Search
Asset 2

اسرائیل تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را در آستانه «روز آزادی» ترامپ حذف کرد

وزیر دارایی اسرائیل که این فرمان را امضا کرده گفت: «هدف از این تصمیم، صیانت از اقتصاد اسرائیل و تقویت روابط بین‌المللی است.»

چند ساعت پیش از آن‌که دولت ترامپ تعرفه‌های متقابل فراگیر خود را در قبال شرکای تجاری جهانی به اجرا درآورد، اسرائیل اعلام کرد که تعرفه تمام کالاهای آمریکایی را حذف می‌کند.

این تصمیم که روز سه‌شنبه از جانب مقامات اسرائیلی رسانه‌ای شد، مستلزم تأیید نهایی نیر بارکات، وزیر اقتصاد اسرائیل، و کمیته مالی پارلمان است که انتظار می‌رود هردو از این تصمیم حمایت کنند.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تعرفه تمام کالاهای وارداتی از آمریکا لغو خواهد شد.»

به نظر می‌رسد که زمان‌بندی این کار به‌طور عامدانه برای جلوگیری از پیامدهای اقتصادی بالقوه انجام گرفته باشد. این درحالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خود را برای «روز آزادی» در ۲ آوریل آماده می‌کند که قرار است از تعرفه‌های جدید برای کل دنیا رونمایی کند.

بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، که فرمان لغو تعرفه‌ها را امضا کرده است، گفته که هدف از این تصمیم صیانت از اقتصاد اسرائیل و تقویت روابط بین‌المللی است.

اسموتریچ در بیانیه‌ای مشترک با بارکات و بنیامین نتانیاهو گفت: «حذف کامل تعرفه کالاهای وارداتی از آمریکا اقدامی مهم در راستای صیانت از اقتصاد اسرائیل در مقطع حساس کنونی و تقویت روابط اقتصادی با مهم‌ترین متحد اسرائیل یعنی ایالات متحده است.»

ایالات متحده بزرگ‌ترین شریک تجاری اسرائیل است. ارزش تجارت این‌دو کشور در سال ۲۰۲۴ به ۳۴ میلیارد دلار رسید. ۴۰ سال است که این‌دو کشور براساس توافق تجارت آزاد عمل می‌کنند و تقریباً ۹۸ درصد از کالاهای آمریکایی بدون اخذ مالیات وارد اسرائیل می‌شوند.

به گزارش وزارت دارایی اسرائیل، تعرفه‌های باقی‌مانده عمدتاً به واردات محصولات کشاورزی مربوط می‌شوند و سالانه حدود ۱۱.۳ میلیون دلار درآمدزایی می‌کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت: «حذف تعرفه کالاهای آمریکایی اقدام دیگری برای گشودن درهای بازار به روی رقابت، تنوع اقتصادی و کاهش هزینه‌های زندگی است. علاوه بر منافع اقتصادی برای اقتصاد و شهروندان اسرائیل، این تصمیم به ما کمک می‌کند که اتحاد و ارتباط بین اسرائیل و آمریکا را بیش از پیش تقویت کنیم.»

بارکات، وزیر اقتصاد اسرائیل، حذف تعرفه‌ها را «مکمل روابط تجاری دوجانبه» دانست و افزود که این تصمیم در آینده باعث افزایش همکاری‌های اقتصادی خواهد شد.

این تصمیم درحالی اتخاذ شده که بازارهای جهانی خود را برای اطلاعیه ترامپ در روز ۲ آوریل آماده می‌کنند. به گفته کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، ترامپ از طرح اعمال تعرفه‌های متقابل در قبال تقریباً تمام شرکای تجاری آمریکا رونمایی خواهد کرد که فعلاً هیچ استثنائی هم ندارد.

نرخ تعرفه‌ها هنوز مشخص نیست، اما اقتصاددان‌ها و کارشناسان حوزه تجارت پیش‌بینی کرده‌اند که کاخ سفید نرخ تعرفه‌های آمریکا را در سراسر جهان بین ۹ تا ۱۸ درصد افزایش خواهد داد. تحلیلگران گلدمن ساکس می‌گویند نرخ واقعی تعرفه‌ها می‌تواند به‌مراتب بالاتر باشد، زیرا «مقامات دولت به‌صراحت گفته‌اند که تعرفه‌های آتی را به‌عنوان مبنای مذاکره می‌بینند که همین دیدگاه نیز دولت را تشویق می‌کند که از ابتدا تعرفه‌های سنگین‌تری را در نظر بگیرد.»

به گزارش وزارت کشاورزی، بخش کشاورزی اسرائیل ممکن است با حذف تعرفه‌ها دچار مشکل شود. این وزارتخانه گفت که اگر سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ بر بخش کشاورزی تأثیر منفی بگذارند، ممکن است به کشاورزان اسرائیلی غرامت پرداخت شود.

ترامپ پیش‌تر از وضع تعرفه ۲۵ درصدی در قبال خودروهای وارداتی و قطعات خودرو خبر داده که قرار است از روز ۲ آوریل اجرایی و از روز ۳ آوریل عملیاتی شوند. او همچنین درباره اعمال تعرفه در قبال اقلام دارویی وارداتی صحبت کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا افزود که آمادگی دارد تا درباره لغو این تعرفه‌ها به‌ازای یک توافق خوب مذاکره کند، اما گفت که دستیابی به این توافق قبل قبل از ۲ آوریل امکان‌پذیر نخواهد بود.

نیل شیرینگ، اقتصاددان ارشد گروه کپیتال اکونومیکس، پیش‌بینی کرده که اثر مرکب تعرفه‌ها باعث می‌شود که نرخ تعرفه‌های ایالات متحده به «بالاترین میزان از دهه ۱۹۴۰» برسد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

تایوان، سه زن را که در تیک‌تاک خواستار حمله چین شده بودند، اخراج می‌کند

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.

این‌سه زن که در فضای مجازی «یایا»، «شیائووی» و «انچی» نام دارند، اقامت تایوان را به واسطه ازدواج با همسران تایوانی خود به دست آورده‌اند. آن‌ها در دوئین، نسخه چینی تیک‌تاک، فعالیت داشتند و محتوای حمایتی از حزب کمونیست چین را بازنشر می‌کردند، از جمله این‌که تایوان باید با توسل به زور با سرزمین اصلی چین ادغام شود.

«یایا» که نام اصلی او لیو ژنیا است، در شب ۲۴ مارس با پروازی به مقصد فوژو در چین خاک تایوان را ترک کرد. آژانس ملی مهاجرت تایوان، ۱۰ روز به او مهلت داده بود که از کشور خارج شود. تلاش او برای تجدیدنظر نافرجام ماند.

در اطلاعیه وبسایت آژانس ملی مهاجرت در روز ۱۵ مارس درباره لغو اقامت این زن آمده است: «همسر یک مرد مقیم سرزمین اصلی که لیو نام دارد، به شکلی بی‌پرده درباره ادغام اجباری تایوان با چین صحبت کرده است. چنین رفتاری که حاکمیت ملی ما را تضعیف می‌کند، قابل تحمل نیست.»

اکانت لیو در دوئین، که «یایا در تایوان» نام دارد، حدود ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده دارد.

خبر مشابهی در روز ۲۱ مارس درباره شیائووی و انچی منتشر شد. این‌دو زن چند روز قبل از مهلت خروج خود از کشور در روز ۳۱ مارس در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تایوان در تایپه دست به تجمع زدند.

این‌سه زن تا پنج سال آینده نمی‌توانند برای اقامت خانوادگی در تایوان درخواست بدهند.

مقابله با براندازی پکن

حزب کمونیست چین که هرگز بر تایوان حکمرانی نکرده است، این جزیره را سرزمینی مستقل در جمهوری خلق چین می‌داند و درصدد این است که این کشور ۲۳ میلیون نفری را تحت کنترل خود درآورد.

از تقویت توان ارتش آزادی‌بخش خلق که بگذریم، رژیم چین سال‌ها برای نفوذ و براندازی جامعه تایوان از طریق نهادهای «جبهه متحد» هزینه کرده و مقامات تایوانی، نیروهای نظامی، انجمن‌های تجاری، چهره‌های شناخته‌شده و اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی را هدف گرفته تا به پکن کمک کنند که به تایوان نفوذ کرده و اطلاعات این کشور را به دست حزب کمونیست چین برسانند.

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.
مردی درحال تماشای گزارش مانورهای نظامی چینی درحوالی تایوان در یک صفحه نمایش غول‌پیکر در مقابل یک مرکز خرید در پکن؛ ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

لای چینگ-ته، رئیس‌جمهور تایوان، در روز ۱۳ مارس گفت که دولت او بر اتخاذ تدابیر سختگیرانه‌‌تر برای مقابله با حزب کمونیست چین تمرکز دارد. او هشدار داد که پکن از فضای آزاد تایوان استفاده می‌کند و سعی دارد که این کشور را از درون تجزیه کند، آن را به ویرانی بکشاند و دست به براندازی بزند.

لای با اشاره به نام رسمی تایوان گفت: «بلندپروازی چین برای الحاق تایوان و نابودی جمهوری چین (تایوان) هیچ تغییری نکرده است. چین نه‌تنها به تهدید و ارعاب ادامه می‌دهد، بلکه کارزار نفوذ و تأثیرگذاری خود را تقویت کرده است.» دولت جمهوری چین پیش از آن‌که در سال ۱۹۴۹ به دست حزب کمونیست چین از قدرت به زیر کشته شود، بر سرزمین اصلی حکمرانی می‌کرد.

لی یو-تارن، استاد مدعو مؤسسه تحصیلات تکمیلی توسعه ملی در دانشگاه ملی چنگچی، به نسخه چینی‌زبان اپک تایمز گفت: «مردم تایوان از این آزادی برخوردارند که از استقلال جزیره یا الحاق مسالمت‌آمیز آن حمایت کنند، اما دفاع از حمله نظامی حزب کمونیست ارتباطی با آزادی بیان ندارد.»

لی گفت: «یایا با حمایت آشکار از الحاق اجباری تایوان به دست حزب کمونیست چین، حق اساسی مردم تایوان را برای داشتن یک زندگی بدون ترس و واهمه- یکی از چهار آزادی اساسی بشر- نقض کرده است.»

«ما در تایوان از حضور شهروندان سرزمین اصلی که ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشر جمهوری چین را به رسمیت می‌شناسند و از آن دفاع می‌کنند، استقبال می‌کنیم. اما اگر این افراد تحت تأثیر حزب کمونیست چین باشند و علناً از حمله نظامی به تایوان دفاع کنند، هرگز تحمل‌شان نخواهیم کرد.»

لی معتقد است که تایوان باید قوانین امنیت ملی خود را تقویت کند تا شکاف‌هایی را که حزب کمونیست چین از آن‌ها برای تضعیف حاکمیت و آزادی تایوان بهره می‌گیرد، برطرف کند.

حمایت از «الحاق اجباری»

براساس «لایحه روابط مردم منطقه تایوان و سرزمین اصلی» در قوانین تایوان، اتباع سرزمین اصلی «ممکن است در شرایط خاص از جمله تهدید علیه امنیت ملی یا ثبات ساختار اجتماعی تایوان از کشور اخراج شوند یا مجبور شوند که شخصاً ظرف مدت ۱۰ روز از کشور خارج شوند.»

لیو در یکی از ویدئوهای تیک‌تاکی که ماه مه گذشته منتشر شده بود، درباره مانورهای نظامی ادامه‌دارِ ارتش آزادی‌بخش خلق اظهارنظر کرده بود: «شاید فردا که از خواب بیدار شدیم، تایوان مملوء از پرچم‌های سرخ‌رنگ جمهوری خلق چین باشد. فکر کردن به این اتفاق خوشحالم می‌کند.»

«انچی» گفت: «مانورهای ارتش آزادی‌بخش خلق مصداقِ قدرت‌نمایی نظامی و عزم پکن در دفاع از حاکمیت ملی هستند. الحاق اجباری اجتناب‌ناپذیر بوده و کسی نمی‌تواند جلودارِ آن شود.»

«شیائووی» در اظهاراتی مشابه لیو گفت که که امیدوار است پرچم‌های سرخ‌رنگ کمونیستی در سراسر تایوان به اهتزاز دربیایند. او اغلب در ویدئوهای حمایتی از حزب کمونیست چین به همراه فرزندانش دیده می‌شود.

لغو اقامت این زنان که به سرزمین اصلی چین تعلق دارند، بحث‌های داغی را در هردو سمت تنگه تایوان به راه انداخته است.

لی شیو-یینگ، معلم ابتدایی تایوانی، به اپک تایمز گفت که با توجه به پوشش گسترده‌ای که رسانه‌های دولتی چین در جریان «پرونده یایا» از لیو داشتند، نمی‌توان او را صرفاً یک میهن‌پرست ساده چینی داست که از حزب کمونیست چین حمایت می‌کند.

او افزود که لیو در تصاویر فضای مجازی درحالی دیده شد که چند مرد لباس شخصی در بدو ورود به فرودگاه فوژو همراهی‌اش می‌کردند.

لی مدعی شد: «به نظرم او قطعاً با دولت چین ارتباط دارد و ممکن است از حزب کمونیست چین کمک مالی هم دریافت کرده باشد.»

واکنش چین و تایوان

از آن‌جا که پرونده لیو در اوایل سال جاری مورد توجه مردم قرار گرفت، او بسیاری از مطالب را از کانال دوئین خود حذف کرد. لیو در ویدئویی در دفاع از اظهارات قبلی خود گفت که ارتباطی با حزب کمونیست چین ندارند و از «الحاق اجباری» دفاع نمی‌کند.

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.
نشان تجاری گروه دوئین در دفتر بایت‌دنس در شانگهای؛ ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳. (Pedro Pardo/AFP via Getty Images)

لیو و خانواده او نیز سعی کردند به تصمیم آژانس مهاجرت اعتراض کنند، اما اعتراض آن‌ها از جانب دیوان عالی تایپه رد شد.

لیو گفت که با جدایی از شوهر و فرزندان تایوانی خود و بازگشت اجباری به چین، «به نقطه‌ای بی‌بازگشت رانده خواهد شد.»

او از جانب شهروندان چینی و تایوانی مورد انتقاد قرار گرفت. آن‌ها تشبیه وطن به نقطه بی‌بازگشت را انعکاسی از دیدگاه شخصی لیو در قبال زندگی در چین دانستند.

لیو که قول داده بود به چین بازنمی‌گردد، پس از گذشت یازده ساعت تسلیم شد و گفت که به‌جای اخراج از کشور «با سری بالا» بازمی‌گردد و امیدوار است که بتواند پنج سال بعد از نو درخواست اقامت بدهد.

«شیائووی» و «انچی» در روز ۲۸ مارس برای دفاع از «حقوق خود به‌عنوان یک مادر» در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تایوان دست به تجمع زدند.

هی شین‌یائو، از ساکنان چینی تایوان که یک کانال محبوب یوتیوبی هم دارد، به طعنه گفت که «شیائووی» و «انچی» از این آزادی برخوردارند که بدون هیچ مشکلی در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تجمع کنند، اما چنین اقدامی تحت حاکمیت حزب کمونیست چین به سخت‌ترین شکل ممکن مجازات خواهد شد.

او در ویدئویی در روز ۲۹ مارس به زبان چینی ماندارین گفت: «وقتی این ویدئوها را از طریق دوئین در سرزمین اصلی به اشتراک می‌گذارید، مردم در قسمت نظرات می‌نویسند که «چطور پلیس هنوز بازداشت‌تان نکرده است؟ چطور ممکن است که هنوز راهی بیمارستان روانی نشده باشید؟»

«شما دو نفر با اقدامات‌تان نشان دادید که می‌توان کارهای زیادی در تایوان انجام داد. این درحالی است که انجام آن‌ها در سرزمین اصلی چین بسیار دشوار است.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس اوکراین؛ وزیر خارجه آلمان: وضعیت بحرانی است

آنالنا بائربوک، وزیر خارجهٔ دورهٔ انتقالی دولت آلمان، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای برقراری آتش‌بس در جنگ اوکراین به بن‌بست رسیده است.

بائربوک که برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، وارد کی‌یف شده بود، تأکید کرد که در شرایطی که آمریکا و روسیه نتوانسته‌اند بر سر برقراری آتش‌بس به توافق برسند، حمایت اروپا از اوکراین بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.

زلنسکی در این دیدار از تصویب کمک سه میلیارد یورویی پارلمان آلمان برای اوکراین استقبال کرد.

ترامپ که در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود جنگ اوکراین را متوقف کند، پس از بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، تلاش‌هایی را برای برقراری آتش‌بس آغاز کرد. چندین دور مذاکره در عربستان، مسکو و کی‌یف انجام شده است و همچنان اختلاف‌‌‏ها بر سر شرایط یک آتش‌بس ۳۰ روزه وجود دارند.  این اختلاف‌‌‏ها بر سر اهداف نظامی مشمول آتش‌بس از جمله موانع اصلی در این مذاکرات عنوان شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، که زلنسکی را به عنوان رئیس‌جمهور قانونی اوکراین به رسمیت نمی‌شناسد، در ۲۸ مارس پیشنهاد کرد که این کشور تحت نظارت سازمان ملل اداره شود و پس از برگزاری انتخابات، مسکو و کی‌یف بر سر توافقی دائمی مذاکره کنند.

حتی تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش‌بس محدود در دریای سیاه نیز ناکام مانده است. در حالی که کاخ سفید گمان می‌کرد با کرملین به توافق رسیده، روسیه در ادامه شروط تازه‌ای را مطرح کرد و روند مذاکرات را پیچیده‌تر ساخت.

ترامپ نیز روز ۲۵ مارس اعلام کرد که دولت او در حال بررسی «پنج یا شش شرط» پیشنهادی روسیه برای آتش‌بس است. در همین حال، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز اول آوریل اعلام کرد که «ما پیشنهادهای آمریکا را جدی می‌گیریم، اما نمی‌توانیم همه آن‌ها را بی‌چون‌وچرا بپذیریم.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که «مسائل مربوط به حل‌وفصل بحران اوکراین بسیار پیچیده هستند و به تلاش‌های بیشتری نیاز دارند.»

ترامپ نیز در ۳۰ مارس نارضایتی خود را از پوتین و زلنسکی ابراز کرد و در مصاحبه‌ای گفت: «اگر نتوانم با روسیه بر سر توقف خونریزی در اوکراین به توافق برسم و این تقصیر روسیه باشد، بر صادرات نفت این کشور تعرفه‌های ثانویه وضع خواهم کرد.»

ترامپ در مسیر بازگشت به واشنگتن، در گفتگو با اپک تایمز تأکید کرد که «پوتین مردی نیست که به راحتی از حرف خود برگردد» و افزود که «من مدت‌هاست او را می‌شناسم و همیشه رابطه خوبی با او داشته‌ام.» با این حال، ترامپ هشدار داد که اگر روسیه مذاکرات را طولانی کند، این روند را تحمل نخواهد کرد. او همچنین مدعی شد که زلنسکی در حال عقب‌نشینی از توافق همکاری بر سر ذخایر عناصر کمیاب است و هشدار داد که «اگر این کار را انجام دهد، با مشکلات بزرگی مواجه خواهد شد.»

در همین حال، آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، تأکید کرد که توافق اوکراین و آمریکا بر سر منابع معدنی همچنان در دست بررسی است.

حملات پهپادی روسیه به اوکراین ادامه دارد

اوکراین اعلام کرد که روسیه در بامداد سه‌شنبه اول آوریل، حملات پهپادی جدیدی را علیه این کشور انجام داده است.

ایهور ترخوف، شهردار خارکیف در پیامی در تلگرام اعلام کرد که ۱۵ حمله پهپادی به این شهر صورت گرفته است. او گفت: «پیامدهای این حمله شامل آتش‌سوزی در دو ساختمان صنعتی و آسیب به بیش از ۱۰ خانه در مناطق مسکونی اطراف بود.» همچنین در حملهٔ دیگری در همان روز در منطقه زاپوریژیا، زیرساخت‌های غیرنظامی هدف قرار گرفت که در پی آن یک نفر کشته شد. این موضوع را ایوان فدوروف، فرماندار منطقه اعلام کرد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

وال استریت ژورنال: ایالات متحده جنگنده‌ها و کشتی‌ها را به خاورمیانه می‌فرستد تا به ایران اخطار دهد

براساس گزارش وال‌ استریت ژورنال، پنتاگون در حال افزایش سریع نیروهایش در خاورمیانه است و همزمان وزارت دفاع آمریکا هواپیماهای نظامی و کشتی‌های بیشتری را به خاورمیانه ارسال کرده است.

این روزنامه روز چهارشنبه، دوم آوریل به نقل از چند مقام آمریکایی مطلع افزوده است تقویت نظامی آمریکا در خاورمیانه به این معناست که قرار است جنگنده‌های اف ۳۵ به بمب‌افکن‌های بی ۲ و پهپادهای پردیتور مستقر در خاورمیانه اضافه شود.

همچنین ایالات متحده به‌زودی به دو گروه ضربتی ناوهواپیمابر در خاورمیانه مجهز خواهد شد. ناو هواپیمابر یواس‌اس هری‌اس‌ترومن از پاییز گذشته در خاورمیانه در حال اجرای ماموریت است و یک ناوهواپیمابر دیگر به نام یواس‌اس کارل وینسون که به قاره آسیا اختصاص داده شده، قرار است که طی دو هفته آینده به خاورمیانه برسد.

دو مقام آمریکایی به وال استریت ژورنال تصریح کرده‌اند واشنگتن با اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه به دنبال تقویت کارزار نظامی خود علیه حوثی‌ها و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است، اما این تمهیدات با هدف اجرای حمله قریب‌الوقوع به ایران صورت نگرفته است.

دولت دونالد ترامپ در ۱۵ مارس مجموعه حملات هوایی علیه حوثی‌ها را با هدف از بین بردن ظرفیت‌های نظامی حوثی‌ها آغاز کرد که تاکنون ادامه دارد.

واشنگتن، حوثی‌ها را یکی از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه می‌داند.

حوثی‌ها که بخش‌های بزرگی از یمن را تحت کنترل دارند، حملات خود را در ژانویه امسال پس از یک آتش‌بس کوتاه در غزه متوقف کردند، اما گفتند که این حملات را پس از پایان توافق آتش‌بس و آغاز دوباره عملیات نظامی اسرائیل از سر خواهند گرفت. حوثی‌ها در ابتدای این هفته، موشک‌هایی به اسرائیل شلیک کردند که توسط ارتش اسرائیل رهگیری شد.

حمله نظامی جمهوری اسلامی به مثابه نابودی سپاه

پیش از این، نشریه تلگراف نیز به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی گزارش داده بود که فرماندهان ارشد از تهران دستور گرفته‌اند تا خود را برای حمله‌ای پیش‌دستانه به پایگاه استراتژیک آمریکا در جزیره دیگو گارسیا با استفاده از موشک‌ها و پهپادها آماده کنند.

دیلی میل، روز چهارشنبه به نقل از فیلیپ اینگرام، فرمانده سابق اطلاعات نظامی بریتانیا گزارش داده است که «هرگونه حمله ایران به دیگو گارسیا، جرقه جنگ در خاورمیانه را خواهد زد، اما احتمالاً آن‌ها بلوف می‌زنند.»

به گفته او، «اگر ایران حمله کند، اسرائیل احتمالاً به ایالات متحده می‌پیوندد که حملات متقابلی را به خاک ایران انجام دهد تا تأسیسات نظامی را نابود کند.»

این کارشناس ارشد نظامی بریتانیا خاطرنشان کرده است: «ایران تنها بر روی کاغذ، توانایی حمله و وارد کردن آسیب به دیگو گارسیا را دارد. مقامات ایرانی می‌دانند که ایالات متحده در پاسخ چنین حمله‌ای، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را نابود خواهد کرد.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

کاخ سفید: تعرفه‌های فراگیر ترامپ بلافاصله پس از سخنرانی ترامپ در روز ۲ آوریل به اجرا درمی‌آیند

به گفته کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، تعرفه‌های جدید و فراگیری که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، وعده داده بود، بلافاصله پس از سخنرانی رسمی او در روز ۲ آوریل به اجرا درمی‌آیند.

لیویت در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز ۱ آوریل گفت که دولت آماده است تا در اولین فرصت سیاست‌های تجاری دوجانبه خود را با هدف مقابله با سال‌ها رقابت ناعادلانه خارجی به اجرا درآورد.

لیویت گفت که دولت قصد دارد برای شرکت‌هایی که در آمریکا دست به تولید می‌زنند، امتیازاتی در نظر بگیرد.

او گفت: «اگر محصول‌تان را در آمریکا تولید کنید، هیچ تعرفه‌ای شامل حال‌تان نمی‌شود.»

او در ادامه افزود: «اگر بخواهند از تعرفه‌ها معاف شوند، می‌توانند برای کار به آمریکا بیایند و کسب‌و‌کارشان را هم با خودشان به این‌جا بیاورند.»

تعرفه‌ها به‌طور فراگیر در بخش‌های مختلف اعمال می‌شوند و کشورهایی را هدف می‌گیرند می‌دهد که دولت آمریکا آن‌ها را به اتخاذ رویکردهای تجاری حمایت‌گرانه متهم کرده است.

سطح تعرفه‌ها در روز ۲ آوریل از جانب رئیس‌جمهور اعلام خواهد شد. انتظار می‌رود که تعرفه ۲۵ درصدی خودروها و قطعات خودروهای خارجی که هفته گذشته وضع شد، الگوی سیاست تعرفه‌ای فراگیر دولت باشد. لیویت تأیید کرد که تعرفه خودروها از روز ۳ آوریل به اجرا درمی‌آیند.

لیویت گفت که این اقدام به اصلاح ناترازی تجاری بزرگ آمریکا کمک می‌کند؛ شاخصی که براساس داده‌های فدرال در سال ۲۰۲۴ به رکورد ۱.۲ تریلیون دلار رسید.

لیویت گفت: «فردا یکی از مهم‌ترین روزهای تاریخ مدرن آمریکا خواهد بود. کشور ما یکی از آزادترین اقتصادهای جهان را دارد و ما بهترین پایگاه مصرف‌کننده را داریم، اما بسیاری از کشورهای خارجی بازارهای خود را به روی صادرات ما بسته‌اند. ناعادلانه است. اگر واکنش نشان ندهیم، به کسری تجاری سالانه عظیم و ثابتی که صنایع ما را به نابودی کشانده دامن خواهیم زد. این وضعیت از فردا برای همیشه به پایان می‌رسد.»

او به وعده سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ از جمله اپل، انویدیا و شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان اشاره کرد و گفت که این‌ها دال بر کارآمدی راهبرد ترامپ هستند.

تعرفه‌ها بخشی از یک راهبرد اقتصادی فراگیر هستند که کاهش مالیات، مقررات‌زدایی و سرمایه‌گذاری در حیطه فناوری‌های پیشرفته را نیز شامل می‌شود.

منتقدان می‌گویند تعرفه‌ها می‌توانند قیمت مصرف‌کننده را افزایش دهند و تورم‌زا باشند، اما لیویت معتقد است که دولت می‌تواند بدون ایجاد بی‌ثباتی در بازارها باعث رشد اقتصادی شود.

لیویت در پاسخ به سؤالی درباره خطر واکنش منفی اقتصادی گفت: «دولت اشتباه نمی‌کند. این سیاست جواب می‌دهد.» او افزود که وقتی ترامپ در سال ۲۰۲۱ از قدرت کنار رفت، نرخ تورم تنها ۱.۴ درصد بود و گفت که دولت قصد دارد تورم را به همان سطح بازگرداند.

او افزود که دولت از مذاکره با شرکای تجاری خود استقبال می‌کند، اما رویکرد جدید بر «رفع اشتباهات قبلی» و تشویق کشورها به کاهش موانع یا انتقال خط تولید خود به آمریکا تمرکز دارد.

انتظار می‌رود که ترامپ درباره جزئیات تعرفه‌ها و فهرست کشورهای هدف در کاخ سفید سخنرانی کند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران سفر می‌کند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برنامه سفر خود به ایران طی هفته‌های آینده خبر داده است.

رافائل گروسی اخیرا به خبرگزاری روسی تاس گفته است که او در حال بررسی درباره تعیین تاریخ این سفر که قرار است هفته‌های آینده انجام شود، است.

تسنیم روز سه‌شنبه، ۱۲ فروردین گزارش داد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفتگوی تلفنی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این آژانس خواست که در قبال تهدیدات علیه تاسیسات هسته‌ای ایران «موضع شفاف» بگیرد.

این رسانه به نقل از عراقچی افزوده است که جمهوری اسلامی ایران هر تدبیر لازمی را برای حفاظت از برنامه هسته‌ای خود درنظر خواهد گرفت.

رافائل گروسی روز دوشنبه ۱۳ اسفند در نشستی در مقر این نهاد در وین، اعلام کرده بود که میزان ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران از ۱۸۲ کیلوگرم در گزارش قبلی به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته و ایران اکنون تنها کشور بدون سلاح هسته‌ای است که به چنین سطحی از غنی‌سازی دست یافته و این امر «نگرانی‌های جدی» برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد کرده است.

گروسی همچنین به مشکلات در ارائه اطلاعات هسته‌ای ایران بر اساس توافق‌های پادمانی ان‌پی‌تی اشاره کرده و گفته بود جمهوری اسلامی اعلام کرده که تمامی مواد و فعالیت‌های هسته‌ای را که باید طبق این توافق اعلام می‌شد، گزارش کرده است، اما این ادعا با یافته‌های آژانس که از کشف ذرات اورانیوم با منشا انسانی در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران حکایت دارد، در تضاد است و مقامات جمهوری اسلامی باید پاسخگو باشند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

اکسیوس: ترامپ با جدیت پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای را بررسی می‌کند

اکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده است که رئیس جمهور ایالات متحده به طور جدی در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای است، همزمان تعداد نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در خاورمیانه را به طور قابل‌توجهی افزایش داده است.

براساس این گزارش که روز چهارشنبه، دوم آوریل منتشر شده است، پنتاگون در حال تقویت و افزایش چشمگیر نیروهایش در خاورمیانه است تا در صورت دستور ترامپ برای حمله آماده باشد.

اکسیوس افزوده است همزمان در کاخ سفید نیز مقامات در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هستند و بحث‌ها میان مقاماتی که معتقدند دستیابی به یک توافق با جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر است و مقاماتی که طرفدار حمله به تاسیسات هسته‌ای هستند و مذاکرات با تهران را اتلاف وقت می‌دانند، در جریان است و هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

همچنین این رسانه بدون ذکر نام و به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده است که دولت آمریکا به رهبری ترامپ معتقد است که مذاکرات مستقیم با تهران شانس موفقیت بیشتری دارد، اما با شیوه پیشنهادی جمهوری اسلامی برای مذاکرات غیرمستقیم با میانجی‌گری عمان مخالفتی ندارد.

اکسیوس به نقل از منابع خود در ادامه نوشته است بعد از رسیدن پاسخ نامه رئیس جمهور ایالات متحده، «ما در حال بررسی گام‌های بعدی برای آغاز گفتگوها و اعتمادسازی با ایرانی‌ها هستیم.»

ترامپ پیش از این در نامه به علی خامنه‌ای، دو ماه برای رسیدن به توافق مهلت داده بود.

در روزهای گذشته، واشنگتن و تهران یکدیگر را بارها به انجام عملیات نظامی علیه یکدیگر تهدید کرده‌اند.

علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۳۱ مارس، ساعاتی بعد از سخنرانی علی خامنه‌ای در «نماز عید فطر» که در آن ایالات متحده را به «ضربه متقابل محکم» تهدید کرده بود، گفت که اگر ایالات متحده یا اسرائیل، ایران را بمباران کنند، «ایران مجبور خواهد شد که به سمت سلاح هسته‌ای برود، ایران چاره‌ای ندارد، چون مردم فشار می‌آورند که برای امنیت کشور این کار را کنیم.»

نشریه تلگراف نیز همزمان به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی اعلام کرد که فرماندهان ارشد از تهران دستور گرفته‌اند تا خود را برای حمله‌ای پیش‌دستانه به پایگاه استراتژیک آمریکا در جزیره دیگو گارسیا با استفاده از موشک‌ها و پهپادها آماده کنند.

مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش به تهدیدات مطرح شده توسط جمهوری اسلامی گفت که دونالد ترامپ و دولت او به تهدیدات نظامی روی خوش نشان نمی‌دهند.

کانال ۱۴ اسرائیل اعلام کرده که در صورت باقی ماندن شرایط فعلی، «حمله‌ای گسترده» به ایران در شرف اجراست و ممکن است «به‌زودی» عملی شود. با تشدید تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده، مقامات امنیتی اسرائیل این تهدیدها را بسیار جدی ارزیابی کرده و برای هرگونه اقدام احتمالی آماده می‌شوند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

شاهزاده رضا پهلوی در سالروز تاسیس جمهوری اسلامی: از نه گفتن به جمهوری اسلامی فراتر برویم و دولت ملی را جایگزین کنیم

شاهزاده رضا پهلوی گفته است که در حال حاضر «اکثریت قاطع مردم ایران»، حتی کسانی که قبلا حامی رژیم بوده‌اند به این باور رسیده‌اند که تنها راه نجات کشور در «سرنگونی جمهوری اسلامی» و استقرار یک «دولت ملی» است.

این چهره سیاسی ایران روز ۱۲ فرودین به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد تاسیس جمهوری اسلامی با انتشار پیامی خطاب به مردم ایران گفته است: «می‌بایست از «نه به جمهوری اسلامی» فراتر برویم و جایگزین این رژیم فرسوده و در معرض سقوط را دقیق‌تر و جامع‌تر ترسیم و تصویر کنیم.»

شاهزاده رضا پهلوی در پیامی با اشاره به تاریخچه تأسیس جمهوری اسلامی افزوده است: «این رژیم بر پایه فریب و تقلب انتخاباتی شکل گرفته و از همان ابتدا نامشروع و غیرقانونی بوده است.»

او با بیان اینکه «در آینده ایران باید جدایی دین از حکومت و اصول دموکراتیک و حقوق بشر پایه‌گذار حکمرانی باشد»، خاطرنشان کرده است: «برخلاف جمهوری اسلامی که بر اساس انتخابات دروغین و در فضایی آکنده از ترس و تهدید تأسیس شد، مردم ایران باید این حق را داشته باشند که در یک فضای آزاد، بدون ترس از تهدیدات رژیم، نظام حکمرانی آینده کشور را از طریق یک همه‌پرسی آزادانه انتخاب کنند.»

شاهزاده رضا پهلوی با تاکید بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی ایران گفته است: «دولت ملی آینده ایران باید ضامن امنیت و حقوق شهروندی تمامی ایرانیان باشد و در مقابل جمهوری اسلامی که بی‌ثباتی، آشوب، ترور و بحران را به منطقه و جهان صادر کرده است، دولت ملی آینده ایران بر اساس منافع ملی به دنبال گفت‌وگو، تنش‌زدایی و همکاری سازنده با همه دولت‌های جهان خواهد بود».

در بخش دیگری از این پیام، شاهزاده پهلوی با اشاره به وضعیت اقتصادی بحرانی مردم ایران، وعده داد که دولت ملی آینده ایران رفاه، رشد اقتصادی و توسعه پایدار را برای ملت ایران به ارمغان خواهد آورد.

او گفته است: «نام ایران دوباره بلند خواهد شد و عظمت به سرزمین ما باز خواهد گشت.»

او با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام «سال سازماندهی برای اقدام نهایی» افزوده است:‌ «از شما هم‌میهنان عزیزم در داخل کشور می‌خواهم که روند سازمان‌‌یافتن را از خانواده، دوستان نزدیک و افراد مورد اعتماد خود آغاز کنید. آن همبستگی باشکوه ملی را که در چهارشنبه‌سوری و نوروز به نمایش گذاشتید، در سیزده بدر و مناسبت‌های پس از آن بزرگتر و گسترده‌تر کنید. در جای‌جای ایران، از استادیوم‌های ورزشی تا سالن‌های تئاتر و سینما تا کنسرت‌های موسیقی، از دانشگاه تا بازار و در هر گردهمایی و اجتماعی، دوشادوش هم سرود اتحاد ملی بخوانید.»

شاهزاده رضا پهلوی در پایان با بیان اینکه «ما در مسیر پیروزی قرار داریم و با همبستگی بیشتر، به پیروزی نزدیک‌تر خواهیم شد.» خاطرنشان کرده است: «اگر در خارج از ایران زندگی می‌کنید، مسئولیت شما در پشتیبانی از انقلاب ملی ایران و پژواک خواسته‌های هم‌میهنان‌مان بیش از پیش است. برای تاثیرگذاری بیشتر، لازم است که در راستای هم‌افزایی بیشتر نیروهای‌تان بکوشید. شما با پیوستن به احزاب، سازمان‌ها و انجمن‌هایی که به تازگی همکاری‌های خود را در چارچوب اصول و برنامه مشترک آغاز کرده‌اند، می‌توانید فعالیت‌های خود را منسجم‌تر و موثرتر سازید.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

رؤسای کالج‌ها آمریکا چه واکنشی در قبال فرمان تنوع، برابری و شمول ترامپ خواهند داشت؟

نویسنده: مارک بائرلین

فرمان اجرایی ترامپ در رابطه با فعالیت‌های تنوع، برابری و شمول، رؤسای کالج‌ها را در وحشتی خاموش فروبرده است.

مؤسساتی که متقاضیان کار در هیئت علمی را ملزم کرده‌اند که در پرونده تقاضای خود اظهارنامه تنوع ارائه کنند، حالا باید از اقدامات شاخه اجرایی دولت بترسند. آن‌ها پیش‌تر فقط نگران این بودند که دادگاه‌های بدوی و عالی قوانین مربوط به اصول گفتاری و تبعیض مثبت را لغو کنند. دیوان عالی در سال ۲۰۲۳ به اولویت‌های نژادی پایان داد، اما فعالیت‌های مبتنی بر تنوع، برابری و شمول همچنان ادامه دارند. با این‌حال، اکنون ترس از مجازات وجود دارد. ظاهراً کاخ سفید مصمم است که هر دانشگاه یا کالجی را که برخلاف فرمان لغو تنوع، برابری و شمول عمل می‌کند، جریمه کند و جریمه سنگینی هم در نظر بگیرد.

مشکل مؤسسات این است که همگی به دست رؤسا، اساتید و مدیرانی اداره می‌شوند که دقیقاً با حمایت از همان چیزی که ترامپ غیرقانونی اعلام کرده به مدارج عالی اداری رسیده‌اند. آن‌ها به شکل علنی و با صدای بلند و با غرور و افتخار عمل کرده‌اند.

دانشگاهیان طی ۳۰ سال گذشته با اطمینان دادن به نیروهای هویت‌خواه در دانشگاه‌ها مبنی بر وفاداری خود به جنبش هویت‌خواهی و نزاکت سیاسی، پیشرفت کرده و به مدارج بالا رسیده‌اند. این نیروها شامل اساتید دانشکده‌های «مطالعات»، علوم اجتماعی، علوم انسانی و دانشکده‌های آموزش، کنشگران دانشجویی و انجمن‌های دانشجویی، کارکنان نشریات دانشجویی، که فعالیت آن‌ها در سطح مدیریتی جدی گرفته می‌شود، و مدیران چپ‌گرای فعلی هستند. روزنامه‌نگاران حوزه آموزش هم‌پیمانِ ثابت این گروه‌ها بوده و همیشه آماده‌اند که از نارضایتی آن‌ها با ارائه تصاویر دلسوزانه حمایت کنند. مدیران کالج‌ها از تبلیغات منفی بیزارند و از آن می‌ترسند.

این نیروها ترسناک هستند. آن‌ها ایدئولوژی دانشگاه را تدوین و تثبیت می‌کنند. البته متقاضیان پست‌های عالی استعدادهای دیگری هم دارند که از جمله می‌توان به جمع‌آوری اعانه و سخنرانی در جمع اشاره کرد، اما وفاداری به مکتب هویت‌خواهی ساده‌ترین نشانه شایستگی آن‌ها تلقی می‌شود. این وفاداری مثل کارت عضویت در اتحادیه بوده و اولین شرط استخدام است. اگر فاقد این کارت باشید، به درد نمی‌خورید. باید نشان دهید که به رسالت آن‌ها باور دارید، تبعیت خود را به رخ بکشید، از زبان «شمول» استفاده کنید و چند سخنرانی تند و تیز علیه مخالفان داشته باشید تا واجد شرایط ترقی در نظر گرفته شوید.

حالا چه می‌شود؟ با توجه به پیروزی آقای ترامپ و صدور فرمان لغو تنوع، برابری و شمول چه باید کرد؟ اگر رئیس یک کالج به اهالی دانشگاه بگوید که آداب و اصول و روش‌ها باید تغییر کنند، سایر اساتید، دانشجویان و مدیران خشمگین یا سرخورده خواهند شد. رئیس کالج ممکن است صرفاً همان کاری را بکند که رئیس اداره حقوقی به او گفته است، اما این مسئله باعث کم‌رنگ شدن اوقات‌تلخی و سرخوردگی منتقدان نخواهد شد. آن‌ها می‌خواهند چیزی را که پس از نوامبر ۲۰۱۶ شنیدیم، احیا کنند: «مقاومت!» آن‌ها به مفاد قانون اهمیت نمی‌دهند. آن‌ها تمام زندگی‌شان در دانشگاه سپری کرده‌اند و همواره با سیاست سرشاخ بوده‌اند. رئیس‌جمهوری که این فرمان را اجرا می‌کند، به آن‌ها خیانت کرده است.

با این‌حال، اگر رئیس‌جمهور دست به دست جبهه مقاومت دانشگاه بدهد و متعهد شود که دستور کار تنوع، برابری و شمول را پابرجا نگه‌می‌دارد و از کارکنان دانشگاه محافظت می‌کند، دانشگاه را به شکلی دیگر بدنام خواهد کرد: تحقیقات مأموران فدرال، کاهش بودجه فدرال (چنان‌که در مورد دانشگاه کلمبیا شاهد بودیم) و لزوم دفاع از فلسفه و کارکرد تنوع، برابری و شمول که در خارج از محوطه دانشگاه‌ها محبوبیت چندانی ندارد. این مسائل همگی در مطبوعات منتشر می‌شوند.

خبرنگاران ممکن است با رئیس کالج موافق باشند، اما خوانندگان و بینندگان نظر دیگری خواهند داشت. خطر ضرر و زیان مادی برای مؤسسه بسیار زیاد است و ممکن است که اعتبار مؤسسه هم از دست برود. جلسات اخیر کنگره با حضور رؤسای دانشگاه‌های آیوی لیگ باعث شد که بسیاری از آمریکایی‌ها چشم‌انداز و اولویت‌های آن‌ها را زیر سؤال ببرند. این‌که آیا رهبران دانشگاهی بتوانند با موفقیت بر این چالش‌ها غلبه کنند، در گذر زمان مشخص خواهد شد. حدس من این است که آن‌ها فرایند مرسوم سه‌مرحله‌ای زیر را دنبال خواهند کرد:

  • اول: حداقل کارهایی را که فرمان لغو تنوع، برابری و شمول از آن‌ها می‌خواهد، انجام می‌دهند و این‌طور وانمود می‌کنند که موافق آن هستند.
  • دوم: رویکردها و افرادی را که می‌توانند از چشم تیزبین و کنجکاو محافظه‌کاران پنهان نگه‌دارند، حفظ کنند (برای نمونه، با تغییر «شمول» به «تعلق» و «تنوع» به «توسعه».)
  • سوم: از منتقدان و کنشگران محلی عذرخواهی کنند و مرتباً از آن‌ها پوزش بخواهند.

همه چیز معلوم است. سناریو از پیش نوشته شده است. رئیس کالج خواهد گفت: «متأسفم. خیلی متأسفم. نمی‌خواستم چنین کاری بکنم، آن‌ها مجبورم کردند که دست به چنین کاری بزنم. من هم مثل شما از آن بیزارم. من هم ناراحت هستم. چاره‌ای نداریم، اما در کنار هم موفق خواهیم شد.»

دیدگاه ارائه‌شده در این مقاله نقطه نظر نویسنده بوده و لزوماً منعکس‌کننده دیدگاه اپک تایمز نیست.

درباره نویسنده: مارک بائرلین استاد بازنشسته زبان انگلیسی در دانشگاه اموری است. آثار او در وال‌استریت ژورنال، ویکلی استاندارد، واشینگتن‌پست، تی‌ال‌اس و گاهنامه آموزش عالی منتشر شده‌اند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

خودشناسی با روش جادویی نوشتن

نیلوفر رستگار

تعطیلات سال نو، زمان بسیار خوبی است که ما همراه طبیعت نو شدن را تجربه کنیم. فارغ از داشتن فرصتی برای استراحت، انگار این طبیعت است که ما را سرِ شوق می‌آورد و با وزش نسیم خوشایند و بوی گل‌ها یادآوری می‌کند که بعد از سختی و سرما، این نور است که زاییده می‌شود و برای ما پیام‌آور شادی است.

درون‌نگری و قدرت شفاگر نوشتن

اصطلاح درون‌نگری یا نگاه به درون یک روش سنتی برای درک چگونگی حالات ذهنی است که به‌ طرق مختلف در ادبیات خودشناسی به کار می‌رود. درون‌نگری به ما کمک می‌کند تا شاهد رفتار و اندیشه‌های خود از زاویه‌ سوم‌شخص باشیم و بتوانیم درک درستی از خود داشته باشیم.

نوشتن یکی از ابزارهای قدرتمندی است که به سازمان‌دهی ذهنی ما کمک می‌کند و مانند جاده‌ مستقیمی است که به اعماق وجود ما می‌رسد و به ما می‌گوید چه کسی و چرا هستیم. نوشتن درهای آگاهی را به‌ روی ما باز می‌کند، گذشته‌ ما را التیام می‌بخشد و حال ما را غنی می‌کند، به ما آرامش می‌دهد و الهام‌بخش برای آینده‌ ما است.

عموماً وقتی در طی روز مشغول انجام‌دادن کاری هستیم و حتی زمان‌هایی هم که استراحت می‌کنیم این مغز ما است که نشخوار می‌کند، اما فقط زمانی که می‌نویسیم انگار جهان از حرکت می‌ایستد و ما در خلسه‌ای عمیق فرو می‌رویم. شاید برای کسی که عادت به نوشتن ندارد، به شکل دیدن در تاریکی است. ابتدا هیچ‌چیزی را نمی‌بینید اما وقتی چشمان‌تان به تاریکی عادت کرد، آرام‌آرام دنیای ذهن‌تان خود را عیان می‌کند.

شروعی آسان و بدون فشار

اگر جزو کسانی هستید که نوشتن برای شما سخت است، خیلی به خودتان فشار نیاورید. از روزی ۱۰ دقیقه شروع کنید تا برای شما تبدیل به عادت شود. این می‌تواند نوشتن خاطرات یا روزمرگی‌ها باشد یا با یک جمله‌ ناتمام شروع کنید. مثل:
سخت‌ترین چیز……
اگر زودتر می‌دانستم….
یا
تحملش راحت‌تر بود اگر…..

روایت‌گری، نه قضاوت‌گری

نکته‌ای که در نوشتن بسیار حائز اهمیت است، این است که ما قصد نداریم به‌دنبال نتیجه یا پیدا کردن مقصر و حتی سرزنش‌کردن خود باشیم؛ بلکه صرفاً روایت‌کننده هستیم. چیزی شبیه یک گفت‌وگوی صمیمانه با درون خود که احساسات و افکار خود را مطرح می‌کنیم. به‌ زودی متوجه می‌شوید بخش‌هایی از ماجرا که تا به امروز نادیده گرفته بودید، جلوی چشمان شما رژه می‌روند و از این‌که تا به امروز آن‌ها را ندیده بودید، شگفت‌زده می‌شوید.

چند پیشنهاد ساده برای کمک به خودشناسی از طریق نوشتن

به لحظات مهم، باورها و تجربیات خود با چشمانی تازه نگاه کنید:
این بدان معناست که بایستی عمیقاً حفاری کنید و به قلبِ شخصی که هستید نفوذ کنید. صادق باشید و به کشف دلایل و چراییِ رفتار خود بپردازید.

از این‌که نسخه متفاوتی از خود می‌بینید، نترسید:
وقتی شروع به سفرِ خودشناسی می‌کنید، ممکن است با «خودی» روبه‌رو شوید که اصلاً شناختی از آن ندارید و این باعث شود بهراسید و از ادامه‌ مسیر خودداری کنید. نگران نباشید و نسبت به خود، گشودگی و شفقت داشته باشید.

خود شکننده‌ خود را در آغوش بگیرید:
بسیاری از افرادی که شروع به نوشتن می‌کنند متوجه می‌شوند که ابتدا مانند جاری‌کردن آب بر روی رودخانه‌ خشک است، پر از خس و خاشاک و کدر بودن آب است؛ اما به مرور، آب شفاف‌تر می‌شود و کامل می‌توانید خود را در آن مشاهده کنید. بنابراین از تجربه‌ هیجانات منفی خود نترسید و در صورت نیاز با یک متخصص گفت‌وگو کنید.

پازل‌ها را به‌هم بچسبانید:
وقتی رویدادهای کلیدی زندگی خود را می‌بینید، به‌دنبال نقاط مشترک باشید. به‌خاطر بیاورید آن‌ها چگونه شخصیت شما را شکل دادند. الگوها را دنبال کنید، نقاط را به‌هم متصل کنید؛ آنگاه متوجه خواهید شد که هیچ‌چیزی در زندگی شما تصادفی نبوده است.

گفت‌وگوی با بخش خردمند خود:
در حین نوشتن ممکن است متوجه شوید که در حال گفت‌وگو با درون‌تان یا حتی یک نیروی الهی هستید. این فرایند باعث می‌شود بینش عمیقی راجع به باورها، ارزش‌ها و خواسته‌های خود داشته باشید که تا به‌حال به آن توجه نمی‌کردید. این زمان مناسبی است که سؤال بپرسید و خواهید دید جوابِ مناسب را دریافت خواهید کرد.

چالش‌ها را به‌عنوان فرصتی برای رشد ببینید:
زمانی‌که داستان زندگی خود را می‌نویسید، متوجه خواهید شد اتفاقاتی که خیلی دردناک در نظر می‌گرفتید یا احساس شکست و ناکامی می‌کردید، چطور بر اثر گذر زمان فرصتی برای رشد و پیشرفت شما شده است. حتی احساساتی که زمانی برای شما غیر قابل‌تحمل بود، تبدیل به خاطره یا اکنون باعث خنده‌ شما می‌شود.

قدردان موهبت‌های زندگی خود باشید:
این تمرین را به تعویق نیندازید. سعی کنید هر شب سه موهبت زندگی خود را به یاد بیاورید و بابت داشتن آن‌ها شکرگزاری کنید.

پیشرفت خود را جشن بگیرید:
بعد از مدتی که نوشتن را شروع می‌کنید، خودتان به شفاگر بودن آن پی می‌برید. هر جا احساس کردید که در مسیر قرار گرفته‌اید، معطل نکنید و جشنی برای خود برپا کنید و به خود متعهد شوید که این تکنیک را از خود دور نکنید و هر لحظه در حال آگاهی از خود باشید.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی