Search
Asset 2

سنای آمریکا قانون مهسا و کمک‌ها به اسرائیل و اوکراین را تصویب کرد

سنای ایالات متحده بسته ۹۵ میلیارد دلاری کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را به همراه دو طرح الحاقی «قانون مهسا» و «قانون کشتی‌رانی» تصویب کرد.
(Samuel Corum/Getty Images)

سنای ایالات متحده بسته ۹۵ میلیارد دلاری کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را به همراه دو طرح الحاقی «قانون مهسا» و «قانون کشتی‌رانی» تصویب کرد.

قانونگذاران آمریکایی با ۷۹ رای موافق در برابر ۱۸ رای مخالف، این بسته ۹۵ میلیارد دلاری را با هدف حمایت از اوکراین، اسرائیل و تایوان در مقابل حکومت‌های روسیه، ایران و چین تصویب کرده‌اند.

همچنین هدف از تصویب دو طرح «قانون مهسا» و «قانون کشتی‌رانی» افزایش فشارها و تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی عنوان شده است.

به نوشته روزنامه گاردین، مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته پس از ماه‌ها تأخیر، چهار لایحه برای تعجیل کمک مالی به سه متحد آمریکایی را تصویب کرد.

طبق این گزارش، مجلس نمایندگان آمریکا در عین حال پیشنهاد محافظه‌کارانه‌ای را تصویب کرد که می‌تواند به ممنوعیت سراسری پلتفرم رسانه‌های اجتماعی تیک‌ تاک منجر شود. این اقدامات در یک بسته بزرگ ارائه شد و مجلس سنا روز سه‌شنبه آن را تصویب کرد.

از موارد خاص موجود در بسته تصویب شده، می‌توان به قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین اشاره کرد که رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌کند که به‌طور دوره‌ای مشخص کند که آیا هیچ موسسه مالی چینی در خرید نفت یا پهپاد از ایران مشارکت داشته است یا خیر.

تصویب «قانون کشتیرانی» نیز تحریم‌های اجباری بر بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌های خارجی درگیر در تجارت فرآورده‌های نفتی تحریم‌شده ایران را به همراه دارد.

تصویب «قانون مهسا» رئیس‌ جمهور آمریکا را ملزم می‌کند تا تحریم‌ها درباره ویزا و مسدودسازی اموال افراد وابسته به جمهوری اسلامی را اعمال کند.

مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه اول اردیبهشت «قانون صلح از طریق قدرت در قرن بیست‌ویکم» را با ۳۶۰ رای موافق و ۵۸ رای مخالف تصویب کرد. این قانون چند لایحه تحریمی علیه جمهوری اسلامی داشت، از جمله «قانون مهسا».

«قانون مهسا» پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی به شکل لایحه در مجلس نمایندگان مطرح شد. این قانون دولت آمریکا را ملزم می‌کند که رهبر و رئیس جمهور حکومت ایران را به خاطر نقض حقوق بشر تحریم کند.

در این طرح، تحریم نهاد رهبری، نهاد ریاست‌جمهوری، مسئولینی که رهبر آنها را نصب می‌کند و نیز بنیادها و شرکت‌های تحت نظر رهبر او شامل شده است.

براساس این قانون رئیس‌جمهور آمریکا موظف خواهد بود ظرف ۹۰ روز در این باره به کنگره آمریکا پاسخ دهد و هر سال هم درباره دلایل تمدید یا عدم تمدید این تحریم‌ها به نمایندگان کنگره توضیح دهد.

جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا، اقدام سنا در تصویب این بسته را پاسخی به «خواست تاریخ در یک نقطه عطف حساس» خوانده است.

بایدن گفته است که به محض دریافت این طرح آن را به امضای نهایی خواهد رساند و تاکید کرده که «ما قاطعانه در حمایت از آزادی و دموکراسی و علیه ظلم ایستاده‌ایم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی