Search
Asset 2

اسرائیل: ۸۰ درصد از تونل‌‌‏های حماس پا بر جاست

اسرائیل می‏گوید که ۸۰ درصد از تونل‌‌‏های حماس پا بر جاست
سربازان ارتش اسرائیل در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳، از تونلی بازدید می‌کنند که گفته می‌شود حماس از طریق گذرگاه مرزی اریز در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برای حمله به اسرائیل استفاده کرده است. (JACK GUEZ/AFP via Getty Images)

مقامات اسرائیلی تخمین می‌‌‏زنند که تنها ۲۰ تا ۴۰ درصد از شبکه تونل‌‌‏های حماس، در طول جنگ آسیب دیده یا از کار افتاده است.

وال استریت ژورنال روز یکشنبه گزارش داد که پس از ۱۱۴ روز درگیری، ۸۰ درصد از تونل‌‌‏های حماس در زیر نوار غزه همچنان دست نخورده باقی مانده است.

در این گزارش، آمده است که ارزیابی اینکه تاکنون چه مقدار از تونل‌‌‏های هزارتوی زیرزمینی توسط نیروهای اسرائیلی تخریب شده است دشوار است، اما تخمین زده می‌شود که ۲۰ تا ۴۰ درصد آن آسیب دیده یا غیرقابل استفاده شده است.

از زمان آغاز حمله زمینی اسرائیل در نوار غزه، در پی کشتار ۷ اکتبر که در آن تروریست‌های حماس حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشتند و ۲۵۳ نفر را گروگان گرفتند، نیروهای اسرائیلی تعداد زیادی از تونل‌‌‏ها را کشف و اقدام به تخریب کرده‌اند.

اسرائیل برخی از تونل‌‌‏ها را بمباران و برخی دیگر را با آب پر و دچار سیل کرده است.

رسانه تایمز اسرائیل می‌‌‏گوید که پیشرفت کند است؛ زیرا قبل از اینکه نیروهای اسرائیلی بتوانند اقدام به نابودی تونل‌‌‏ها کنند، گذرگاه‌های زیرزمینی باید نقشه‌برداری شوند و برای تله‌های انفجاری و گروگان‌ها بررسی شوند.

یک مقام ارشد نظامی اسرائیلی به وال استریت ژورنال گفته است که ارتش اسرائیل به جای تخریب کل شبکه تونل‌‌‏ها، روی از بین بردن گره‌‌‏ها در داخل تونل‌‌‏هایی که عوامل حماس در آنجا مخفی شده‌‌‏اند، تمرکز کرده است.

«این ماموریتی بسیار سخت است. به کندی انجام می‌‌‏شود و نیازمند دقت زیاد است. یک جنگ داخل شهر است که در دنیا نظیر ندارد.»

گمان می‌‌‏رود که یحیی سنوار، رهبر حماس و دیگر فرماندهان آن در زیرِ زمین پنهان شده باشند. در این گزارش به نقل از مقام‌های اسرائیلی گفته شده است که این افراد به همراه تعدادی از گروگان‌ها در یک مرکز فرماندهی در تونلی زیر خان یونس هستند.

مقامات ارشد دفاعی اسرائیل اکنون ارزیابی کرده‌‌‏اند که طول شبکه تونل حماس، بین ۵۵۰ تا ۷۵۰ کیلومتر است؛ یعنی بسیار طولانی‌‌‏تر از آنچه قبلاً تصور می‌‌‏شد.

درگیری‌‌‏ها در خان یونس، فلسطینی‌ها را از این منطقه به سمت رفح در جنوب و نزدیکی مرز مصر فراری داده است. جایی که سازمان ملل می‌گوید که بیشتر ۱.۷ میلیون آواره غزه در آنجا مستقر شده‌اند.

آجیت سونگای از دفتر حقوق بشر سازمان ملل گفته است که بسیاری از آنها در «شرایط ناامیدی» و بی‌‌‏نظمی در خیابان زندگی می‌‌‏کنند.

تصاویری از خبرگزاری فرانسه مردم را نشان می‌دهد که تا قوزک پا در آب در اطراف پناهگاه‌های پلاستیکی در رفح راه می‌‌‏روند، جایی که بمباران هنوز تهدید می‌کند.

گروه امداد پزشکان بدون مرز نیز  گفته است که تقریبا امکان جراحی در بیمارستان ناصر در خان یونس وجود ندارد.

سازمان بهداشت جهانی و پزشکان بدون مرز هشدارهای فوری درباره بیمارستان ناصر صادر کرده‌اند و گفته‌اند که با تمام شدن تجهیزات و درگیری‌های شدید، کارکنان باقی‌مانده به سختی می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

پس از کشتار ۷ اکتبر مردم اسرائیل توسط حماس، اسرائیل با وعده نابودی این گروه تروریستی، کارزار نظامی گسترده‌‌‏ای را آغاز کرد.

به گفته وزارت بهداشت حماس، جنگ در غزه بیش از ۲۶ هزار کشته و حدود ۶۴ هزار زخمی برجای گذاشته است.

این ارقام تایید نشده است و گمان می‌‌‏رود که کشته شدگان شامل حدود ده هزار نفر از عوامل حماس باشند که اسرائیل گفته است در جریان جنگ کشته شده‌‌‏اند.

اسرائیل می‌‌‏گوید که تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی، توسط موشک‌‌‏های حماس که اشتباه شلیک شده‌‌‏اند، جان خود را از دست داده‌‌‏اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی