به گزارش رویترز، پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی عملیات ساخت یک اسکله دریایی را در سواحل غزه آغاز کردهاند که هدف آن سرعت بخشیدن به روند ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه است. این اسلکه از ماه مه شروع به کار خواهد کرد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در ماه مارس و درحالیکه نهادهای امدادی از اسرائیل خواسته بودند دسترسی غزه به تجهیزات امدادی از طریق مسیرهای زمینی را تسهیل کند، از برنامه ساخت این اسکله گفت.
در گزارش رویترز آمده است که یکی از مقامات ارشد دولت بایدن که به شرط ناشناس ماندن گفته است: «کمکهای بشردوستانه پس از خروج از اسکله باید از ایستهای بازرسی اسرائیل عبور کنند. این درحالی است که اسرائیل این کمکها را قبل از ارسال به غزه در قبرس بازرسی میکند. اسرائیل میخواهد از ارسال هرگونه کمک به پیکارجویان حماس که توان رزمی آنها را افزایش بدهد، جلوگیری به عمل آورد.»
وجود ایستهای بازرسی به گمانهزنی درخصوص تأخیر احتمالی کمکها پس از رسیدن به ساحل دامن زده است. سازمان ملل مدتهاست که از موانع دریافت و توزیع کمکها در غزه گلهمند است.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، به خبرنگاران گفت: «تأیید میکنم که کشتیهای نظامی آمریکا، از جمله یواساناس بنویدز، ساخت مراحل اولیه اسکله و گذرگاه موقت دریایی را آغاز کردهاند.»
با انتشار خبر حمله خمپارهای در حوالی منطقهای که اسکله در آن بنا خواهد شد، نگرانیها درخصوص خطر گرفتار شدن نیروهای آمریکایی در جنگ اسرائیل و حماس شدت گرفت. با اینحال، نیروهای آمریکایی در محل حضور نداشتند و بایدن به نیروهای آمریکایی دستور داده که به ساحل غزه ورود نکنند.
اسکله غزه در ابتدای امر با ظرفیت ۹۰ کامیون در روز کار میکند اما این تعداد در زمان بهرهبرداری کامل به ۱۵۰ کامیون در روز خواهد رسید. سازمان ملل در هفته جاری اعلام کرد که میانگین روزانه تعداد کامیونهایی که در ماه آوریل وارد غزه شدهاند، ۲۰۰ کامیون بوده و این آمار با ورود ۳۱۶ کامیون در روز دوشنبه به اوج خود رسید.
مقام ارشد دولت بایدن گفت حدود هزار سرباز آمریکایی در عملیات ساخت اسکله از جمله در هستههای هماهنگی در قبرس و اسرائیل حضور خواهند داشت.
مقام مربوطه افزود که یک شخص ثالث کامیونها را از اسکله به ساحل منتقل میکند.
معاون آژانس مواد غذایی سازمان ملل روز پنجشنبه گفت که شمال نوار غزه همچنان در معرض خطر قحطی قرار دارد. او خواستار افزایش حجم کمکها شد و از اسرائیل خواست امکان دسترسی مستقیم از بندر اشدود جنوبی به گذرگاه اِرِز را فراهم کند.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد به لحاظ امنیتی و لجستیکی از اسکله غزه پشتیبانی خواهد کرد.
یک تیپ نظامی اسرائیل، متشکل از هزاران سرباز، به همراه کشتیهای نیروی دریایی و نیروی هوایی اسرائیل، برای محافظت از نیروهای آمریکایی که در حال ساخت اسکله هستند، وارد عمل خواهند شد.
رایدر گفت پنتاگون در حال رهگیری حمله خمپارهای در غزه است که به ناحیه انبار اسکله آسیب جزئی وارد کرد. او افزود که نیروهای آمریکایی هنوز چیزی را به آن منطقه منتقل نکردهاند و حتی یک نیروی آمریکایی هم در آنجا حضور ندارد.