Search
Asset 2

ترامپ: همان روز اول به سیاست مرزهای باز دولت بایدن خاتمه خواهم داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری، در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در اوهایو، در ۱۶ مارس ۲۰۲۴ صحبت می‌کند. (KAMIL KRZACZYNSKI/AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ روز شنبه در یک گردهمایی در اوهایو گفت که اگر در انتخابات ماه نوامبر به پیروزی برسد، از همان روز اول بسرعت برای رفع بسیاری از مشکلاتی که آمریکا به آن دچار است، دست به کار خواهد شد؛ از جمله استفاده از برش اجرایی دولت برای آزادی «گروگان‌های» ۶ ژانویه و خاتمه دادن به «سیاست مرزهای باز دولت بایدن»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا گردهمایی ۱۶ مارس در شهر دیتون در ایالت اوهایو را با ادای احترام به «گروگان‌های» ۶ ژانویه آغاز کرد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا پس از آن‌که در بین فریادهای «آمریکا! آمریکا!» به سمت میکروفون رفت، ضمن اشاره به افرادی که به دلیل نقش‌شان در اتفاقات ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در کنگره آمریکا، گاه بدون هیچ اتهامی، به زندان افتادند، به تمجید از «روحیه گروگان‌ها» پرداخت.

ترامپ گفت: «با آن‌ها به شکلی وحشتناک و ناعادلانه رفتار شده است.» و درحالی‌که بازداشت‌شدگان ۶ ژانویه را «وطن‌پرستانی اعجاب‌آور» خواند، افزود: «و به‌زودی، در اولین روزی که به ریاست‌جمهوری برسم، به این قضیه رسیدگی خواهم کرد.»

ده‌ها تن از بازداشت‌شدگان ۶ ژانویه، بیش از سه سال پس از حوادث کاپیتول، هنوز در زندان در انتظار دادگاه هستند.

ترامپ پیش‌تر وعده داده بود که درصورت پیروزی در انتخابات نوامبر، کسانی را که در حادثه ۶ ژانویه دخیل بودند، به‌عنوان یکی از اولین اقدامات خود پس از روی کار آمدن دولت، از زندان آزاد خواهد کرد.

در آستانه سومین سالگرد حادثه ۶ ژانویه، دادستان کل، مریک گارلند، وعده داد که محاکمه‌های بیش‌تری را در دستور کار خود قرار داده و افراد بیش‌تری را مد نظر قرار خواهد داد.

او گفت: «ما در روز ۶ ژانویه و همچنین در روزها و هفته‌های منتهی به حادثه، پیگرد قانونی را آغاز کرده و احکامی را درخصوص طیف وسیعی از رفتارهای مجرمانه صادر کردیم.»

دادستان‌ها تا امروز بیش از ۸۹۰ حکم را در رابطه با حادثه ۶ ژانویه صادر کرده‌اند و آقای گارلند وعده داده که تور وزارت دادگستری را پهن‌تر خواهد کرد.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، در سخنرانی ۵ ژانویه خود گفت: «چنان‌که پیش‌تر گفتم، وزارت دادگستری تمام عاملان ۶ ژانویه را در هر سطحی که باشند، طبق قانون پاسخگو می‌داند؛ چه آن‌هایی که آن‌روز در محل حضور داشتند و چه آن‌هایی که از نظر کیفری مسئول حمله به دموکراسی ما بودند.»

«ما تابع حقایق و قوانین هستیم.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری، در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در اوهایو، در ۱۶ مارس ۲۰۲۴ صحبت می‌کند. (KAMIL KRZACZYNSKI/AFP via Getty Images)

«هجوم مهاجران»

ترامپ پس از صحبت درباره موضوع بازداشت‌شدگان ۶ ژانویه، تمرکز خود را به سایر مشکلات کشور از جمله بحران مرزی معطوف کرد و وعده داد که در اسرع وقت به آن رسیدگی خواهد کرد.

ترامپ ضمن تأکید روی پیروزی‌های مقدماتی اخیر خود که او را به نامزد احتمالی جمهوری‌خواهان تبدیل کرده‌اند، توجه خود را به امنیت مرزها معطوف کرد.

ترامپ با بیان این‌که جلوگیری از هجوم مهاجران غیرقانونی یکی از سرفصل‌های کلیدی برنامه‌های او بود، افزود: «مشکل مرزی ما در آن مقطع خیلی ‌کمتر از امروز بود. این بدترین وضعیت مرزی ممکن در تاریخ جهان است … میلیون‌ها میلیون نفر به کشور سرازیر می‌شوند.»

براساس برخی برآوردها، از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، حدود ۱۰ میلیون نفر به‌طور غیرقانونی وارد خاک آمریکا شده‌اند.

مهاجران غیرقانونی به یکی از دغدغه‌های اصلی رأی‌دهندگان در این دوره از انتخابات تبدیل شده و نظرسنجی اخیر دانشگاه مونموث نشان می‌دهد که از هر ۱۰ آمریکایی، ۶ نفر اعتقاد دارند که مهاجرت غیرقانونی «مشکلی بسیار حاد» است.

نسبت به نظرسنجی‌های پیشین مونموث در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹، که نشان می‌دهد به ترتیب ۴۳ و ۴۹ درصد از مردم چنین دیدگاهی داشتند، اکنون شاهد یک افزایش قابل‌توجه هستیم.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که برای اولین‌بار در تاریخ این نظرسنجی، اکثر آمریکایی‌ها از ساخت دیوار مورد نظر ترامپ در خط مرزی آمریکا و مکزیک حمایت می‌کنند.

جمهوری‌خواهان سیاست‌های بایدن را عامل هجوم مهاجران غیرقانونی می‌دانند اما ترامپ بایدن را به اهرم کردن سیاست مرزهای باز به‌عنوان بخشی از اقدامات مغرضانه او برای گسترش پایگاه رأی‌دهندگان دموکرات و حفظ قدرت در دهه‌های آتی متهم کرده است.

ترامپ در جریان گردهمایی دوم مارس در شهر گرینزبورو در ایالت کارولینای شمالی، گفت: «بایدن و هم‌دستان او می‌خواهند نظام آمریکا را به ورطه سقوط بکشانند، عزم رأی‌دهندگان واقعی آمریکایی را بی‌اثر کرده و پایگاه قدرت جدیدی بسازند که کنترل امور را برای چند دهه در اختیار آن‌ها بگذارد.»

کاخ سفید به درخواست اظهار نظر درباره ادعای ترامپ پاسخی نداد.

Republican presidential candidate and former President Donald J. Trump speaks at a rally in Manchester, N.H., on Jan. 20, 2024.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری در یک گردهمایی انتخاباتی در نیوهنگلند، در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴ صحبت می‌کند. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

«خاتمه دادن به سیاست مرزهای باز»

ترامپ در راهپیمایی دیتون وعده داد در اولین روز دولت خود، اقداماتی فوری در مرز انجام خواهد داد.

او ضمن اشاره به پرونده اخیر لیکن رایلی، دانشجوی پرستاری دانشگاه جورجیا، که به شکلی وحشیانه به دست یک مهاجر غیرقانونی ونزوئلایی به قتل رسید، گفت: «نباید جان یک آمریکایی دیگر در اثر جنایت مهاجران گرفته شود.»

او گفت: «وقتی من رئیس‌جمهور آمریکا بشوم، برای لیکن عدالت‌خواهی می‌کنم. در روز اول، به سیاست مرزهای باز دولت بایدن خاتمه خواهم داد و بزرگ‌ترین عملیات اخراج از کشور را در تاریخ آمریکا آغاز خواهم کرد.»

ترامپ پیش‌تر متعهد شده بود که پس از تصدی مسئولیت، مهاجران غیرقانونی را به‌صورت فله‌ای از کشور اخراج کند.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گردهمایی دیتون افزود: «هیچ‌کسی به‌اندازه جوامع بزرگ آفریقایی‌تبار و اسپانیایی‌تبار ما از هجوم مهاجران جو بایدن آسیب ندیده است… زیرا آن‌ها شغل‌های آنها را می‌گیرند و مشکلات زیادی درست می‌کنند.»

او گفت: «ورود انبوه مهاجران غیرقانونی به کشور، امنیت اجتماعی ما را زیر فشار برده و زندگی بازنشستگان را تحت تأثیر قرار داده است.»

او ادامه داد: «امنیت اجتماعی شما با ورود مهاجران از بین می‌رود. تعداد آن‌ها خیلی زیاد است. قابل تحمل نیست. جو بایدن بیمه درمانی و امنیت اجتماعی شما را به مخاطره انداخته است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی