Search
Asset 2

کشف یک شهر زیرزمینی باستانی در زیر یک خانه

سازه‌هاى زير زمينى كشف شده در منطقه‌ى قيصريه‌ درآناتولياى تركيه قابل مقايسه با شهر كاپادوكيا « در تصوير» جايى كه یک سازه‌‏ی مشابه زير زمينى يافت شده‌است. (Cappadocia images via Wikimedia Commons; Kayseri image credit: Anujak/iStock/Thinkstock)
سازه‌هاى زیر زمینى کشف شده در منطقه‌ى قیصریه‌ درآناتولیاى ترکیه قابل مقایسه با شهر کاپادوکیا « در تصویر» جایى که یک سازه‌‏ی مشابه زیر زمینى یافت شده‌است. (Cappadocia images via Wikimedia Commons; Kayseri image credit: Anujak/iStock/Thinkstock)

کشفى غیر مترقبه توسط صاحب خانه در «ملک قازى» از منطقه‌ى قیصریه در آناتولیاى ترکیه همه را حیرت‌‏زده کرد. بر طبق گزارش روزنامه‌ى «هوریت» تا کنون ۴٠٠٠ متر مربع از  شهرى زیر زمینى در حین خاک‌‏بردارى و پاکسازى آن منطقه در زیر خانه‌اى کشف شد. آناتولیا منطقه‌اى معروف به داشتن شهر‌های زیرزمینی در ترکیه مى‌باشد. مخصوصا منطقه‌ى کاپادوکیا که در آن بیش از ۴٠ شهر کامل زیرزمینى و ٢٠٠ روستاى زیرزمینى، تونل‌های شهری با راه‌هایى کاملاً مخفى، اتاقهاى مخفى و معبدى باستانى کشف شده است.

مصطفى بزدمیر ۵۰ ساله، حدوداً ۵ سال پیش تصمیم گرفت خانه‌اى را که در «ملک قازى» به ارث برده بود بازسازى کند. وی توضیح داد که این خانه‌ى یک طبقه‌، اکنون چند طبقه‌ی کهنه و باستانى در زیر خود دارد. در حین پاک‌سازی محل تعدادی استخوان انسان یافتند که این استخوان‌‏ها توسط تیم دانشگاه «ارسیز» مورد آزمایش قرار گرفت.

نویت بایر: مسئول پروژه‌ى گانتاس، شرکت نوسازى، در سایت اینترنتى «زمان» این‌‏گونه توضیح داد: « فکر کردیم که آن محل، انبارى براى نگهدارى غذا و یا اصطبل است؛ ولى به هیچ عنوان حدس نمى زدیم با شهرى زیرزمینى روبرو شویم. این شهر کاملاً اتفاقى در حین بازسازى خانه در چند مترى زمین هنگام حفارى سر بیرون آورد. قسمت‌هایی از آن دقیقاً مشابه شهر‌ زیرزمینی کاپادوکیا می‌باشد که شامل دو طبقه است ومانند یک کارگاه آهن یا سوله می‌باشد.»

بزدمیر فوراً به اداره‌ى دولت و فرهنگ قیصریه و مسئولان گردشگرى اطلاع داد و اجازه‌ى کاوش را صادر کرد تا کاملاً از این شهر زیرزمینی خاک بردارى شود. همچنین معادل ۴۲۰۰۰۰ دلار برای بازسازی به عنوان کمک هزینه پرداخت شد.

شهردار منطقه «محمود عثمان بازوکلو» به وب‌سایت زمان گفت: «گمان بر این است که این شهر زیرزمینى و ساختمان‌هاى سنگی دیگری که متعلق به دوره‌ى عثمانى و دولت جمهوری است، در ادوار حکومت رم باستان، بیزانس و سلجوقى محل سکنی بوده باشد.»، تا کنون بیش از ١٠٠ کامیون خاک، از این سازه‌هاى زیرزمینى جمع‌آوری شده که در طبقات مختلف، اتاق‌هاى زیادى را از زیر خاک بیرون کشیده است. تا کنون حدود هشتاد درصد از این شهر زیرزمینى خاک بردارى شده و عثمان بازوکلو امیدوار است تا شاید این شهر مکشوفه با شهر‌های مجاور توران، گسى و زین سیدر ارتباط داشته باشد.

منطقه‌ى باستانى آناتولى واقع در ترکیه به دلیل داشتن  مقابر زیرزمینى باشکوه از شهرت جهانى برخوردار است. یکى از بى‌نظیرترین شهرهاى زیرزمینى «درین کویو» است که ١١ طبقه در زیر زمین دارد با ۶٠٠ ورودى و متشکل از هزاران کیلومتر تونل‌هاى زیرزمینى که قادرند هزاران نفر را سکنى دهند. شهرى زیرزمینى مجهز به مکان‌‏هاى خواب، فضاهاى خاص براى وسایل زندگى، مخزن آب، جاى مخصوص براى آشپزى، دودکش و تهویه‌‏ی هوا، حال و پذیرایى، حمام و حتى قبر.

در حالی‌‏که آخرین اکتشافات در «ملک قازى» شکوه و جلال «درین کوه» را ندارد ولى با این‌‏حال یک اکتشاف بى‌بدیل است و به ما یادآور مى‌شود که اسرار دنیاهاى زیرزمینى آناتولیا تمام شدنى نیست.

اپک تایمز در ٣۵ کشور به ٢١ زبان منتشر مى‌شود.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی