Search
Asset 2

محدودیت جدید دولت کانادا علیه پژوهشگرانی که با چین، ایران و روسیه در ارتباط باشند

محدودیت جدید دولت کانادا علیه پژوهشگرانی که با چین، ایران و روسیه در ارتباط باشند
(Jacobs School of Engineering UCSD)

دولت کانادا روز سه‌شنبه اعلام کرد پژوهشگرانی که در موضوعات حساس یا حیاتی با دانشگاه‌های مشخصی در چین، ایران و روسیه همکاری کنند واجد شرایط کمک‌های مالی فدرال نخواهند شد.

به گزارش رویترز، در این تصمیم اخیر اتاوا که با هدف محافظت از فناوری‌های پیشرفته و نوظهور اتخاذ شده، کمک‌های دولتی به پژوهشگرانی که با دانشگاه‌های خاصی در ارتباط هستند ارائه نخواهد شد؛ دانشگاه‌های مرتبط با نهادهای دفاعی و امنیتی کشورهایی که به امنیت آسیب می‌رسانند.

این دانشگاه‌های اعلام‌شده عمدتاً در چین هستند، اما تعدادی از دانشگاه‌های ایران و روسیه نیز فهرست شده‌اند.

وزرای نوآوری، بهداشت و امنیت عمومی کانادا در بیانیه‌ای مشترک گفتند: «در حالی که پژوهش‌های کشور کانادا بر اساس ممتازبودن و ماهیت مشارکتی آن تعریف می‌شود، اما باز بودن آن نیز می‌تواند آن را به هدفی برای نفوذ خارجی تبدیل کند.»

یکی از مقامات گفته است که این سیاست فقط بر بودجه فدرال تأثیر می‌گذارد؛ اما دولت کانادا امیدوار است که دولت‌های استانی و موسسات کانادایی از این تصمیم دولت به‌عنوان راهنما استفاده کنند.

در سال ۲۰۲۲، کانادا پژوهشگری را به اتهام تلاش برای سرقت اسرار تجاری به نفع چین و جاسوسی برای آن کشور دستگیر کرد.

کانادا در کنار بریتانیا، ایالات متحده، نیوزیلند و استرالیا یکی از اعضای ائتلاف «پنج چشم» است. سال گذشته روسای اطلاعات این گروه، چین را به سرقت مالکیت معنوی و استفاده از هوش مصنوعی برای هک و جاسوسی علیه کشورها متهم کردند.

چین به طور معمول چنین اتهاماتی را رد می‌کند.

آمریکا مدت‏هاست که چین را به سرقت مالکیت معنوی متهم کرده است و این موضوع یکی از مسائل مهم در روابط آمریکا و چین بوده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی