احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت جمهوری اسلامی میگوید که تورم نقطهبهنقطه در پایان بهمن ماه امسال نزدیک به ۳۶ درصد بوده است.
خاندوزی ادعا کرده که تورم نقطهبهنقطه بهمن ماه با ۲.۷ واحد درصد کاهش به ۳۵.۸درصد رسیده است.
تورم نقطهبهنقطه شاخصی است که میزان افزایش قیمت کالا و خدمات را نسبت به ماه مشابه سال قبل نشان میدهد.
او همچنین با استناد به گزارش مرکز آمار در ۹ ماهه امسال میگوید که رشد باثبات فصول قبلی تکرار شده و در پاییز امسال رشد اقتصادی به ۵.۱ با احتساب نفت و ۲.۵درصد بدون نفت رسیده است.
خاندوزی این میزان کاهش را قابل توجه اما نامطلوب برای دولت خواند.
این ادعاها در حالی مطرح شده که علیرضا محجوب، «دبیرکل خانه کارگران ایران» برآورد دیگری از وضعیت موجود اقتصاد ایران دارد.
«تورم زیر ۵۰ درصد دیگر موضوعیت ندارد»
دبیرکل خانه کارگر ایران طی روزهای اخیر در گفتگو با ایلنا ضمن صحبت درباره وضعیت فاجعهبار معیشتی جامعه گفت: مردم در شرایط خیلی سختی قرار دارند. با وجود سود ۳۵ درصدی بانکها، با این روند به شکل فاحشی تورم افزایش پیدا میکند.
او افزود: «تصور میکنم افزایش صد درصدی تورم را خواهیم داشت و تورم زیر ۵۰ درصد دیگر موضوعیت ندارد.»
تورم ماهانه هفت استان کشور به زیر یک درصد رسید
اکوایران، رسانه تخصصی اقتصاد درباره تورم در برخی استانهای کشور نوشته است که تنها در بهمن ماه، تورم ماهانه در زنجان نسبت به دی بالاتر رفته و در باقی استانها تورم ماهانه کاهشی بوده است.
افزایش مستمر و پایدار سطح عمومی قیمتها در اقتصاد «تورم» نامیده شده است.
این رسانه مدعی شده که در هفت استان تورم ماهانه در ماه میانی زمستان کمتر از یک درصد بوده است.
اکوایران با استناد به دادههای مرکز آمار ایران عنوان کرده که در بهمن امسال تورم ماهانه کل کشور کمتر شده و به ۱.۴ درصد رسیده است. البته این نرخ در استانهای مختلف یکسان نبوده است.
ادعاهای مسئولان و نهادهای جمهوری اسلامی درباره بهبود آمارهای اقتصادی در حالی مطرح شده که کارشناسان کاهش تورم نقطهبهنقطه طی ماههای گذشته را یک اتفاق طبیعی عنوان کردهاند که ارتباطی با سیاستهای جمهوری اسلامی ندارد.