گوشت بلدرچین ۵ تا ۱۰ برابر پروتئین بالاتری نسبت به پرندگان دیگر دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از معاون بهبود امور دام جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، گوشت بلدرچین منبعی از انواع املاح، نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و سرشار از انواع ویتامینهای گروه B است.
“برزو هیبتیان” با اشاره به فعالیت یک واحد تولید بلدرچین در شهرستان فارس بیان کرد که بدلیل غنی بودن این نوع گوشت از انواع ویتامین و املاح مختلف، برای بسیاری از بیماریها همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و ناراحتیهای روانی، عقبافتادگی جسمی و بیخوابی بسیار مفید و مؤثر است.
وی همچنین گوشت بلدرچین را به دلیل کم بودن چربی و بالا بودن پروتئین و دارا بودن بیشترین انواع اسیدهای آمینه کمیاب مقویتر از گوشت سایر پرندگان دانست و برای درمان بسیاری از بیماریها مفید خواند.
وی افزود که پزشکان مصرف گوشت بلدرچین را برای افراد مسن و از کارافتاده که احتیاج مبرمی به بازیابی سلامت و شادابی روحی و جسمی دارند تجویز میکنند.
بنا بر وبسایت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گوشت این پرنده علاوه بر بالا بودن ارزش پروتئینیاش، سرشار از اُمگا سه، آهن و ویتامینهای آ، ب، ث بوده و برای دوران بارداری و دوران شیردهی مادران بسیار سودمند است.
مصرف این گوشت در زمانهای قدیم هم در پزشکی سنتی بسیار رایج بوده است.
به طور مثال از بلدرچین برای درمان صرع و گوشدرد استفاده میکردند و مصرف گوشت آن را به بیمارانی که دارای سنگ کلیه یا سنگ مثانه بودند، تجویز میکردند و همچنین تخم بلدرچین هم برای باز کردن زبان کودکان تجویز میشد.
بلدرچین با نام علمی “کتورنیکس”، کوچکترین پرنده از تیرهی قرقاولیان و از شناخته شدهترین گونهی راستهی ماکیانسانان به شمار میآید.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.