افزایش چشمگیر قیمتها و کاهش قدرت خرید شهروندان باعث شده که بسیاری از ایرانیان بهجای خرید لباسهای نو به خرید لباس دستدوم روی بیاورند.
مجید نامی نایبرئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرات نساجی و پوشاک با تایید این موضوع گفت: با افت قدرت خرید مردم و افزایش قیمت پوشاک نو، تمایل برای خرید لباس دسته دوم صعودی شد که این موضوع میتواند برای مصرفکنندگان عواقب بهداشتی به همراه بیاورد، چراکه پوشاک با سلامت مردم عجین شده است.
سخنان نایبرئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرات نساجی و پوشاک در حالی مطرح میشود که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران تورم گروه پوشاک و کفش در آذرماه به ۴۵ درصد رسیده است.
تورم ۴۵ درصد پوشاک و کفش به این معنی است که مصرفکنندگان باید ۴۵ درصد بیشتر از سال گذشته خرج کنند تا یکدست لباس با حداقل قیمت و کیفیت تهیه کنند.
از سوی دیگر در همین حال، حسین آقا کوچکی، رئیس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان، نیز به ایلنا گفته است که فروش کفش و پوتین در میان فروشندگان لباس تاناکورا (دست دوم) بسیار رایج شده است و افت قدرت خرید مردم، پوشاک را از اولویت خارج کرده است.
این در حالی است که پیشازاین گزارشهایی از افزایش فقر غذایی در ایران منتشر شده بود که بر اساس آن تعدادی از شهروندان برای تهیه غذای روزانه خود به فروش لوازم مصرفی روزمره خود روی آوردهاند و آگهی تعویض لوازم شخصی با غذا در سایتهای فروش آنلاین نیز رواج یافته است.