Search
Asset 2

آمریکا: عملیات پنهانی چین برای ساکت کردن و مجازات منتقدان خارج از چین چگونه است؟

براساس گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا که در ۲۲ آوریل منتشر شد، گروه‌هایی که رژیم چین زیر نظر دارد، شامل اقلیت‌های ستمدیده، مخالفان، دانشجویان چینی خارج از کشور و پیروان ادیان معنوی هستند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در پایان نشست وزرای خارجه جی۷ در ایتالیا، در ۱۹ آوریل ۲۰۲۴، کنفرانس مطبوعاتی برگزار می‌کند. (TIZIANA FABI/AFP via Getty Images)

وزارت امور خارجه آمریکا بر عملیات گسترده رژیم چین برای ساکت کردن اهداف خود در کشورهای دیگر با اتخاذ تاکتیک‌هایی مانند پیگرد قانونی، ناپدید کردن اجباری و قدرت‌نمایی پلیس چین بین چینی‌‏ها در خارج از این کشور تأکید کرد.

براساس گزارش حقوق بشر این وزارتخانه که در ۲۲ آوریل منتشر شد، گروه‌هایی که رژیم چین زیر نظر دارد، شامل اقلیت‌های ستمدیده، مخالفان، دانشجویان چینی خارج از کشور و پیروان ادیان معنوی هستند.

این تاکتیک که به سرکوب فراملی معروف است، متعاقب افشاگری یک گروه حقوق بشری درخصوص وجود شبکه غیرقانونی ایستگاه‌های پلیس چین در کشورهای مختلف جهان، از جمله آمریکا، مورد توجه جهانی قرار گرفت.

وزارت دادگستری آمریکا در آوریل ۲۰۲۳ دو مرد را به مدیریت ایستگاه پلیس مخفی چین در نیویورک متهم کرد. گفته می‌شود که این‌دو نفر گروهی را سازماندهی کردند تا تظاهرات گروه معنوی فالون گونگ را به حاشیه بکشانند، فعالان دموکراسی‌خواه را تحت تعقیب قرار داده و مخالفان را به نیابت از مقامات حزب کمونیست چین مورد آزار و اذیت قرار دهند.

در ماه مه سال گذشته، دادستان‌ها دو نفر را به تلاش برای پرداخت رشوه به کارکنان سازمان خدمات درآمد داخلی متهم کردند. در همان ماه، لیانگ لیتانگ در بوستون به اتهام ارسال تصاویر و دیگر جزئیات مربوط به فعالان دموکراسی‌خواه برای مقامات چین بازداشت شد.

در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا به پرونده بوستون و نیویورک اشاره شده است اما این‌که این جرایم در خاک آمریکا به وقوع پیوسته‌اند نادیده گرفته شده و صرفاً گفته شده که یک دولت خارجی اتهاماتی را به برخی از شهروندان چینی مقیم آن کشور خارجی وارد کرده است. در پرونده دیگری که در این گزارش به آن اشاره شده است، سه مرد به‌عنوان مأموران خارجی چین در یک کشور خاص محکوم شدند. این جرم در نیوجرسی به وقوع پیوست.

سه مرد در ۲۰ ژوئن در دادگاه فدرال بروکلین به‌خاطر تعقیب خانواده‌ای در نیوجرسی از جانب رژیم کمونیستی چین و تحت فشار قرار دادن آن‌ها برای بازگشت به چین محکوم شدند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی خود ضمن اشاره به این گزارش گفت: «این گزارش نشان می‌دهد که دولت‌ها ورای مرزهای خود مرتکب بدرفتاری می‌شوند.» بلینکن دو روز دیگر برای دیدار با مقامات ارشد شانگهای و پکن به چین سفر خواهد کرد.

آقای بلینکن با اشاره به اویغورها در سین‌کیانگ چین گفت «آن‌ها قربانیان نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت هستند» و افزود که «گزارش‌های کشوری سال ۲۰۲۳ درباره رویه‌های حقوق بشر از جنایت‌هایی پرده برمی‌دارند که یادآور سیاه‌ترین دوران بشریت هستند.»

مقامات و مأموران پلیس حزب کمونیست چین به‌طور مستقیم در سرکوب فراملی دست داشته‌اند که اغلب به کمک گروه‌های پوششی مستقر در جوامع چینی خارج از کشور انجام می‌گیرد.

برای نمونه، آقای لیانگ رهبری یک گروه محلی به نام ائتلاف نیوانگلند برای یکپارچگی صلح‌آمیز چین را برعهده دارد. براساس کیفرخواست و به نقل از سندی که آقای لیانگ برای یک مقام چینی مسئول در اشاعه نفوذ چین در خارج از کشور ارسال کرده، مشخص شد که این گروه در سال ۲۰۱۹ به کمک دانشجویان چینی خارج از کشور در بوستون توانسته بیش از هزار میهن‌پرست را سازماندهی کند تا در مقابل خانه ایالت ماساچوست و در محله چینی‌های بوستون تجمع کرده و کسانی را که حامی استقلال هنگ کنگ، تایوان، تبت و سین‌کیانگ بودند، محکوم کنند.

در گزارش وزارت امور خارجه آمده که «انجمن دانشجویان و دانش‌پژوهان چین نیز به‌عنوان بازوی نظارت چین در خارج از کشور عمل کرده و در سرکوب مخالفان و رهگیری و افشای هویت دانشجویان دموکراسی‌خواه از طریق ارعاب و آزار و اذیت به پکن یاری رسانده است.»

در این گزارش آمده است: «با توجه به آن‌که رژیم چین قانون مقابله با جاسوسی را به اجرا درآورده است، شهروندان چینی ملزم هستند درصورت نیاز به انجام عملیات اطلاعاتی کمک کنند. از این‌رو، دانشجویان چینی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند برای بازگشت به کشور نگران هستند.»

در گزارشی از سوئد آمده که دانشجویان دکترای چینی مجبورند قراردادی محرمانه امضا کنند تا نشان دهند که «به حزب کمونیست چین وفادار هستند، در راستای منافع رژیم عمل کرده و هرگز در فعالیت‌های مغایر با منافع جمهوری خلق چین مشارکت نخواهند کرد.»

در این گزارش آمده که نقض این قرارداد به اعمال جریمه برای خانواده‌های دانشجویان در چین منجر خواهد شد.

چندین دانشگاه، از جمله دانشگاه فریدریش-آلکساندر آلمان در ارلانگن-نورنبرگ و دانشگاه‌های دانمارک و هلند، همکاری خود را با دانش‌پژوهانی که هزینه‌های آن‌ها از طریق شورای دولتی بورس تحصیلی چین و در قالب قراردادهای مشابه تأمین می‌شد، به حالت تعلیق درآوردند.

این گزارش همچنین به کارزار رژیم چین برای تحت فشار گذاشتن دیگر کشورها «با اهداف سیاسی» جهت «مجبور کردن آن کشورها به مقابله یا گروه‌های خاص» اشاره دارد، اگرچه جزئیات این کارزار هنوز مشخص نیست.

اپک تایمز به اسناد و اعترافات مکتوب مقامات چینی دست یافته که نشان می‌دهند پکن به مقامات و سالن‌های نمایش محلی آمریکا فشار سیاسی و اقتصادی آورده تا در برنامه هنرهای نمایشی شن یون مداخله کنند. این گروه مستقر در نیویورک تصویری هنری از فرهنگ سنتی چین ارائه کرده و درباره نقض حقوق بشر در چین به دست حزب کمونیست روشنگری می‌کند.

عملیات گسترده حزب کمونیست چین به منزله این است که حتی مخالفان فراری از چین هم از دست حزب در امان نیستند.

زندانیان سیاسی مورد اشاره وزارت امور خارجه، ژو دیونگ، از تمرین‌کنندگان فالون گونگ، و پدر دو فرد مقیم آمریکا است که در آوریل ۲۰۲۳ به هشت سال زندان محکوم شد.

تمرین‌کنندگان معنوی فالون گونگ در چین، که مروج ارزش‌های حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری هستند، به‌دلیل پافشاری بر ایمان خود با خطر بازداشت، کار اجباری و حتی برداشت اجباری اعضای بدن مواجه هستند.

در گزارش وزارت امور خارجه به مصاحبه اپک تایمز با یک پزشک سابق چینی اشاره شده که در داخل یک ون تحت حفاظت سربازان مسلح اقدام به برداشت اعضای بدن می‌کرد.

دکتر ژنگ ژی، شهادت داد که از یک نظامی چینی شنیده که به نظامی دیگری می‌گفت کلیه «سالم» یکی از تمرین‌کنندگان فالون گونگ را برای جایگزینی کلیه بیمار خود انتخاب کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی