اصطلاح “حرفهای تکراری عالمِ پیر” یعنی سخنانیکه یک فرزانه، اغلب یا همیشه میگوید. این اصطلاح به تکرارکردن حرفی یا انجام کار مشخصی به دفعات اشاره میکند.
این اصطلاح براساس داستانی از کتاب “یادداشتهایی درباب سه امپراطوری ” است که یک متن تاریخی چینی درمورد اواخر سلسلهی هان شرقی ودورهی سه امپراطوری میباشد.
“گوآنلو” (۲۰۹-۲۵۶) یک پیشگوی مشهور در دورهی امپراطوری سهگانهی چین بود. او در ۱۵ سالگی دائو را مطالعه کرده بود و با “ایی چینگ”-یک کتاب باستانی پیشگویی- به خوبی آشنا بود. وی میتوانست سرنوشت انسانها را پیشگویی کند.
روزی، “هی یان” و “دِنگیانگ”، دو تن از وزرای ایالت “وِی”، “گوآنلو” را دیدند. “هی یان” از “گوآنلو” درمورد آیندهاش اینطور پرسید: “چند روزی است که خوابی میبینم. درخواب میبینم که چند مگس روی بینیام مینشینند. تلاش میکنم تا آنها را دور کنم، اما برمیگردند. تعبیرآن چیست؟ چه وقت من وزیر اصلی میشوم؟”
گوآن –روشنبینانه- مشاهده کرد که روح او در وضعیت تاریکی بود و از سرنوشتش آگاه شد. با اینحال اگر دقیقاً آنچه را که دیده بود به او میگفت، برایش مشکلات زیادی به بار میآورد. او مدتی اندیشید و سپس گفت: “سرورم شما به مدارج بالایی خواهید رسید و بسیار قدرتمند خواهید شد، اما آنانکه شما را ارج مینهند اندک، وآنانکه از شما میترسند بسیارند. شما به قدم نهادن در مسیرسعادت توجه نمیکنید. بینی، که در خواب دیدید، نماد یک انسان متعالی بود. اگر انسان متعالی ویژگیهای نیک خود راحفظ کند، در غرور و افتخار باقی خواهد ماند. اما درغیر اینصورت، مگر نه این است که مگسها گرداگرد چیزهای کثیف پروازمیکنند؟ من به شما قناعت به آنچه که هستید و اجتناب از قدم گذاردن به راه نادرست را توصیه میکنم. بعد از آن به راستی شما به بالاترین رتبه خواهید رسید”.
“دِنگ” از “گوآن” دربارهی سرنوشتش پرسید و “گوآن” او را نیز به قناعت به داشتههایش و اجتناب از قدم نهادن در راه غلط راهنمایی کرد. “گوآن” به او نصیحت کرد که با دیگران مهربان باشد تا از بدشانسی دور بماند.
با شنیدن پاسخها از گوآن، دنگ بیان کرد: “جوابهای تو به سوالات ربطی نداشت. ما برای شنیدن حرفهای تکراری یک پیرمرد اینجا نیستیم” آنها سخنان گوآن را باور نکردند و رفتند.
کمی پس از آن، “سیمایی”(۱۷۹-۲۵۱) کنترل ایالت وِی را در دست گرفت. “هییان” و “دِنگیانگ” هر دو به دست نمایندهی “سیمایی” کشته شدند.
بعدها، اصطلاح “حرفهای تکراری یک پیرمرد”، برای توصیف وضعیتی که شرح دادهشد بهکار رفت.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.