جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در دومین و آخرین روز از نشست سران گروه ۲۰ در برزیل در بحث پیرامون مسائل اقلیمی و انرژی پاک شرکت کرد و از رهبران جهان خواست به تلاش خود درخصوص مسائل اقلیمی ادامه دهند.
بایدن در این نشست با اشاره به استفاده از منابع انرژی مانند خورشید و باد گفت: «کارهای زیادی داریم که باید انجامشان دهیم.»
او یکبار دیگر بر حمایت خود از ابتکارات مربوط به تغییرات اقلیمی تأکید کرد.
او گفت: «تاریخ نظارهگر است. میخواهم ایمان خود را حفظ کنیم و به راهمان ادامه دهیم. این تنها تهدید بزرگی است که موجودیت بشر را به خطر میاندازد.»
بایدن در آخرین نشست سران گروه ۲۰ در دوران ریاستجمهوری خود شرکت کرد که از ۱۸ تا ۱۹ نوامبر در ریودوژانیرو برگزار شد.
این نشست سالانه رهبران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان را گردهم میآورد تا درباره چالشهای جهانی گفتوگو کنند؛ بحثی که در سال جاری بر شمول اجتماعی، اصلاح حکمرانی جهانی و گذار انرژی متمرکز بود.
بایدن بر پیشرفت آمریکا در رسیدگی به مسائل اقلیمی و سرمایهگذاری در زمینه گذار انرژی در چهار سال گذشته تأکید کرد. با اینحال، بلاتکلیفی درباره اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، چه رویکردی در قبال این تلاشها خواهد داشت به ایجاد نگرانی در نشست اقلیمی دامن زد.
بایدن در انتهای سخنان خود گفت که «حرفهای بیشتری برای گفتن دارم» و افزود که «نمیخواهم حرف بیشتری بزنم.»
ترامپ در کارزار ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۴ وعده داد که میلیاردها دلار از بودجه اختصاصیافته به برنامه انرژی و اقلیمی دولت بایدن را پس میگیرد.
او همچنین برای افزایش تولید انرژی در آمریکا و کاهش تورم وعده داد که اکتشاف نفت در اراضی عمومی را افزایش میدهد و برای تولیدکنندگان نفت، گاز و زغالسنگ تخفیف مالیاتی لحاظ میکند.
از این گذشته، ترامپ وعده داد که دوباره از توافق اقلیمی پاریس خارج میشود و مشوقها و مقررات بایدن را که به نفع خودروهای برقی هستند لغو خواهد کرد.
«راهنمای کاهش تورم»
بایدن در اولین روز نشست در ۱۸ نوامبر تعهد داد که ۴ میلیارد دلار طی سه سال آتی به انجمن توسعه بینالمللی بانک جهانی اهدا خواهد کرد تا از فقیرترین کشورهای جهان حمایت شود.
بایدن این خبر را در جلسهای غیرعلنی در نشست سران اعلام کرد و از دیگر کشورها خواست تعهدات خود را افزایش دهند.
بایدن در سخنان خود در نشست اقلیمی به رهبران جهان گفت که کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از اقتصاد خود در قبال پیامدهای آن باید «از توان نظامی و سرمایه کافی» برخوردار باشند.
او گفت: «ما باید به کشورهایی که زیر فشار بدهی هستند، اجازه نفس کشیدن بدهیم. ما رهبران باید راههایی برای تزریق سرمایه به اقتصاد آنها پیدا کنیم.»