بر اساس گزارش رویترز، جمعیت چین احتمالا برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۳ به علت افزایش مرگ و میر ناشی از کووید کاهش یافته است. همچنین اعتماد ضعیف مردم به چشمانداز اقتصادی باعث کاهش نرخ زاد و ولد شده است.
جمعیت شناسان تخمین میزنند که دادههای جمعیت که در ۱۷ ژانویه منتشر خواهد شد، احتمالا نشان خواهد داد که تعداد تولدها در سال ۲۰۲۳ به کمتر از ۹.۵۶ میلیون رسیده است، یعنی نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است، زیرا هزینههای زیاد مراقبت از کودکان و بیتوجهی به شرایط زنان باعث میشود که خانوادههای چینی علاقهای به داشتن فرزندان بیشتر نداشته باشند.
نرخ تولد در چین از سال ۲۰۱۶ تاکنون کاهش یافته است.
همچنین بیکاری جوانان به بالاترین حد خود رسیده است، دستمزد بسیاری از کارمندان دولت و کارگران کاهش یافته و بحران در بخش املاک که بیش از دو سوم ثروت خانوار در آن ذخیره میشود، تشدید شده است.
بررسیها نشان میدهد که دورنمای رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان به دلیل کاهش تعداد کارگران و مصرفکنندگان در حال نزول است، در حالی که هزینههای مراقبت از سالمندان و مزایای بازنشستگی فشار بیشتری را بر دولتهای محلی بدهکار وارد میکند.
با وجود آن که مقامات رژیم چین آمارهای واقعی مرگ و میرها را اعلام نمیکنند اما شواهد نشان میدهد، بعد از اینکه پکن به طور غیرمنتظره قوانین سختگیرانه برای کنترل کرونا را در دسامبر ۲۰۲۲ حذف کرد، در اوایل سال گذشته، مرگ و میرهای ناشی از ویروس کووید۱۹ به شدت افزایش یافت.
حزب کمونیست چین در گزارشی به سازمان بهداشت جهانی، تعداد کل مرگ ناشی از کووید در چین را ۱۲۱,۸۸۹ نفر اعلام کرده است که بیشتر آنها پس از برچیده شدن محدودیتها رخ داده است. این نهاد سازمان ملل از پکن به دلیل گزارش نادرست مرگها انتقاد کرده بود، اما مقامات چین بارها اعلام کردهاند که گزارش نادرست درباره مرگ و میر کووید در چین ندادهاند.
افزایش چشمگیر فعالیت کورههای مردهسوزی و فشار مقامات چین بر پزشکان برای اینکه مرگها را به کووید ربط ندهند، شک و تردید نسبت به شفافیت دادههای چین درباره مرگ و میر ناشی از کووید را افزایش داده است.
در اقدامی نادر در ژوئیه گذشته، استان ژجیانگ چین که ۵ درصد جمعیت این کشور را در خود جای داده است، افزایش ۷۰ درصدی سوزاندن مردگان را در ژانویه تا مارس سال گذشته گزارش کرد. از آن زمان آن دادهها حذف شدهاند.
یک مطالعه توسط مرکز سرطان فرد هاچینسون مستقر در سیاتل تخمین زده است که بین دسامبر ۲۰۲۲ تا ژانویه سال گذشته تعداد ۱.۸۷ میلیون مرگ بیش از آنچه که به طور معمول انتظار میرود، در میان چینیهای بالای ۳۰ سال اتفاق افتاده است.
چین با چالشهای جمعیتی متعددی روبرو است. در حالی که جمعیت این کشور رو به کاهش است و روند پیر شدن جمعیت چین رو به افزایش است.
انتظار میرود تعداد افراد بالای ۶۰ سال از حدود ۲۸۰ میلیون نفر در حال حاضر به بیش از ۴۰۰ میلیون تا سال ۲۰۳۵ افزایش یابد، این رقم بیشتر از جمعیت ایالات متحده است.