رژیم چین قصد دارد تا مبادلات و همکاریهای بینالمللی را در زمینه برداشت و پیوند اعضای بدن در میان کشورهای عضو طرح کمربندوجاده گسترش دهد.
ناظران چین ابراز نگرانی میکنند که در واقع رژیم چین، عمل برداشت اجباری اعضای بدن را در این کشور انجام میدهد و در نظر دارد که این تجارت پرسود را در دیگر نقاط دنیا نیز گسترش دهد. تجارت اعضای بدن در چین در دو دهه گذشته توسط رژیم کمونیستی چین انجام شده است.
هفتمین کنفرانس بینالمللی اهدای عضو چین و انجمن همکاری و توسعه بینالمللی ابتکار کمربند و جاده در شهر نانینگ، مرکز استان گوانگشی از هشتم تا دهم دسامبر برگزار شد.
در این کنفرانس، مقامات رژیم چین اعلام کردند که چین برای هفت سال متوالی رتبه دوم بالاترین پیوند عضو در جهان و رتبه اول آسیا را در اهدا و پیوند عضو بدست آورده است.
دکتر هوانگ جیفو، رئیس کمیته اهدا و پیوند اعضای بدن انسان در مصاحبهای در حاشیه این کنفرانس به رسانه دولتی چین گفت که چین مبادلات بینالمللی و همکاری عملی در زمینه اهدا و پیوند اعضا را در بین کشورهای کمربند و جاده براساس مدل «مشاوره، ایجاد و بهرهبرداری متقابل» انجام میدهد.
کشتار برای پیوند اعضای بدن
در بیست و هشتم سپتامبر ۲۰۰۵، دکتر هوانگ پیوند کبد را در اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی شینجیانگ انجام داد. وی برای به حداقل رساندن احتمال پس زدن عضو در بدن بیمار، درخواست سه کبد جایگزین از بیمارستانهایی در چونگچین و شینجیانگ کرد.
بعد از ۱۵ ساعت جراحی و ۲۴ ساعت مراقبت بعد از پیوند، دکتر هوانگ اعلام کرد که جراحی موفقیتآمیز بوده است و دیگر به کبدهای جایگزین نیازی نیست.
بر اساس بررسیهای پزشکی، کبد را نمیتوان بیش از ۱۲ ساعت در حالت هیپوترمی (فرآیندی برای فاسد نشدن عضو خارج شده از بدن) حفظ کرد، اما دکتر هوانگ سه کبد جایگزین را برای ۳۹ ساعت در حالت انتظار برای جایگزین شدن نگه داشته بود، این ماجرا نشان میداد که سه کبد جایگزین احتمالاً در بدن افراد زندهای بود که در صورت ناموفق بودن عمل پیوند، قرار بود تحت جراحی قرار بگیرند و کبدهایشان به عنوان کبد جایگزین مورد استفاده قرار بگیرد.
همچنین در چین، برنامههای آموزشی گستردهای برای پزشکان پیوند اعضای بدن در سراسر این کشور ارائه میشود.
موسسه پیوند اعضای بیمارستان تونگجی در ووهان در چهارم دسامبر برای استخدام و آموزش جراحان در پیوند قلب، کبد، کلیه و پانکراس اطلاعیهای صادر کرد. این موسسه هر سال چهار جراح پیوند قلب، شش جراح پیوند کلیه و سه جراح پیوند پانکراس را آموزش میدهد. این دوره آموزشی به مدت ۱۲ ماه برگزار میشود.
اعلانات مشابهی نیز توسط بنیاد توسعه پیوند اعضای چین، اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه شیان جیائوتنگ، بیمارستان یادبود سان یات سن از دانشگاه سان یات سن، بیمارستان شماره دو شیانگیا از دانشگاه مرکزی جنوبی، بیمارستان دوستی پکن وابسته به دانشگاه علوم پزشکی پکن و مرکز پیوند اعضای بیمارستان غرب چین منتشر شده است. تمام این نهادها در تجارت پرسود اعضای بدن درگیر هستند.
تمرینکنندگان فالون گونگ، زندانیان عقیدتی و اقلیتهای قومی بزرگترین قربانیان
لای جیان پینگ که مدرک کارشناسی ارشد در حقوق بینالملل از دانشگاه علوم سیاسی و حقوق چین دارد، به اپکتایمز میگوید که برداشت اجباری اعضای بدن در چین، در رسانههای چین افشا نشده است؛ زیرا آزادی بیان و آزادی مطبوعات براساس قانون وجود ندارد.
به گفته وی، زندگی و سلامت قدرتمندان و ثروتمندان در چین آنقدر اهمیت دارد که به آنها این امتیاز را میدهد که زندگی و جان بقیه شهروندان را بگیرند و حزب کمونیست چین از آن برای صنعتی کردن پیوند اعضا در چین استفاده کرده است.
سازمان جهانی تحقیق درباره آزار و شکنجه فالونگونگ گزارشی را در نوامبر ۲۰۲۳ منتشر کرد. در این گزارش آمده است که حزب کمونیست چین به جنایت خود در برداشت اجباری اعضای بدن ادامه میدهد و بانکهای تامین اعضای بدن از تمرینکنندگان فالونگونگ و اقلیتهای مذهبی و قومی هستند.
تحقیقات متعدد نشان داده است که پیوند اعضا در بیمارستانهای بزرگ چین که قربانیانش به تمرینکنندگان فالونگونگ محدود میشد، اکنون گسترش یافته است و زندانیان عقیدتی و اقلیتهای قومی نیز قربانی برداشت اجباری اعضای بدن در چین هستند.
کارشناسان بینالمللی، دکتر هوانگ را به برداشت اجباری اعضای بدن متهم کردهاند.
فالونگونگ که با نام فالون دافا نیز شناخته میشود، در سیزدهم می ۱۹۹۲ توسط آقای لی هنگجی، بنیانگذار این روش تزکیه به عموم معرفی شد. آموزههای فالو گونگ بر اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری تاکید میکند و پنج مجموعه تمرین برای پالایش بدن و ذهن دارد. این روش به دلیل معجزات سلامتی و بهبود استانداردهای اخلاقی به سرعت در سراسر چین گسترش یافته است. در بیستم ژوئیه ۱۹۹۹، جیانگ زمین، دبیر کل سابق حزب کمونیست چین، آزار و شکنجه و کارزارهای گسترده تبلیغاتی را علیه فالونگونگ و دهها میلیون پیرو این روش به راه انداخت.
دانشآموزان ناپدیدشده
در اکتبر سال گذشته، یک دانشآموز ۱۵ ساله به نام هوشینیو از دبیرستان ژییوان در شهر شانگرائو از استان جیانگشی به طور مرموزی از محوطه مدرسه ناپدید شد. بعدا جسد او پیدا شد. ساکنان در آن منطقه فاش کردند که یک مقام بلندپایه با گروه خونی نادر به شدت بیمار شده بود و گروه خونی او با گروه خونی هوشینیو مطابقت داشت. این موضوع باعث شد که این گمان تقویت شود که دلیل واقعی ناپدید شدن و قتل این دانشآموز مرتبط با تطابق گروه خونی وی با آن مقام عالی حزب کمونیست چین باشد.
بعد از آن واقعه، گزارشهای بیشتری از مفقود شدن بیش از ده دانشآموز مقاطع راهنمایی و دبیرستان در استانهای هوبی، جیانگشی، گوانگدونگ و هنان منتشر شد که نگرانیهایی را در مورد قاچاق غیرقانونی اعضای بدن انسان بوجود آورد.
لایجیان پینگ میگوید: «ناپدیدشدن و مرگ هو شینیو نمونه واضحی از ناپدیدشدن بسیاری از دانشآموزان چینی است و مردم تصور میکنند که این ناپدیدشدنها برای برداشت اعضا از بدن زنده قربانی باشد. این واقعیت تکاندهنده و ظالمانه در چین اتفاق افتاده است.»
در حال حاضر، ناظران چین نگران هستند که حزب کمونیست چین جنایت برداشت اجباری اعضای بدن را در فراتر از مرزهای چین گسترش دهد و از طریق طرح کمربند و جاده، کشورهای بیشتری را در این جنایت شریک کند.
تاندونهای بریده تمرینکننده جوان فالونگونگ
در بیستوهشتم نوامبر، دادگاه منطقهای توکیو در ژاپن اعلام کرد که دستکم ۱۰۰ شهروند ژاپنی به طور ناآگاهانه در این جنایت دست داشتهاند.
هیرومیچی کیکوچی، دلال پیوند عضو به دلیل نقض قانون پیوند اعضا به هشت ماه زندان محکوم شد. او اعتراف کرد که در بیست سال گذشته دلالی پیوند عضو را برای حدود ۱۷۰ نفر انجام داده است که از این تعداد ۹۰ درصد عملهای پیوند عضو در بیمارستانهای چین انجام شده است.
رسیدگی به این پرونده کیفری بعد از مصاحبهای که اپکتایمز در ژوئن سال گذشته با یوشیو سوگاوارا مرد ژاپنی که شاهد برداشت اجباری اعضای بدن در چین بود، انجام شده است. سوگاوارا گفت که برادر دوست وی از طریق یک دلال اعضای بدن در سال ۲۰۰۷ برای پیوند کبد به بیمارستان عمومی نظامی پکن رفت، سوگاوارا باید یک داروی پروتئینی که قبل از جراحی موردنیاز بیمار بود، را باید تهیه میکرد. او در آن بیمارستان مرد جوانی را دید که در حالت بیهوشی روی تخت دراز کشیده بود.
دکتر به سوگاوارا گفت که این مرد یک تمرینکننده فالونگونگ ۲۱ ساله است که به اعدام محکوم شده است. پزشکان تاندونهای دستها و پاهای مرد جوان را قطع کردهاند. دکتر توضیح داد که تاندونها را قطع کردهاند تا مانع فرار وی شوند و همچنین این کار باعث جلوگیری از منقبض شدن ماهیچهها و سالم ماندن عضو در هنگام جراحی میشود.
سوگاوارا گفت: «برادر دوستم در جریان عمل فوت کرد و البته تمرینکننده فالونگونگی که اعضای بدنش برداشته شد، نیز فوت کرد و من نمیدانم پزشکان با بدن وی چه کردند.»
صحبتهای سوگاوارا، افکار عمومی را در سراسر ژاپن در شوک فرو برد. هیروآکی مارویاما، یکی از اعضای شورای شهر کاناگاوا گفت که برای جلوگیری از پیوند اعضای بدن در کشورهایی مانند چین که بیپروا حقوق بشر را نقض میکند، به قانون نیاز است.