مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد از وعده آزادی نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، هومن جوکار و سپیده کاشانی، چهار فعال محیط زیستی محبوس در زندان جمهوری اسلامی، استقبال کرد.
اینگر اندرسن ضمن استقبال از اعلام آزادی قریبالوقوع این چهار فعال محیط زیستی زندانی عنوان کرد که منتظر انتشار خبر آزادی آنها در روزهای آینده خواهد بود.
حجت کرمانی، وکیل این زندانیان روز گذشته در گفتگو با رسانههای داخلی ایران اعلام کرد که موکلانش قرار است به مناسبت عید فطر مشمول عفو شوند و در پایان ماه رمضان آزاد شوند.
در زمستان سال ۱۳۹۶، نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ۹ نفر از فعالان محیط زیستی را با اتهامات «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت کردند.
در میان بازداشتشدگان، کاووس سید امامی، تنها یک ماه پس از انتقال به بازداشتگاه دو-الف متعلق به سپاه پاسداران، حین بازجویی جان خود را از دست داد و علت مرگ او «خودکشی» ادعا شد.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با اتهامات مذکور، مراد طاهباز و نیلوفر بیانی را به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم کرد.
همچنین هومن جوکار و طاهر قدیریان به هشت سال حبس، سام رجبی، سپیده کاشاندوست و امیرحسین خالقیحمید به شش سال حبس و عبدالرضا کوهپایه به چهار سال حبس محکوم شدند.
سام رجبی، عبدالرضا کوهپایه و امیرحسین خالقی با پایان دوران محکومیت از زندان آزاد شدند.
مراد طاهباز که دارای تابعیت بریتانیایی و آمریکایی است، در جریان مبادله زندانیان با آمریکا در شهریور سال گذشته آزاد شد.
نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار و طاهر قدیریان همچنان در زندان به سر میبرند و بنابر اظهارات وکیل این زندانیان، قرار است در روزهای آینده آزاد شوند.
تاکید سازمان ملل بر تداوم معضلات محیط زیستی در ایران
اینگر اندرسون، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل، روز گذشته در بیانیه این سازمان عنوان کرد که نیلوفر بیانی در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ به عنوان مشاور در دفتر ژنو این سازمان کار میکرد. او در سال ۲۰۱۷ به کشور خود بازگشت تا درباره حفاظت از یوزپلنگ ایرانی یا آسیایی، یکی از در معرض خطرترین گونههای گربهسانان در جهان، کار کند.
اندرسن با بیان اینکه نیلوفر بیانی و هفت نفر از فعالان محیط زیست در فوریه ۲۰۱۸ بازداشت و به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند، افزود که ما در طول سالهای گذشته پیوسته خواستار آزادی خانم بیانی و سایر فعالان محیط زیست بودهایم.
مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل تصریح کرد که حافظان محیط زیست متحدان مهمی در حفاظت از حقوق بشر برای داشتن یک محیط پاک، سالم و پایدار هستند.
او با بیان اینکه ایران، منطقه و جهان همچنان با چالشهای زیست محیطی شدیدی از جمله تغییرات آب و هوایی، بیابانزایی و آلودگی مواجه هستند، تاکید کرد که همه صداها باید شنیده شود و از آنها محافظت شود، زیرا ما به دنبال نظارت بر محیط زیست تنها سیارهای هستیم که همه ما به آن وابسته هستیم.