Search
Asset 2

درخواست بایدن از نمایندگان برای تصویب فوری بسته کمکی به اوکراین و اسرائیل

جو بایدن روز سه‌شنبه از نمایندگان آمریکا خواست تا اقدامات لازم را در راستای تصویب بسته کمکی ۹۵.۳میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان که صبح امروز به تأیید سنا رسید، در دستور کار مجلس قرار دهند.
جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در مورد تصویب لایحه کمک نظامی به اوکراین، اسرائیل و تایوان در کاخ سفید در واشنگتن در۱۳ فوریه ۲۰۲۴ صحبت می کند. (Anna Moneymaker/Getty Images)

جو بایدن روز سه‌شنبه از نمایندگان آمریکا خواست تا اقدامات لازم را در راستای تصویب بسته کمکی ۹۵.۳میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان که صبح امروز به تأیید سنا رسید، در دستور کار مجلس قرار دهند.

بایدن گفت: «از رئیس مجلس مایک جانسون می‌خواهم که بسته کمکی را فوراً در صحن علنی مجلس به رأی بگذارد.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «تردیدی نیست که اگر لایحه سنا در مجلس به رأی گذاشته شود، تصویب خواهد شد. رئیس مجلس خوب می‌داند. از این‌رو، از  جانسون می‌خواهم که اجازه دهد تمام نمایندگان نظرات‌شان را بیان کنند و نگذارد نمایندگان اقلیت یا مخالفان افراطی بسته مانع از رأی‌گیری شوند.»

بامداد سه‌شنبه، سنا اقدام به تصویب یک بسته کمکی ۹۵.۳میلیارد دلاری کرد که شامل کمک ۶۰میلیارد دلاری به اوکراین می‌شود. همچنین ۱۴.۱میلیارد دلار برای کمک به اسرائیل در جنگ علیه حماس، ۹.۲میلیارد دلار کمک بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه و ۴.۸میلیارد دلار جهت کمک به تایوان و شرکای مهم آمریکا در هند و اقیانوس آرام برای مقابله با رژیم کمونیستی چین در نظر گرفته شده است.

بایدن سه مرتبه گفت: «تاریخ به نظاره نشسته است. شکست در مسئله اوکراین در این برهه حساس نابخشودنی خواهد بود.»

سنا این طرح را با ۷۰ رأی موافق در برابر ۲۹ رأی مخالف به تصویب رساند. ۲۲ نماینده جمهوری‌خواه از جمله میچ مکانل، نماینده جمهوری‌خواه کنتاکی و رهبر اقلیت سنا، به این طرح رأی مثبت دادند.

مکانل از تصویب این لایحه ابراز رضایت کرد و در بیانیه‌ای گفت: «این طرح  به بازسازی و مدرنیزه کردن ارتش کمک می‌کند، اعتبار آمریکا را احیا کرده و به فرمانده کل قوای کنونی و بعدی اجازه می‌دهد با تمام توان از منافع ملی دفاع کند.»

او افزود: «تاریخ به حساب همه می‌رسد و امروز که پای رهبری و قدرت آمریکا در میان است، تاریخ گواهی می‌دهد که سنا دست روی دست نگذاشت.»

بایدن از کمک به اوکراین دفاع کرد و گفت: «طبق مفاد این لایحه قرار است تجهیزات نظامی ما به اوکراین ارسال شوند اما پولی که برای این طرح در نظر گرفته شده، در خاک آمریکا و در ایالت‌هایی مانند آریزونا، آلاباما، پنسیلوانیا، اوهایو و تگزاس که نقش اصلی را در ساخت موشک‌های پاتریوت، موشک‌های جاولین و گلوله‌های توپخانه‌ای دارند، مصرف خواهد شد.

او تصریح کرد: «انبارهای تسلیحاتی اوکراین را با تجهیزات آمریکایی پر می‌کنیم و بعد از پول خودمان برای پر کردن دوباره انبارها استفاده خواهیم کرد.»

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین نیز به تمجید از تصویب لایحه سنا پرداخت.

زلنسکی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «از تمام سناتورهای آمریکایی بابت تصمیم بزرگ اخلاق‌مدارانه‌شان سپاسگزارم.»

او افزود: «جاه‌طلبی‌های پوتین هرگز محدود به اوکراین نبوده و او اهداف بسیار گسترده‌تری دارد. قدم بعدی، رأی‌گیری در مجلس نمایندگان آمریکا است. انتظار داریم تصمیمی بزرگ و اخلاقی گرفته شود که به نفع امنیت مشترک دو کشور باشد.»

سرنوشت این لایحه در مجلس همچنان نامشخص است، زیرا مایک جانسون، نماینده جمهوری‌خواه لوئیزیانا و رئیس مجلس نمایندگان، معتقد است که کنگره باید بین بررسی لایحه بحران مرزی و بسته کمکی اوکراین یکی را در اولویت بگذارد.

مایک جانسون روز دوشنبه در بیانیه‌ای پیش از تصویب لایحه سنا گفت: «جمهوری‌خواهان مجلس از همان ابتدا تصریح کردند که تصویب هر قانونی برای تقویت امنیت ملی باید از مرزهای داخلی کشور آغاز شود.»

او افزود: «تا این‌جا که سنا لایحه‌ای در خصوص تغییر سیاست‌های مرزی ارائه نکرده است. از این‌رو، مجلس نمایندگان بنا به اراده خود به دیگر موضوعات مهم رسیدگی خواهد کرد. جایگاه آمریکا والاتر از آن است که معطلِ تصمیم سنا بماند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی