پل فرانسیس اسکات کی در بالتیمور بامداد روز سهشنبه پس از برخورد یک کشتی کانتینری با یکی از ستونهای پشتیبان فرو ریخت. گمان میرود شش نفر از مفقودین به دنبال سقوط در آب سرد رودخانه جان باخته باشند. پس از دریافت پیام اضطراری کشتی که فرماندار مریلند میگوید باعث نجات جان بسیاری شد، مقامات جلوی ورود مردم به پل را گرفتند.
ممکن است بازگشایی یکی از پر ازدحامترین بنادر ساحل شرقی آمریکا مدتی طول بکشد.
چرا پل فروریخت؟
به گفته مهندسان، این پل فلزی خرپایی یک عرشه معلق دارد که در فروریختن پل نقش داشته است. به نظر میرسد کشتی با یکی از ستونهای بتنی اصلی زیر آب که جزوی از فونداسیون پل محسوب میشد، برخورد کرده است.
فروریختن پل چه تأثیری روی بندر بالتیمور خواهد داشت؟
پس از برخورد، تردد در بندر متوقف شد. این یکی از کوچکترین بنادر کانتینری در ساحل شمال شرقی است که حدود یکدهم از حجم باری را که از بنادر نیویورک و نیوجرسی میگذرند، جابجا میکند.
لارس ینسن، کارشناس حملونقل کانتینری، گفت: «کانتینرهای ورودی به بالتیمور احتمالاً دوباره به بنادر بزرگتر منتقل میشوند. با اینحال، حملونقل اتومبیل، زغالسنگ و شکر ممکن است با اختلالات عمده مواجه شود.»
براساس دادههای اداره بندر مریلند، این بندر پر ازدحامترین بندر آمریکا برای حملونقل اتومبیل محسوب میشود و در سال ۲۰۲۳ دستکم ۷۵۰هزار وسیله نقلیه را جابهجا کرده است.
در سال ۲۰۲۳، این بندر دومین بندر شلوغ آمریکا برای صادرات زغالسنگ بود.
این بندر همچنین بزرگترین بندر آمریکا از نظر حجم جابهجایی ماشینآلات کشاورزی و ساختمانی و همچنین محصولات کشاورزی مانند شکر و نمک است.
خودروسازان و سایر شرکتهایی که از این بندر استفاده میکنند، درباره تأثیر این حادثه بر روند عملیاتی خود اظهار نظر کردهاند:
گروه ایاسآر
بزرگترین شرکت شکر آمریکا گفت که شش تا هشت هفته ذخایر شکر خام در پالایشگاه قند بالتیمور دارد که تأمین آن برعهده کشتیهای ورودی به بندر بالتیمور بوده است.
با اینحال، گروه ایاسآر افزود که گمان نمیکند این حادثه در کوتاهمدت روی عملکرد شرکت در منطقه تأثیر بگذارد.
اپراتور پایانه گاز طبیعی مایع کاو پوینت اظهار داشت که عملیات این پایانه تحت تأثیر قرار نگرفته است.
بامو
یکی از مسئولان شرکت در ایمیلی به رویترز گفت که این خودروساز آلمانی غیر از تأخیرهای کوتاهمدت ترافیکی انتظار دیگری در لحظه کنونی ندارد.
این شرکت از بندر بالتیمور برای واردات وسایل نقلیه استفاده میکند اما پایانه اتومبیلها در ورودی بندر در بخش روبهرویی پل واقع شده و دسترسی به آن همچنان میسر است.
کنسول انرژی
این تولیدکننده زغالسنگ اعلام کرد که ورود و خروج کشتیها در پایانه دریایی کنسول انرژی در بندر بالتیمور به تعویق افتاده است.
این شرکت افزود که در حال بررسی تمام گزینههای موجود برای به حداقل رساندن یا کنترل پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم این حادثه برای شرکت و عملیات آن است.
سیاسایکس
این شرکت راهآهن اعلام کرد که مشتریان زغالسنگ آن باید منتظر «تأخیرهای احتمالی در حملونقل» باشند.
سیاسایکس در بیانیهای گفت: «سیاسایکس مالک اسکله زغالسنگ کورتیس بی در بالتیمور است که نزدیک پل قرار دارد.» سیاسایکس افزود که میخواهد این اسلکه را فعال نگهدارد و فعلاً مشغول «ارزیابی شرایط» است.
فورد
جان لاولر، مدیر ارشد مالی فورد، گفت که فروریختن پل بالتیمور و تعطیلی بندر، این خودروساز را مجبور میکند تا قطعات خود را به بنادر دیگر بفرستد که زنجیره تأمین شرکت را دچار تغییر خواهد کرد.
فورد در بیانیهای گفت: «استفاده از راهحلهای میانبر در کوتاهمدت ضروری است اما
جنرال موتورز
این خودروساز آمریکایی اعلام کرد که محموله اتومبیلهای خود را به بنادر دیگر میفرستد و افزود که کمترین تأثیر ممکن را از فروریختن پل انتظار دارد.
هوم دیپو
یکی از مسئولان هوم دیپو اعلام کرد که شرکت تأیید کرده که مراکز توزیع آن در منطقه بالتیمور باز و فعال هستند.
بورس فلزات لندن
بورس فلزات لندن گفت که انبارهای بورسی در بالتیمور تحت تأثیر قرار نگرفتهاند.
مرسدس بنز آمریکا
مدیرعامل شرکت، دیمیتریس پسیلاکیس، در مصاحبه با سیانبیسی گفت: «هنوز خیلی زود است که تأثیر فروریختن پل بالتیمور بر فعالیتهای این شرکت خودروسازی را مشاهده کنیم.»
راماکو
این شرکت اعلام کرد که فروریختن پل تأثیری روی آن نداشته و کار صادرات و حملونقل محمولهها در سایر بنادر ساحل شرقی که تحت تأثیر این حادثه قرار نگرفتهاند، انجام میگیرد.
فولکسواگن
این خودروساز آلمانی گفت که عملیات بندری آن در بالتیمور به دلیل موقعیت مکانی تأسیسات شرکت تحت تأثیر فروریختن پل قرار نگرفته است.
«گمان نمیکنیم هیچ تاثیری روی حملونقل کشتیها رخ دهد اما ممکن است جابهجاییها با تأخیر انجام شوند، زیرا کشتیها در این منطقه تغییر مسیر خواهند داشت.»
گروه ولوو
این شرکت سوئدی که کامیون، تجهیزات ساختمانی و موتور تولید میکند، اعلام کرد که در حال بررسی موجودی خود در تأسیسات تولیدی آمریکا است تا ببیند آیا و در چه زمانی- در بدترین حالت- دچار مشکل خواهد شد و افزود که در حال حاضر گمان نمیکند فعالیتهای شرکت تحت تأثیر قرار بگیرند.
یکی از مسئولان شرکت گفت: «ما در حال بررسی موجودی خود در تأسیسات تولیدی آمریکا هستیم تا ببینیم آیا و در چه زمانی- در بدترین حالت (عدم دسترسی به بندر، عدم دسترسی به دیگر بنادر یا دسترسی بسیار محدود به سایر بنادر)- دچار مشکل خواهیم شد اما انتظار نداریم در این مقطع چندان تحت تاثیر قرار بگیریم.»
تیم ما دیگر گزینههای حملونقل را در دستور کار قرار داده است.»