
مراسم روز درختکاری، امروز پنجشنبه ۱۵ اسفند، با اجرای مراسم کاشت و توزیع نهال و با حضور بسیاری از مسئولین در چندین استان کشور برگزار شد. این مراسم هر ساله در راستای فرهنگسازی، توسعه و حفظ فضای سبز اجرا میشود.
مراسم کاشت بیش از ۵۰ اصله نهال دراستان قم، توزیع ۴۰ هزار اصله نهال رایگان در نکا، کاشت ۵۰ هزار اصله درخت در بجنورد و توزیع هزاران اصله نهال در خراسان شمالی و .. از جمله این مراسم است.
این مراسم، با هدف حفظ و نگهداری از منابع طبیعی انجام و همواره از سوی مسئولان در بخشهای مختلف مورد حمایت قرار میگیرد.
در همین راستا و به نقل از خبرگزاری مهر، رئیس آموزش و پرورش قرچک با اشاره به اهمیت حفظ منابع طبیعی گفت: هدف اصلی از بزرگداشت هفتهی منابع طبیعی، ترویج و اشاعهی فرهنگ منابع طبیعی بین آحاد جامعه است.»
مدیرکل صداوسیمای خراسان جنوبی نیز در مراسم روز درختکاری بر فواید و اثرات زیست محیطی درخت و درختکاری تأکید کرد و گفت: «کنترل آلودگی و کیفیت هوا، کاهش آلودگی صوتی، کمک به زندگی پرندگان و حیوانات و ترسیب کربن از جمله این اثرات است.»
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با انتشار گزارشی از وضعیت درختان مقاوم به آلودگی در این تهران، اعلام کرد: «درخت توت و درخت چنار دو گونهی مقاوم به آلودگی هستند که در کاهش آلودگی هوای تهران نیز بسیار مؤثرند.»
درختان همواره یکی از مهمترین منابع طبیعی برای موجودات زنده محسوب میشوند. تلطیف هوا، تعادل دمای محیط، حفاظت از خاک و تأمین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از این فواید است. علاوه براین درختان بهترین منابع طبیعی برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی اعم از آلودگی هوا و آلودگی صوتی میباشند.
در واقع کنترل آلودگی هوا و افزایش کیفیت آن از فواید اصلی درختان در شهرها محسوب میشود. درختان با جذب ذرات جامد معلق در هوا و گازهای مخرب مانند یک فیلتر بیولوژیک عمل میکنند و هوای تنفسی افراد را پاک میکنند. همچنین با اصلاح درجهی حرارت هوا و ایجاد و یا تغییر جریان باد روی انتشارات آلایندهها تأثیر گذاشته و محیط پاکی را برای زندگی و حیات سایر موجودات فراهم میکنند. درختان بهدلیل جذب دیاکسید کربن، بیشترین سهم را در پاکسازی هوا از گازهای گلخانهای دارند. همچنین با کاشت درختان انبوه در حاشیهی بزرگراهها، میتوان آلودگیهای صوتی را تا حدی کنترل کرد. از همینرو، با اهمیت دادن به فضای سبز شهری میتوان بسیاری از عوارض و آلودگیهای زندگی در شهرهای بزرگ را تا حد زیادی کنترل کرد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.