پروندهی «سوءاستفاده از عمل پیوند»
رسانههای چین خبر از صدور حکم بحثانگیز دادگاهی برای ۱۲ نفر از کسانی میدهند که در «پیوند غیرقانونی اعضای بدن» دست داشتهاند. چهرهی شناخته شده در تشکیلات پزشکی چین بهعنوان فردی کلیدی در پروندهی برداشت غیرقانونی اعضای بدن تمرینکنندگان «فالون گونگ» (فالون دافا) نیز بهچشم میخورد؛ با این وجود در گزارشها، نامی از این فرد در میان افراد محکوم شده نیامده است.
در تاریخ ۲۶ جولای، «شینهوا»، خبرگزاری دولتی چین گزارش داد که دادگاهی در منطقهی « چینگ شان هو» در شهر «نانچانگ» در استان «جیانگشی»، ۱۲ نفر را به ۹ سال و نیم زندان بهخاطر فروش غیرقانونی اعضای بدن بهصورت سازمانیافته، محکوم کرده است.
به گزارش روزنامهی دولتی «قانون»، نام «ژو یونسانگ»، معاون بخش پیوند کلیه در بیمارستان عمومی گوانژو، که نقش مهمی را در حلقهی قاچاق ارگانهای بدن بازی کرده، در لیست محکومین این دادگاه به چشم نمیخورد.
در این گزارش آمده است، بهخاطر تجارت غیرقانونی، این گروه که کار خود را در اوایل سال ۲۰۱۱ آغاز کرده است، بعد از اینکه ژو به آنها وعده داده بود تا از آنها خریداری کند، در این هفته به پای میز محاکمه کشیده شدند.
براساس این گزارش، این گروه که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ ، با همکاری تیمی از پزشکان و کادر پزشکی، ارگانهایی از تقریباً ۴۰ اهداکنندهی زنده دریافت کرده بودند، بیشاز ۱.۵ میلیون یوان (۲۴۳ هزار دلار) سود کردهاند.
سازمان جهانی که درحال تحقیق دربارهی آزار و اذیت تمرینکنندگان فالونگونگ است، در سال ۲۰۰۶ گزارش داد که ژو یونسانگ ـــ نام و عنوانی که در گزارش سازمان جهانی آمده با آنچه که در گزارش روزنامهی قانون آمده، مطابقت دارد ـــ در برداشت غیرقانونی اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ و کشتن آنها دست داشته است.
در سال ۱۹۹۹، رژیم چین شروع به آزار و اذیت تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ کرد. «جیانگ زمین»، رهبر سابق حزب کمونیست چین در آن زمان، از تعداد افراد بیشماری که به این روش معنوی میپیوستند و همچنین میزان جذابیت و محبوبیت آموزههای اخلاقی سنتی این روش هراس داشت.
در کتاب «خرمن خونین» که گزارشی تجسسی دربارهی برداشت اجباری اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ است، آمده است، بیمارستانهای رژیم اندکی پس از آغاز آزار و شکنجه، شروع به استفاده از تمرینکنندگان بهعنوان منبعی برای ارگانهای پیوندی کردند.
نویسندگان این گزارش، «دیوید کیلگور»، وزیر سابق امورخارجهی کانادا (آسیا و اقیانوسیه) و «دیوید ماتاس»، وکیل بینالمللی حقوق بشر، تخمین زدهاند که تا سال ۲۰۰۸، تعداد ۶۲هزار عضو از اعضای بدن تمرینکنندگان برداشته شد. از سال ۲۰۰۸ تاکنون نیز بر این میزان افزوده شده است.
در سال ۲۰۰۶، بازپرسی از سازمان جهانی با تماس با ژو یونسانگ وانمود کرد که از بستگان بیماری است که نیاز به عمل پیوند دارد و از او پرسید که آیا اندامهایی که دراختیار دارد متعلق به تمرینکنندگان فالونگونگ است.
ژو پاسخ داد که موجودی اعضای پیوندی تمرینکنندگان فالون گونگ در بیمارستان زیاد نیست؛ اما «پیدا کردن کلیهای با گروه خونی B که از تمرینکنندگان فالون گونگ باشد، سخت نیست. اگر متقاضی دریافت عضو هستید، تشریف بیاورید، خیلی زود برایتان فراهم میشود».
براساس گزارش مجلهی چینی «Time Weekly»، در ۱۳ سال گذشته، ژو بیشاز ۱۴۰۰عمل پیوند انجام داده است.
یکی از دوستان ژو به روزنامهی «قانون» گفته است که وی اغلب ژو را درحال حمل جعبهی مخصوص حمل اندامهای پیوندی میدید که در حال سفر به سراسر کشور برای انجام عمل پیوند بود.
در کنفرانس جهانی پیوند که از ۲۶ تا ۳۱ جولای در سانفرانسیسکو برگزار شد، دیوید ماتاس به بیان نظرات خود دربارهی گزارشهای مربوط به ژو یونسانگ و دستگیری حلقهی قاچاق اعضا در چین پرداخت.
ماتاس اظهار داشت که نام فالون گونگ در گزارشها ذکر نشده اما موضوع آزار و اذیت فالون گونگ، بهلحاظ سیاسی، موضوعی حساس در چین بهشمار میآید.
وی گفت: «موضوع فالون گونگ موجب تفرقه در حزب شده و تقلاها و مبارزههای حکومت حول محور آن میچرخد. چیزی که ما میبینیم با آنچه که واقعاً درحال وقوع است کاملاً متفاوت است.»
اشاره به نام ژو یونسانگ درارتباط با «سوءاستفاده از پیوند عضو» با غیبت غیرقابل توضیح «دکتر وانگ هایبو»، یکی از چهرههای اصلی در ایجاد پیوند عضو در چین، در کنفراس جهانی پیوند همزمان شده است. وانگ مدیر مرکز تحقیقات سیستم پیوند عضو در وزارت بهداشت چین است.
بدون هیچگونه توضیحی، ویدئویی از نظرات وانگ در کنفرانس به نمایش درآمد. افرادی که منتظر حضور وانگ بودند، با غیبت وی دچار آشفتگی و سردرگمی شدند.
وانگ در آوریل ۲۰۱۴، هنگامی که اعلام کرد که رژیم چین هیچ قصدی در اعلام برنامهای زمانبندی شده جهت توقف استفاده از اعضای بدن زندانیان محکوم به اعدام ندارد و همچنین با شکستن قول خود مبنیبر ایجاد سیستمی سختگیرانه برای اهدای داوطلبانهی اعضای بدن، در صدر خبرها قرار گرفت.
اپک تایمز در ۳۵ کشور به ۲۱ زبان منتشر میشود.