Search
Asset 2

پیشنهاد ساخت مجسمه «مائو» در دانشگاه مونترال کانادا

مجسمه «مائو تسه تونگ»رئیس سابق حزب کمونیست چین
مجسمه «مائو تسه تونگ» رئیس سابق حزب کمونیست چین (AFP/Getty Images)

یک میلیاردر چینی در ارتباط با حزب کمونیست چین که به دانشگاه مونترال در کانادا برای ساخت مجسمه‌ای از «پیر ترودو» کمک مالی کرده بود، از این دانشگاه خواسته که مجسمه «مائو تسه تونگ»، رئیس سابق حزب کمونیست چین را نیز در این دانشگاه نصب کند. این دانشگاهی است که پیر ترودو نخست‌وزیر سابق کانادا و پدر جاستین ترودو، نخست وزیر کنونی کانادا در آن تحصیل کرده بود.

جف هاینریش، سخنگوی دانشگاه مونترال، به اپک تایمز انگلیسی گفت که این مؤسسه در سال ۲۰۱۶ و برای تأسیس صندوق بورسیه چینی – کانادایی مبلغ ۵۵۰ هزار دلار از «ژانگ بین» و یک اهداکننده دیگر به نام «نیو گن‌شنگ» دریافت کرده است، اگرچه پرداخت نهایی ۲۵۰ هزار دلار هرگز انجام نشد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، «ژانگ بین» عضو یک نهاد عالی مشاوره سیاسی مستقر در پکن است که به‌عنوان ابزار اصلی مداخله خارجی حزب کمونیست چین عمل می‌کند.

گفته شده که دانشگاه درخواست ساخت مجسمه مائو را رد کرده است.

سخنگوی دانشگاه مونترال در واکنش به انتشار این اخبار از سوی رسانه گلوب‌اند میل که به نقل از یک منبع امنیت ملی برای اولین‌بار منتشر شد، عنوان کرد که این دانشگاه اطلاع نداشته این کمک مالی به دستور یک مقام چینی انجام شده است.

جف هاینریش گفت: «هنگامی که ما این کمک را دریافت کردیم، فضای باز اقتصادی و علمی بیشتری در روابط کانادا و چین وجود داشت و در آن زمان ما هیچ نشانه‌ای از ارتباط احتمالی بین کمک مالی و مداخله سیاسی یک کشور خارجی مشاهده نکردیم.»

به گزارش گلوب‌اند میل، یک دیپلمات چینی به ژانگ دستور داده بود که یک میلیون دلار به بنیاد ترودو کمک کند و پکن این مبلغ را به او بازپرداخت خواهد کرد.

  این گزارش می‌افزاید که این مکالمه توسط سرویس اطلاعات امنیتی کانادا (CSIS) در سال ۲۰۱۴ و بلافاصله پس از اینکه جاستین ترودو در سال ۲۰۱۳ رهبر حزب لیبرال کانادا شد، ضبط شده است. در این مکالمه مقام چینی و ژانگ در مورد انتخابات فدرال آتی سال ۲۰۱۵ و این احتمال که لیبرال‌ها بتوانند محافظه‌کاران را برای تشکیل دولت شکست دهند، گفت‌وگو کرده‌اند.

ژانگ در سال ۲۰۱۶ به همراه جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا، مهمان یک رویداد جمع‌آوری کمک‌های مالی حزب لیبرال بود.

گلوب‌اند میل می‌گوید مدت کوتاهی پس از جمع‌آوری کمک مالی در سال ۲۰۱۶، «ژانگ» و «نیو» یک میلیون دلار برای «احترام به یاد و رهبری» پیر ترودو نخست‌وزیر سابق کانادا اهدا کردند.

قرار بود این مبلغ صرف ساخت مجسمه پیر ترودو، کمک مالی برای ایجاد بورسیه تحصیلی در دانشکده حقوق دانشگاه مونترال، جایی که نخست‌وزیر سابق به‌عنوان دانشجو در آنجا تحصیل کرده بود و بعداً استاد این دانشگاه بود، و کمک مالی به بنیاد پیر الیوت ترودو شود.

کتاب سیاه کمونیسم که تاریخچه سرکوب سیاسی توسط دولت‌های کمونیستی را مستند می‌کند، می‌گوید که مائو و رژیم کمونیستی در پکن مسئول مرگ ده‌ها میلیون چینی هستند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی