Search
Asset 2

ترامپ: بایدن اسرائیل را رها کرد؛ حمله حماس هرگز نباید رخ می‌داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، سیاست دولت بایدن در قبال اسرائیل را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که این سیاست درنهایت به ملت یهود صدمه می‌زند.
دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری و رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده ، در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۴ در واشنگتن دی سی با خبرنگاران صحبت می کند. (Chip Somodevilla/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، سیاست دولت بایدن در قبال اسرائیل را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که این سیاست درنهایت به ملت یهود صدمه می‌زند.

ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز در ۱۵ مارس گفت: «اسرائیل شهروندان زیادی را در ۷ اکتبر از دست داد… مردم باید این را به‌خاطر داشته باشند و او (بایدن) ناگهان اسرائیل را رها کرد و این کاری است که اکنون هم آن را انجام می‌دهد. او اسرائیل را به حال خود گذاشت.»

رئیس‌جمهور سابق مدعی شد: «اعتراضات فلسطینی‌ها احتمالاً دلیل دوری بایدن از اسرائیل بوده است. او درواقع به نتانیاهو گفت کنار بکشد.»

ترامپ گفت که وقتی صحبت از اسرائیل به میان می‌آید، دولت بایدن «نمی‌داند چه‌کار کند…دموکرات‌ها برای اسرائیل بسیار بد هستند. اسرائیل به آن‌ها پایبند است. به نظرم اسرائیل بیش از حد وفادار است، به‌طوری‌که از دموکرات‌ها جدا نمی‌شود. بایدن برای اسرائیل خیلی بد است. آن‌ها هرگز نباید مورد حمله قرار می‌گرفتند.»

اظهارات ترامپ پس از آن بیان شد که بایدن چندی پیش از رویکرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در قبال مناقشه غزه انتقاد کرد. بایدن در مصاحبه‌ای با ام‌اس‌ان‌بی‌سی در ۱۰ مارس اظهار داشت که ادامه جنگ به‌خاطر تلفات بی‌گناهان بیش‌تر به ضرر اسرائیل است تا این‌که کمکی بکند.

او گفت: «نتانیاهو در دفاع از اسرائیل و ادامه تعقیب حماس حق دارد اما باید به جان بی‌گناهانی که متعاقب اقدامات احتمالی از دست می‌روند توجه بیش‌تری داشته باشد.»

بایدن خواستار آتش‌بس در غزه شد. او گفت: «آن‌ها نمی‌توانند ۳۰هزار فلسطینی دیگر را به‌خاطر تعقیب تروریست‌های حماس بکشند.»

براساس داده‌های وزارت بهداشت فلسطین، که تحت کنترل حماس قرار دارد، عملیات اسرائیل در غزه از ۷ اکتبر تا اواسط فوریه به مرگ بیش از ۲۹هزار نفر انجامیده است.

نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به اظهارات بایدن پاسخ داد و اشاره کرد که اقدامات او براساس تصمیمات شخصی انجام نمی‌گیرند.

او گفت: «دقیقاً نمی‌دانم منظور رئیس‌جمهور چیست اما اگر منظور او این بوده که من سیاست‌های حزبی‌ام را به خواست اکثریت و اراده اسرائیلی‌ها ترجیح می‌دهم، و این کار من به منافع اسرائیل لطمه می‌زند، باید بگویم در هردو مورد اشتباه می‌کند. این‌ها سیاست‌هایی هستند که اکثریت قاطع اسرائیلی‌ها از آن پشتیبانی می‌کنند. مردم از اقدامی که ما برای از بین بردن ته‌مانده گردان‌های تروریستی حماس انجام می‌دهیم، حمایت می‌کنند.»

«آن‌ها همچنین از این موضع که قاطعانه می‌گوید نباید اجازه دهیم ایده کشور فلسطینی را به زور به ما بقبولانند حمایت می‌کنند.»

چاک شومر، رهبر اکثریت سنا (نماینده دموکرات نیویورک)، طی سخنرانی در مجلس سنا در ۱۴ مارس، از نتانیاهو انتقاد کرد و مدعی شد که او به یکی از موانع اصلی در مسیر دستیابی به صلح در منطقه تبدیل شده است.

آقای شومر گفت: «باور دارم مهم‌ترین اولویتی که در قلب او وجود دارد، امنیت اسرائیل است. با این‌حال، معتقدم که نتانیاهو با ترجیح بقای سیاسی خود به منافع اسرائیل، راه خود را گم کرده است.»

«من معتقدم که برگزاری یک انتخابات جدید پس از فروکش کردن جنگ به اسرائیلی‌ها فرصت می‌دهد تا دیدگاه‌شان را برای آینده پس از جنگ ابراز کنند.»

بایدن از سخنرانی آقای شومر حمایت کرد. رئیس‌جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «او سخنرانی خوبی داشت… آقای شومر دغدغه‌های مهمی را بیان کرد که مختص او نیست و شامل حال بسیاری از آمریکایی‌ها هم می‌شود.»

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در نشست خبری خود گفت «این‌که آیا اسرائیل شاهد برگزاری انتخابات خواهد بود یا خیر، تصمیمی است که به مردم اسرائیل بستگی دارد.»

رویکرد مدیریتی بایدن در قبال مناقشه جاری بین اسرائیل و حماس از نظر اسرائیلی‌ها قابل قبول نبوده است. نظرسنجی اخیر شبکه تلویزیونی کانال ۱۲ اسرائیل نشان داد که ۴۴ درصد از شهروندان این کشور خواهان این هستند که ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا انتخاب شود که بسیار بیش‌تر از ۳۰ درصدی است که می‌خواهند بایدن را دوباره بر سر قدرت ببینند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

بایدن در مواجهه با اسرائیل

تنش‌های بین دولت بایدن و دولت اسرائیل درحالی شدت گرفته که نتانیاهو تصریح کرد که این کشور برنامه‌های تهاجم نظامی خود را در شهر رفح، که حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی از سایر نقاط غزه به آن‌جا پناه آورده‌اند، ادامه خواهد داد.

بایدن از اسرائیل خواسته که به رفح حمله نکند و هشدار داده که انجام این کار به منزله عبور از خط قرمز است.

با این‌حال، نتانیاهو در جلسه کابینه گفت: «فشارهای بین‌المللی اسرائیل را از دستیابی به اهداف جنگی خود بازنمی‌دارند. اگر جنگ را اکنون و پیش از دستیابی به اهداف غایی متوقف کنیم، به این معنی است که اسرائیل در جنگ شکست خورده و ما اجازه چنین چیزی را نخواهیم داد.»

«ادامه جنگ برای تحقق هدف نابودی حماس، آزادی همه گروگان‌ها و اطمینان از این‌که غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود، ضروری است… برای انجام این کار، در رفح نیز عملیات خواهیم داشت.» او افزود: «عملیات رفح طی چند هفته انجام خواهد شد.»

کریس وان هولن، سناتور دموکرات مریلند، در مصاحبه‌ای با ان‌بی‌سی گفت که دولت بایدن باید از «ابزارهای دیگری که در اختیار دارد» استفاده کند تا اسرائیل را به شکلی مؤثر به پیروی از خواسته‌های رئیس‌جمهور وادارد.

«بایدن بارها از دولت نتانیاهو خواسته اقدامات خاصی را مد نظر قرار دهد و نتانیاهو نیز در بیش‌تر موارد رئیس‌جمهور آمریکا را نادیده گرفته است. به نظر من، این مسئله باعث می‌شود که آمریکا به‌عنوان کشوری ناکارآمد جلوه کند.»

در همین‌حال، حزب سیاسی فلسطینی فتح روز جمعه به انتقاد از حماس پرداخت و این گروه تروریستی را متهم کرد که با قتل‌عام ۷ اکتبر در اسرائیل باعث اشغال دوباره غزه به دست اسرائیل شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی