Search
Asset 2

سیل در افغانستان روستاها را ویران کرد و ۳۱۵ کشته برجا گذاشت

سیلاب ناگهانی ناشی از بارندگی شدید روستاهای شمال افغانستان را ویران کرده و به مرگ ۳۱۵ نفر و زخمی شدن بیش از ۱۶۰۰ نفر منجر شده است.
سیل ناگهانی پس از بارندگی شدید در یک روستا در استان بغلان، افغانستان در ۱۱ مه ۲۰۲۴. (ATIF ARYAN/AFP via Getty Images)

مقامات افغانستان روز یکشنبه اعلام کردند که سیلاب ناگهانی ناشی از بارندگی شدید روستاهای شمال افغانستان را ویران کرده و به مرگ ۳۱۵ نفر و زخمی شدن بیش از ۱۶۰۰ نفر منجر شده است. روستاییان فوتی‌های خود را دفن می‌کنند و آژانس‌های امدادی نسبت به گسترش خرابی‌ها هشدار می‌دهند.

وزارت پناهجویان تحت کنترل طالبان گفت که هزاران خانه آسیب دیده و دام‌ها از بین رفته‌اند. این درحالی است که گروه‌های امدادی نسبت به آسیب‌های وارده به تأسیسات بهداشتی و زیرساخت‌های حیاتی مانند تأمین آب و انباشت گل و لای در خیابان‌ها هشدار می‌دهند.

رویترز گزارش کرده است که در ولسوالی نهرین در ولایت بغلان، مردم مرده‌های کفن‌پوش خود را به خاک می‌سپارند.

محمد یعقوب که ۱۳ نفر از اعضای خانواده خود را از دست داده، به رویترز گفت: «ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه، نه پتو، نه هیچ چیز دیگر. سیل همه چیز را ویران کرده است… از ۴۲ خانه فقط دو یا سه خانه باقی مانده و سیل تمام منطقه را ویران کرده است.»

او افزود که بازماندگان سیل برای مقابله با مشکلات در تقلا هستند.

دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد طالبان، در بیانیه‌ای از سازمان ملل، آژانس‌های بشردوستانه و شرکت‌های خصوصی خواست تا به آسیب‌دیدگان سیل کمک کنند.

ارشد ملک، رئیس عمومی سازمان نجات کودکان در افغانستان، گفت: «زندگی و معیشت مردم از بین رفته است. سیلاب ناگهانی روستاها را درنوردید، خانه‌ها را ویران کرد و دام‌ها را از بین برد.»

او تخمین زد که ۳۱۰هزار کودک در ولسوالی‌های آسیب‌دیده زندگی می‌کنند و افزود: «کودکان همه چیز را از دست داده‌اند.»

وزارت پناهجویان افغانستان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آخرین آمار کشته‌ها و مجروحان روز یکشنبه از دفتر ولایتی بغلان منتشر شده است. وزارت کشور پیش‌تر تلفات سیل روز جمعه را ۱۵۳ نفر اعلام کرده بود؛ اما هشدار داده بود که این آمار افزایش خواهد یافت.

افغانستان مستعد بلایای طبیعی است و سازمان ملل این کشور را جزو آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی می‌داند.

پس از روی کار آمدن طالبان به دنبال عقب‌نشینی نیروهای خارجی در سال ۲۰۲۱، افغانستان با کمبود کمک‌های بشردوستانه مواجه شد، زیرا کمک‌های مالی که رکن اصلی اقتصاد دولت بودند متوقف شدند.

این وضعیت در سال‌های بعد وخیم‌تر شد، زیرا دولت‌های خارجی با بحران‌های فزاینده جهانی روبه‌رو شدند و با محکومیت محدودیت‌های طالبان در قبال زنان افغانستان دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی