محققان دریافتند که اضافه کردن دارچین به رژیم غذایی روزانه میتواند به کنترل بهتر گلوکز خون، بویژه در افراد مبتلا به چاقی و پیشدیابت کمک کند. از آنجا که دارچین هم بهطور گسترده در دسترس است و هم قیمت مناسبی دارد، یک مکمل آسان برای رژیم غذایی روزانه شما محسوب میشود.
مطالعه دانشگاه کالیفرنیا-لسآنجلس که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داده که مصرف روزانه دارچین به بهبود سطح گلوکز در بزرگسالان مبتلا به پیشدیابت که با اضافهوزن و چاقی مواجهند، منجر میشود.

توضیح یافتههای مطالعه
این مطالعه که طی یک دوره ۱۰ هفتهای به انجام رسید، شامل ۱۸ داوطلب بود که شاخص توده بدنیشان نشان میداد اضافهوزن دارند یا چاق هستند و بنا به تشخیص پزشک پیشدیابت هم داشتند. محققان مشخصاً به دنبال کشف تأثیر مکملهای روزانه دارچین بر غلظت گلوکز خون در بزرگسالان مبتلا به پیشدیابت و چاقی بودند.
نتایج نشان داد داوطلبانی که کپسولهای دارچین مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه شاهد، سطح گلوکز خون و همچنین پیکهای گلوکز پایینتری داشتند.
میشل روتنستاین، متخصص تغذیه و مدرس دیابت، در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «یافتههای مطالعه نشان میدهند که مکمل دارچین به بهبود کنترل گلوکز در افراد مبتلا به پیشدیابت مرتبط با چاقی کمک میکند. نتایج نویدبخش هستند اما تحقیقات بیشتری برای تأیید آنها و شناسایی اثرات بلندمدت و عوارض جانبی بالقوه مکمل دارچین لازم است.»

فواید دارچین
دارچین؛ که از پوست درخت دارچین به دست میآید؛ در طول تاریخ بهعنوان ادویه و طعمدهنده غذا به کار رفته اما در طب سنتی و طبیعیدرمانی نیز نقش مهمی داشته است. مکمل دارچین بهطور کلی بیخطر است و اثرات سمی یا نامطلوب آن حداقلی هستند.
مطالعات نشان میدهند که ادویه دارچین خواص آنتیاکسیدان، ضد التهاب، ضد میکروب، ضد دیابت و ضد سرطان دارد. همچنین گفته میشود که شما را از بیماری قلبی، کلسترول بالا و آسیب عصبی مصون میکند، فشار خون را کاهش داده و ایمنی بدن را تقویت میکند. نکته آخر آنکه دارچین روی زیستبوم روده تأثیر میگذارد و رشد باکتریهای مفید را دوچندان میکند و همزمان جلوی رشد باکتریهای مضر را میگیرد.
مطالعات همچنین نشان میدهند که دارچین با تقلید از اثرات انسولین و بهبود انتقال قند موجود در جریان خون به سلولها به کاهش گلوکز خون کمک میکند. دارچین همچنین باعث افزایش حساسیت به انسولین و بهبود مقاومت به انسولین میشود که دو مؤلفه مهم در مدیریت دیابت هستند.
کوچک بودن نمونه با حضور تنها ۱۸ داوطلب و استفاده از مالتودکسترین بهعنوان دارونما، دو محدودیت مهم این مطالعه بودهاند.
بهطور کلی، تاثیر مصرف دارچین بر دیابت همچنان تا حدی مبهم است و تحقیقات بیشتری میطلبد. بهکارگیری نمونههای بزرگتر و استفاده از دارونمایی که تأثیر کمتری بر گلوکز خون دارد، از جمله انتظارات معقول در مطالعات آتی هستند. با اینحال، تحقیقات مربوط به تأثیر بلندمدت دارچین بر کنترل گلوکز خون بیش از پیش نویدبخش به نظر میرسند.