Search
Asset 2

واکنش‌ها به سخنان یک مقام شورای نگهبان درباره حق رای زنان «بی‌حجاب»

طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان گفت: «حق رای در هیچ قانونی سلب نشده‌ و حتی توسط دادگاه سلب شدنی نیست.»
هادی طحان نظیف،‌ سخنگوی شورای نگهبان (Mostafa Tehrani/Tasnim)

اظهارات اخیر سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه نمی‌توان حق رای زنان «بی‌حجاب» را سلب کرد، واکنش‌های زیادی را در میان فعالان حقوقی و اجتماعی برانگیخته است.

طحان نظیف در کنفرانس مطبوعاتی در روز یکشنبه گفت: «حق رای در هیچ قانونی سلب نشده‌ و حتی توسط دادگاه سلب شدنی نیست. رای دادن یک حق و یک تکلیف است و نمی‌توان حق کسی را سلب کرد. از موضوع حجاب در انتخابات دو قطبی‌سازی نشود؛ اینها دو قطبی‌سازی‌های کاذب است.»

وی افزود: «رهبری هم همه را به انتخابات دعوت کرده‌ است. هرکس با هر دیدگاهی حق تعیین سرنوشت دارد و انشاءالله از این حق استفاده می‌کند.»

یک روز بعد از این اظهارات، ابراهیم رئیسی روز دوشنبه، بیست‌وپنجم دی ماه در نشستی با «ائمه جمعه» بار دیگر تاکید کرد: «با حمایت‌ها و هدایت‌های شما و حمایت‌های مردم، این بساط بی‌حجابی حتما برچیده خواهد شد.»

روزنامه هم‌میهن به نقل از علی مجتهدزاده، حقوق‌دان در واکنش به این اظهارات نوشته است: «نمی‌شود بگویند جایی که به نفع ماست اشکال ندارد و چون اینجا حق رای به جمهوری اسلامی است کسی نمی‌تواند این حق را سلب کند و حتی بدتر از این هم باشند نمی‌توان حق او را سلب کرد. ولی اگر موضوعی را نخواهیم می‌توانیم خودروی آنها را توقیف، اماکن را پلمپ کنیم و مانع ورودشان به ادارات و بانک شویم.»

به گفته وی، «تاکنون فکر می‌کردیم که آقایان نمی‌دانند که این اقدامات و صحبت‌ها باعث دوقطبی و ایجاد نفرت در جامعه می‌شود. این اظهارنظرها نشان می‌دهد که متوجه می‌شوند اما وقتی متوجه می‌شوند که پای رای و انتخابات یا در حقیقت پای منافع خودشان در میان است. وقتی پای مصالح عمومی و حقوق شهروندی در میان است، ترجیح می‌دهند که متوجه موضوع نباشند.»

این روزنامه با اشاره به اظهارات تعدادی از نمایندگان مجلس که بخاطر مخالفت با لایحه حجاب و عفاف از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده‌اند و آن‌هایی که این لایحه را تصویب کردند، برای نامزدی در انتخابات بعدی مجلس تایید صلاحیت شده‌اند، افزوده است که اگر زنان با حجاب اختیاری از حق رای خود استفاده کنند و به پای صندوق رای بروند، آن گاه مجبورند به نمایندگانی رای بدهند که جریمه‌های سنگین و محرومیت از خدمات عمومی را بخاطر انتخاب نوع حجابشان وضع کرده‌اند.

آرش غفاری، یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که حجاب در اورژانس بیمارستان اجباری است اما در پای صندوق‌های رای آزاد است.

علیرضا مستوفی با انتشار عکسی از مهسا امینی در بخش مراقب‌های ویژه و تصویری از زنان با پوشش‌های مختلف در یک تظاهرات حکومتی در ایران نوشته است که «در جمهوری اسلامی حق رای افراد بی‌حجاب را نمی‌توان سلب کرد، ولی بعد از رای دادن می‌شود، حق حیات آن‌ها را سلب کرد.»

انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند امسال برگزار می‌شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی