Search
Asset 2

جنگ اسرائیل و حماس؛ سفر اسماعیل هنیه به قاهره و اختلاف نظرها درباره قطعنامه آتش‌بس

خبرها حاکی از اختلاف نظر شدید در شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه «آتش‌بس فوری» در غزه و همزمان سفر اسماعیل هنیه، رهبر حماس به قاهره است.
اسماعیل هانیه، رهبر حماس (Christopher Furlong/Getty Images)

در حالی که بیست هفته از آغاز جنگ حماس و اسرائیل در نوار غزه می‌گذرد، خبرها حاکی از اختلاف نظر شدید در شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه «آتش‌بس فوری» در غزه و همزمان سفر اسماعیل هنیه، رهبر حماس به قاهره است.

بر اساس گزارش‌ها، شورای امنیت قرار است پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای «آتش‌بس فوری» در غزه را به رأی بگذارد.

در حالی که این سومین قطعنامه از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل خواهد بود، آمریکا پیشاپیش اعلام کرده که آن را وتو خواهد کرد و پیش‌نویس یک قطعنامه‌ دیگر را تدوین کرده است.

همزمان حماس امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رهبر این گروه برای مذاکره با نمایندگان مصر درباره وضعیت جنگ غزه در صدر هیاتی وارد قاهره، پایتخت مصر شده است.

طی هفته‌های اخیر، مصر به همراه قطر برای برقراری آتش‌بس جدید بین اسرائیل و حماس و همچنین آزادی گروگان‌های اسرائیلی میانجی‌گری کرده‌اند.

پیشتر نیز این مذاکرات بین نمایندگان بلندپایه آمریکا، اسرائیل، قطر و مصر بدون دست یافتن به یک توافق نهایی‌ بر سر توقف نبرد و آزادی گروگان‌ها قطع شده بود.

رویترز: آمریکا خواستار آتش‏‌بس موقت در غزه شده است

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌‎ها نوشته است که ایالات متحده در مخالفت با پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر، یک پیش‌نویس به شورای امنیت ارائه داده که با سابقه این کشور در دخالت در جنگ غزه متفاوت است.

طبق این گزارش، در این پیش‌نویس، آمریکا خواستار یک آتش‌بس موقت میان اسرائیل و حماس شده و با حمله زمینی اسرائیل به رفح در جنوب غزه نیز مخالفت کرده است.

آمریکا در روزهای گذشته به طور علنی گفته که پیش نویس قطعنامه الجزایر را -که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه شده است- وتو خواهد کرد چرا که به روند جاری مذاکرات چند جانبه برای آتش‌بس در غزه خلل وارد می‌کند.

ارتش اسرائیل منتظر دستور حمله به رفح است

همزمان با رای‌گیری شورای امنیت برای «آتش‌بس فوری» در غزه، ارتش اسرائیل اعلام کرده که عملیات در خان‌یونس رو به پایان است و منتظر دستور حمله به رفح است.

رادیو ارتش اسرائیل نیز گزارش داده که مقامات نظامی از پایان عملیات زمینی خان‌یونس در جنوب نوار غزه که هفته‌هاست ادامه دارد، خبر دادند.

روزنامه هاآرتص نوشت که علیرغم اعلام آمادگی ارتش اسرائیل برای عملیات زمینی در رفح با وجود اظهارات مکرر، نه دولت و نه ارتش مشتاق اقدام نظامی در رفح نیستند، طرح‌های نظامی برای عملیات در این منطقه هنوز آماده نیستند.

این در حالی است که بیش از یک میلیون نفر از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری آوارگان فلسطینی غزه در رفح پناه گرفته‌اند و سازمان ملل هشدار داده این حمله می‌تواند به کشتار منجر شود.

همچنین شمار کشته‌های فلسطینیان در جنگ اسرائیل و حماس بیش از ۲۶ هزار نفر اعلام شده ه صحت آن قابل تایید نیست.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی