شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داده است که چندین کشور عربی و غربی تصمیم به تعطیلی نمایندگیهای دیپلماتیک خود در کابل گرفتهاند. این کشورها شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی میشود که سفارتهایشان در کابل فعال بود. براساس این گزارش نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل نیز کارش را در این کشور به حالت تعلیق درآورده است.
البته این کشورها درباره دلیل ترک ناگهانی سفارتخانههایشان تاکنون چیزی نگفتهاند. رسانهها به نقل از شبکه العربیه گزارش دادهاند که این سفارتها و نمایندگیهای دیپلماتیک، بخاطر تهدیدات امنیتی تخلیه شدهاند.
افغانستان اینترنشنال گزارش داده است که ذبیح الله مجاهد در واکنش به تعطیلی تعدادی از سفارتخانهها، در توییتی نوشت که کشورها با طالبان از روی «عطوفت انسانی و مرحمت» رفتار کنند و فشار، ایجاد تشویش و خواستهای مداخلهگرایانه به نفع هیچکسی نیست.
وی افزود: «پیشرفت و اعتمادی که از راه تفاهم، گفتمان و تماسهای مثبت و متواتر به دست میآید، از طریق تحریم، محروم ساختن و سیاست تحمیلی به دست نمیآید.» اکنون این توییت در صفحه توییتر ذبیح الله مجاهد موجود نیست.
مجاهد درباره تعطیلی سفارت عربستان سعودی به رسانهها گفته است که این کشور دیپلماتهایش را برای کارگاه آموزشی یک هفتهای به عربستان فراخوانده و تعطیلی سفارت عربستان در کابل به طور موقت است.
بعد از به قدرت رسیدن طالبان، سفارتهای پاکستان و روسیه در کابل هدف حملات قرار گرفته بود و گزارشهایی از تعطیلی سفارت این کشورها مطرح شده بود، اما سفارتهای روسیه و پاکستان به کار خود در کابل ادامه داد. اخیرا نیز ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان گزارشها از بسته شدن سفارت روسیه در کابل را رد کرده است.
دیپلماتهای سفارتهای عربستان و امارت متحده عربی در حالی کابل را ترک کردند که همزمان نماینده ویژه دولت قطر با سران طالبان دیدارهای جداگانهای داشت.
بعد از به قدرت رسیدن طالبان، بسیاری از کشورها، سفارتهایشان را در کابل بستند و تعدادی از سفارتهای کشورهای غربی از جمله ایالات متحده امریکا منتقل شدند. هیچ کشوری در دنیا امارت طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است.