Search
Asset 2

آبگیری سد جنجالی چم‌شیر با فشار رژیم کمونیستی چین

(ISNA) سد چم شیر

سد چم‌شیر علی‌رغم مخالفت‌های مکرر مسئولین سازمان محیط ‌زیست و فعالان زیست‌ محیطی کشور با فشار رژیم کمونیستی چین آبگیری شد.

روزنامه اعتماد امروز اول بهمن‌ماه در گزارشی اعلام کرد که فعالان محیط‌‌ زیست خبر داده‌اند که وزارت نیرو با وجود مخالفت‌های فراوان آبگیری سد پرحاشیه چم‌شیر را آغاز کرده است.

به گزارش این روزنامه، «حسین آخانی»، استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ۲۶ دی، روز تلخی برای تاریخ محیط ‌زیست ایران است، روزی که به‌رغم نامه‌های مقامات کشور از رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست و معاون اول رئیس‌جمهوری، دست‌اندرکاران وزارت نیرو جان رودخانه دیگری را از ایران گرفتند.

این در حالی است که پیش‌تر روزنامه آرمان خبر داده بود که اصرار دولت برای آبگیری پنجمین سد کشور به دلیل فشارهای چینی‌ها به‌عنوان سرمایه‌گذار اصلی این طرح است.

این روزنامه در ادامه نوشته است: محمد درویش، فعال زیست‌ محیطی می‌گوید منابع مالی این طرح از طریق ۳۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در چین تامین شده است. در واقع چینی‌ها طبق یک قرارداد فاینانس قبول کرده‌اند تا وامی ۲۳۰ میلیون یورویی را با سود ۱۸ درصد به ایران برای ساخت سد چم‌شیر بپردازند.

البته بعدتر مشخص شد وامی که دولت چین برای مشارکت ‌در ساخت سد چم‌شیر پرداخت کرده از پول‌های بلوکه شده ایران بوده است و در حقیقت، حزب کمونیست چین از پول ایران وامی با سود ۱۸ درصد به ایران داده است.

انتشار خبرهایی از آبگیری سد چم‌شیر در حالی است که بسیاری از منتقدان عنوان کرده‌اند که آبگیری این سد خسارت‌های جبران‌ناپذیری بر کشور تحمیل می‌کند.

آبگیری این سد می‌تواند منجر به شورشدن زمین‌های کشاورزی منطقه و تشکیل کانون‌های ریزگرد در بخش جنوب شرقی خوزستان شود، به‌گونه‌ای که بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که با آبگیری چم‌شیر تجربه سد گتوند مجددا تکرار خواهد شد.

در همین رابطه دکتر سجاد فتاحی، پژوهشگر مطالعات اجتماعی آب می‌گوید: «یکی از اتفاقاتی که نسبت به آن مطمئن هستیم در سد چم‌شیر رخ می‌دهد، تکرار فاجعه گتوند است. در سد گتوند، میلیون‌ها تن نمک پشت سد انباشته شده است که مشکلات زیادی برای سد، مدیریت دریاچه و مخزن سد ایجاد کرده است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی