Search
Asset 2

اتحادیه اروپا قطعنامه محکومیت آزار و شکنجه فالون گونگ به‌دست حزب کمونیست چین را تصویب کرد

اروپا قطعنامه محکومیت آزار و شکنجه فالون گونگ را تصویب کرد
مایکل گالر، عضو پارلمان اروپا و اتحادیه دموکرات مسیحی، پس از تصویب قطعنامه اتحادیه اروپا در محکومیت آزار و شکنجه فالون گونگ در چین، در18ژانویه 2024، با دینگ لبین، پسر یک تمرین‌کننده فالون گونگ که در چین زندانی است، عکس می‌گیرد. (Courtesy of Ding Lebin)

پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۱۸ ژانویه قطعنامه‌ای را در محکومیت آزار و شکنجه مداوم فالون گونگ به‌دست حزب کمونیست چین به تصویب رسانده و خواستار تحقیقات بین‌المللی در مورد کمپین سرکوب وحشیانه این گروه معنوی شده است.

فالون گونگ روشی معنوی و  مدیتیشن باستانی برای پاکسازی جسم و ذهن است که از سال ۱۹۹۹ تاکنون، بیش از ۲۴ سال است که تحت آزار و شکنجه وحشیانه از سوی حزب کمونیست چین قرار گرفته است.

این قطعنامه که با اکثریت آرا به تصویب رسید، به مرگ هزاران نفر اشاره کرده که در اثر کمپین آزار و شکنجه حزب کمونیست چین روی داده است؛ کمپینی که از بازداشت خودسرانه، شکنجه، آزار روانی، و برداشت اجباری اعضای بدن برای ازبین بردن این باور معنوی استفاده می‌کند. مدافعان حقوق بشر می‌گویند که تعداد واقعی کشته‌شدگان احتمالاً بسیار بیشتر است.

این قطعنامه پرونده کشاورز چای، دینگ یوانده را مطرح کرد که مقامات چینی او را بدون حکم در مزرعه‌اش دستگیر کردند و به مدت هشت ماه بدون ملاقات با خانواده در بازداشت نگه داشتند و سپس در دسامبر ۲۰۲۳ او را به سه سال حبس محکوم کردند.

مایکل گالر، سیاستمدار آلمانی، حامی این قطعنامه، پس از رای‌گیری در بیانیه‌ای ویدئویی گفت: «او هیچ جرمی مرتکب نشده است. او بی‌گناه است و تنها دلیل دستگیری‌اش این است که فالون گونگ را تمرین می‌کند.»

در قطعنامه آمده است که  دینگ و دیگر تمرین‌کنندگان فالون گونگ باید بدون قید و شرط آزاد شوند و آزار و شکنجه متوقف شود. این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو می‌خواهد که با اقداماتی مانند امتناع از صدور ویزا، مسدود کردن دارایی‌ها، اخراج ناقضان حقوق بشر از سرزمین‌های اتحادیه اروپا و محاکمه آنها به خاطر جنایاتشان، تحریم‌هایی را علیه عاملان آزار و شکنجه اعمال کنند.

گالر یک روز قبل از رای‌گیری در محل سخنرانی گفت: «من فکر می‌کنم این مسئولیتی است که ما درقبال این شهروندانی داریم که بی‌گناه هستند و باید آزاد شوند.»

میریام لکسمن، قانونگذار اسلواکی، در حمایت از قطعنامه در ۱۷ ژانویه، خاطرنشان کرد که برخی از انواع شکنجه‌هایی که تمرین‌کنندگان در معرض آن قرار گرفته‌اند، عبارتند از: «وارد کردن شوک با باطوم‌های الکتریکی، پاشیدن فلفل تند در چشمان، … خوراندن اجباری روغن خردل، محرومیت از غذا و خواب، و تجاوز جنسی.

او گفت: «ما نباید اقدام بیمارگونه برداشت اجباری اعضای بدن را فراموش کنیم.»

نسخه‌ای از این قطعنامه در اختیار نهادهای اتحادیه اروپا، نهادهای دولتی کشورهای عضو و مقامات ارشد پکن قرار خواهد گرفت.

تصویب این قطعنامه دو سال پس از تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان اروپا بود که در آن درباره کشتار مردم به‌دست حزب کمونیست چین برای اعضای بدن‌شان هشداری به صدا در آمد و جوزپ بورل، مقام ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که این اتحادیه ۲۷ عضوی «این عمل جنایتکارانه، غیرانسانی و غیراخلاقی» را در این اتحادیه «به شدید‌ترین وجه ممکن» محکوم می‌کند. در دسامبر ۲۰۲۳، نهاد قانونگذاری اتحادیه اروپا نیز قطعنامه‌ای را در مورد همسان‌سازی فرهنگی اجباری کودکان تبتی از طریق مدارس شبانه‌روزی توسط حزب کمونیست چین به تصویب رساند.

خانم لکسمن با تکرار  سخنان گالر، خواستار اقدام قوی‌تر اتحادیه اروپا برای پاسخگو کردن پکن شد.

او گفت: «اجازه دهید رک صحبت کنم. برای بیش از هفت دهه، حزب کمونیست چین مردم را در سرتاسر سرزمین اصلی چین عقیم کرده است و به ارتکاب جنایات فاحش علیه بشریت ادامه می‌دهد، با این حال به عنوان اتحادیه اروپا، ما برای مقامات پایین‌رتبه به‌علت نقض حقوق بشر در شین جیانگ تحریم‌هایی اعمال می‌کنیم…. متاسفم، اما این پاسخ ضعیف و ناکافی به جنایاتی است که هر روز توسط این رژیم انجام می‌شود.»

پیشینه فالون گونگ

فالون گونگ که با نام فالون دافا نیز شناخته می‌شود، یک تمرین معنوی است که شامل تمرین‌های مدیتیشن و آموزه‌های اخلاقی بر اساس اصول حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است. این روش برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ در چین به عموم مردم معرفی شد. طبق برآوردهای رسمی در اواخر دهه ۱۹۹۰، ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون چینی آن را تمرین می‌کردند.

سپس در سال ۱۹۹۹، حزب کمونیست چین کمپین وحشیانه‌ای را برای از بین بردن این تمرین به راه انداخت. تمرین‌کنندگان که به وضعیت سلامتی خوب و سبک زندگی پاک خود مشهور بودند، به اهداف اصلی برداشت اجباری اعضای بدن تبدیل شدند یعنی کشتن دسته جمعی بازداشت شدگان توسط حکومت کمونیستی چین به منظور فروش اعضای بدنشان.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی