دومین روز از نشست گروه هفت در جنوب ایتالیا در ۱۴ ژوئن با جلسات پیدرپی رهبران جهان درباره هوش مصنوعی، تغییرات اقلیمی، چین و خاورمیانه آغار شد.
جو بایدن در حاشیه این نشست بهطور خصوصی با پاپ فرانسیس دیدار خواهد کرد.
بایدن و پاپ فرانسیس آخرینبار در اکتبر ۲۰۲۱ در واتیکان ملاقات کردند. جو بایدن در آن دیدار ضمن اهدای یک «سکه یادبود» به پاپ از او بهعنوان مهمترین مبارز صلحی که تاکنون دیده است تمجید کرد.
بایدن دومین رئیسجمهور کاتولیک آمریکا پس از جان اف. کندی است.
با توجه به برگزاری انتخابات در سال جاری، دیدار با پاپ در جریان نشست سران گروه هفت میتواند برای جو بایدن اهمیت ویژهای داشته باشد.
جن ساکی، سخنگوی سابق کاخ سفید، در فوریه ۲۰۲۱ گفت رئیسجمهور رابطه بسیار خوبی با پاپ دارد. او افرود که عکسی در دفتر بیضی وجود دارد که گواه این مسئله است.
جان گیزی، ستوننویس سیاسی نیوزمکس، که درباره کاتولیکها و واتیکان مطلب مینویسد به اپک تایمز گفت: «ملاقات رؤسایجمهور آمریکا و دست دادن با پاپ از سال ۱۹۵۹ که آیزنهاور با پاپ ژان بیستوسوم در واتیکان ملاقات کرد، رواج یافته است.»
نظرسنجی ایپی وتکست در سال ۲۰۲۰ نشان داد که ۴۹ درصد از کاتولیکهای سراسر کشور در انتخابات ۲۰۲۰ از جو بایدن و ۵۰ درصد از آنها از دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، حمایت کردند.
در نظرسنجیهای اخیر، اکثر کاتولیکها ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، را به بایدن ترجیح دادهاند. براساس مطالعه تحقیقاتی مؤسسه پیو که در ماه آوریل منتشر شد، ۵۵ درصد از کاتولیکها گفتند که به رئیسجمهور سابق آمریکا رأی میدهند و ۴۳ درصد گفتند که از بایدن حمایت میکنند. اختلاف آرا در بین رأیدهندگان سفیدپوست و غیر اسپانیاییتبارها بیشتر است.
این آمار در بین رأیدهندگان اسپانیاییتبار کاملاً متفاوت است. ۴۷ تا ۴۹ درصد از اسپانیاییتبارها بایدن را به ترامپ ترجیح میدهند.
سمتوسوی رأیگیری
ارنستو کاستاندا، استاد جامعهشناسی و مدیر مرکز مطالعات آمریکای لاتین در دانشگاه آمریکایی، میگوید: «اکثر رأیدهندگان لاتینتبار در انتخابات آتی به دموکراتها رأی خواهند داد اما درصد آرای آنها نسبت به انتخابات قبلی کمتر خواهد بود.»
او به اپک تایمز گفت: «لاتین تبارها مثل رأیدهندگان سفیدپوست جامعه متنوعی هستند و بسته به تحصیلات، حرفه، جنسیت و محل سکونتشان رأی متفاوتی دارند.»
او افزود: «با اینحال، دیدار بایدن با پاپ حائز اهمیت است و به رأیدهندگان یادآوری میکند که او همیشه کاتولیک بوده است.»
آقای کاستاندا گفت: «با توجه به حجم مسائل بشردوستانه جهانی، دیدار بایدن و پاپ اهمیت بسیاری دارد.»
پاپ در نشست گروه هفت شرکت میکند تا در جلسه ویژه هوش مصنوعی سخنرانی کند. جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، پیشتر گفته بود که این اولینبار در تاریخ واتیکان است که پاپ در نشست گروه هفت حاضر میشود.
توسعه و استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی از دید خانم ملونی، که نشست امسال را در منطقه پوگلیا در جنوب ایتالیا میزبانی میکند، جزو اولویت اصلی بوده است.
او درخصوص تأثیر این فناوری بر بازار کار ابراز نگرانی کرده و مدعی شده که اگر مدیریت درستی وجود نداشته باشد، هوش مصنوعی انسانها را به حاشیه میراند و به افزایش شکاف درآمدی در سراسر جهان دامن میزند.
او در دیدار با جو بایدن در کاخ سفید در ۱ مارس گفته بود: «هوش مصنوعی حکمِ وسیله را دارد. هم خوب است، هم بد. این امر به ظرفیت مدیریتی ما و مقابله با خطرات و پیامدهای آن بستگی دارد که برای نمونه میتوان به بازار کار اشاره کرد.»
واتیکان چند سال پیش از طرح «فراخوان رم برای اخلاق در هوش مصنوعی» رونمایی کرد. این طرح با استقبال برخی از شرکتهای نامدار مانند مایکروسافت، آیبیام و سیسکو مواجه شده است.