اعضای مجلس عوام انگلیس شامگاه پنجشنبه طرحی را به اتفاق آرا به تصویب رساندند که از دولت این کشور میخواهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
هر چند نتیجه این رایگیری برای دولت بریتانیا الزامی ایجاد نمیکند، اما نشاندهنده افزایش فشار نمایندگان مجلس برای این اقدام است.
در جلسه روز پنجشنبه پارلمان بریتانیا بعد از سخنان چندین نماینده در محکومیت اقدامات سپاه، معاون وزیر خارجه این کشور به آنها گفت که دولت موضع یکپارچه نمایندگان علیه سپاه پاسداران را در نظر میگیرد.
لیو داکرتی، معاون وزارت خارجه در همین جلسه گفت بریتانیا فعالانه موضوع قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست «سازمانهای تروریستی» را بررسی میکند اما هنوز به تصمیم نهایی در این خصوص نرسیده است.
او در ادامه اضافه کرد: اما میتوانم بگویم که دولت این درخواستها که از سراسر مجلس مطرح میشوند و اتحاد موجود در این درخواستهای مطرحشده از سوی همه طرفها را در نظر خواهد گرفت و این چیزی است که ما به صورت بسیار جدی به آن توجه داریم.
باب بلکمن، نمایندهای که طرح حمایت از گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی را به مجلس ارائه داده بود، امروز در پارلمان گفت که حکومت ایران روز به روز بیشتر دچار استیصال میشود و افزود «مشخص است که تداوم اعتراضات نشان میدهد که به طور قطع رژیم در حال از هم پاشیدن است.
این نماینده مجلس بریتانیا گفت که سپاه پاسداران نهتنها مردم ایران که جوامع بینالمللی از جمله کشور بریتانیا را تهدید میکند.
روزنامه ایندیپندنت روز چهارشنبه نوشته بود لندن در حال بررسی ممنوعیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تحت قوانین مربوط به تروریسم است که قبلاً هرگز علیه یک نهاد دولتی استفاده نکرده است.
همچنین کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا در گزارشی در ماه دسامبر گذشته به صراحت خواهان گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی بریتانیا شده بود.
در آخرین روزهای سال ۲۰۲۲ جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا در توییتی نوشت که بریتانیا «کل سپاه پاسداران» را تحریم کرده است، اما جزییاتی درباره این موضوع اعلام نکرد و بیانیه جدیدی درباره تحریم مجموعه سپاه منتشر نشد.