد به نتیجه نرسیده و دستاوردی نداشته است.»

«اونروا خوب می‌داند که کارمندانش در این حمله دست داشته‌اند، زیرا ۹ نفر از آن‌ها را در عرض چند ساعت پس از اطلاع‌رسانی اسرائیل اخراج کرد. و با توجه به این‌که غزه یک منطقه جنگی است، هیچ راهی برای تضمین این مسئله وجود ندارد که حماس کمک‌هایی را که برای اونروا ارسال می‌شوند مصادره نکند.»

آقای شارما گفت استرالیا باید به هر طریق ممکن کمک‌های بشردوستانه بیش‌تری ارسال کند اما این کار می‌بایست از طریق سازمان‌هایی خارج از حیطه زیرساخت‌های غزه انجام گیرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی