علیاصغر نخعیراد، نماینده مشهد و عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی، از احتمال افزایش قیمت بنزین در سال آینده خبر داد.
نخعیراد عنوان کرد که این افزایش بین ۱۵ تا ۲۰ درصد خواهد بود و کمتر از نرخ تورم است تا فشار زیادی بر اقتصاد و مردم وارد نشود.
این نماینده مجلس تاکید کرد که «هر گونه تغییر در نرخ سوخت نیازمند اخذ مجوز از مجلس است و هیچ تصمیمی بدون رعایت قوانین و مقررات اتخاذ نخواهد شد.»
او همچنین خبر از عدم افزایش قیمت بنزین در سال جاری داد و بر لزوم حفظ آرامش در جامعه تأکید کرد و از مردم خواست به شایعات توجه نکنند و به تصمیمات قانونی مجلس اعتماد کنند.
مسعود پزشکیان پیشتر در اوایل شهریورماه با انتقاد ازمنطقی نبودن رویه خرید بنزین با دلار آزاد و فروش آن با سوبسید گفته بود: پول گندم، دارو، نهاده و پرداخت حقوق بازنشستگی را نداریم، بنزین را با دلار ۵۰ تومان میخریم و با نرخ ۱۰ تومان میفروشیم، کدام منطقی این را از ما قبول میکند؟
اوایل فروردین ماه، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرده بود که در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲، روزانه بهطور متوسط ۶.۱ میلیون لیتر بنزین بیشتر مصرف شده است.
وبسایت «نور نیوز»، وابسته به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، همزمان با اعلام خبر افزایش مصرف بنزین در کشور، این موضوع را یک «چالش بزرگ» عنوان کرده بود.
این نهاد اعلام کرده بود که وزارت نفت برای تامین سوخت جایگاههای کشور سراغ ذخایر استراتژیک بنزین رفته است.
طی ماههای اخیر بارها در رسانههای داخلی و شبکههای اجتماعی، اخباری درباره تصمیم احتمالی دولت برای افزایش قیمت سوخت و کاهش سهمیهها منتشر شد.
کارشناسان معتقدند که اتخاذ این تصمیم ممکن است ابعاد امنیتی پیدا کند، چنانکه میتوان به اعتراضات آبان ۹۸ و کشتار صدها معترض به افزایش قیمت بنزین اشاره کرد.
اعتراضات از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ با اعلام افزایش بیسابقه قیمت بنزین در دهها شهر ایران با حضور بیسابقه معترضان در خیابانها آغاز شد و برای چند روز ادامه داشت.