کنگره آمریکا دریافته که چین کمونیست بزرگترین شبکه هکری جهان را در اختیار دارد و تعداد مأموران سایبری خرابکار این کشور با اختلافی چشمگیر از مأموران سایبری افبیآی بیشتر است.
کریستوفر ری، مدیر افبیآی، در ۱۱ آوریل شهادت داد که حزب کمونیست، که چین را به عنوان کشوری تکحزبی تحت کنترل دارد، «از هیچ هزینهای برای هک کردن، دروغپردازی، جعل و جا زدن خود بهعنوان یک ابرقدرت جهانی دریغ نمیکند.»
آقا ری گفت جامعه اطلاعاتی آمریکا آمادگی لازم را برای مقابله با این تهدید نداشته و از فقدان نیروی حرفهای برای جلوگیری از تهدید رنج میبرد.
آقای ری در متن شهادت خود که در کمیته تخصیص مجلس قرائت شد، گفت: «برای آنکه بدانیم با چه چیزی روبهرو هستیم: برنامه هک جمهوری خلق چین بزرگتر از هر کشور دیگری است.»
حتی اگر یکایک مأموران سایبری و تحلیلگران اطلاعاتی افبیآی بهطور خاص روی تهدید چین تمرکز کنند، تعداد هکرهای چین همچنان دستکم ۵۰ برابر بیشتر از مأموران سایبری افبیآی خواهد بود.»
هشدار آقای ری به دنبال وقوع چند حمله سایبری خبرساز به دولت آمریکا و زیرساختهای حیاتی این کشور مطرح شده که گمان میرود به دست هکرهای تحت حمایت دولت چین انجام گرفته باشد.
آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در هشدار رسمی ماه فوریه خود گفت: «حزب کمونیست چین در حال تعبیه بدافزارهایی در سیستمهای آمریکایی است تا خود را برای یک مناقشه بزرگ آماده کند.»
مدیران ارشد اطلاعاتی، از جمله آقای ری، شهادت دادند که جامعه اطلاعاتی آمریکا بدافزار چینی را از روی بیش از ۶۰۰ روتر (مسیریاب شبکههای کامپیوتری) فعال در زیرساختهای حیاتی آمریکا پاکسازی کرده است؛ بدافزاری که گفته میشود چین میتوانست از آن برای حمله به سیستمهای حیاتی آمریکا در صورت تهاجم به تایوان استفاده کند.
آقای ری در آن مقطع گفت که نفوذ حزب کمونیست چین به سیستمهای آمریکا منحصربهفرد بود، چرا که عمداً سیستمهای غیرنظامی را هدف قرار میداد و بهطور مستقیم جان شهروندان آمریکایی را به خطر میانداخت.
او افزود بدافزاری که در این عملیات از سیستمهای آمریکایی پاکسازی شد، برای ایجاد اختلال، تخریب و نابودی زیرساختهای آمریکا طراحی شده که احتمالاً در راستای اقدامات نظامی چین در صورت بروز درگیری بین دو کشور بر سر آینده تایوان توسعه یافته است.
آقای ری گفت: «آنها صرفاً روی اهداف سیاسی و نظامی تمرکز ندارند.»
«تهدیدات سایبری در قبال زیرساختهای حیاتی کشور از تهدیدهای واقعی در قبال امنیت جانی ما حکایت دارند.»
آقای ری روز پنجشنبه تکرار کرد که فعالیتهای سایبری مجرمانه حزب کمونیست دستکم تا حدی با هدف آمادهسازی چین برای جنگ آتی طراحی شدهاند.
آقای ری گفت: «شاهد بودهایم که جمهوری خلق چین اقداماتی را برای دستیابی به فناوری کنترلشده با کاربری دوگانه و همچنین توسعه زرادخانه سایبری پیشرفته در دستور کار خود قرار داده که میتواند درصورت بروز مناقشه واقعی با سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرند.»
«دستورالعملی که کمیته تخصیص در سال جاری درباره آن تصمیم میگیرد، تعیین میکند که چه منابعی برای مقابله با تهدید فزاینده سایبری جمهوری خلق چین به کار گرفته خواهد شد؛ بویژه آنکه سال ۲۰۲۷ که حزب کمونیست چین برای تهاجم احتمالی به تایوان در نظر دارد، نزدیک است.»
زیرساختهای آمریکا تنها هدفی نیست که حزب کمونیست چین در سالهای اخیر به آن توجه داشته است. این رژیم همچنین حملات سایبری خود را علیه شماری از متحدان آمریکا و نیروهای نظامی آنها به انجام رسانده است.
برای نمونه، هکرهای تحت حمایت دولت چین سال گذشته به شبکه دفاعی هلند حمله سایبری کرده و کنترل کامل شبکه را به دست گرفتند. گزارشهای مختلف نشان میدهند که مأموران تحت حمایت چین که با نیروهای اطلاعاتی و مجریان قانون این کشور ارتباط دارند، پشت بزرگترین عملیات نفوذ آنلاین جهان بودهاند.
در همین راستا، آقای ری گفت حزب کمونیست چین بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا و ثبات جهانی محسوب میشود.
او گفت: «بزرگترین تهدید بلندمدتی که ایدهها، نوآوریها و امنیت اقتصادی کشور ما را تهدید میکند، جاسوسی اقتصادی و اطلاعاتی جمهوری خلق چین است.»
او افزود: «اگر تعمیم دهیم، جمهوری خلق چین برای امنیت ملی ما نیز یک تهدید است و میخواهد سیستم قوانین بینالمللی را به نفع خودش تغییر بدهد و اغلب نسبت به هنجارها و قوانین بینالمللی بیتوجه است.»