ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارش ماهانه در دوره زمانی مرداد ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در این بازه زمانی ۱۰۶ حکم اعدام را اجرا کرده است.
خبرگزاری «هرانا» در گزارش ماهانه مرداد ماه ۱۴۰۳، عنوان کرد که ۱۰۶ مورد اجرای حکم، ۱۰ مورد محکومیت و ۱۰ مورد تایید حکم اعدام صورت گرفته است.
این رسانه به عنوان نمونه به اعدام «کامران شیخه»، زندانی سنی مذهب اشاره کرده است که سحرگاه روز پنجشنبه چهارم مرداد ماه، پس از تحمل بیش از چهارده سال حبس، در زندان ارومیه اعدام شد.
همچنین نوشته است که سحرگاه روز سهشنبه شانزدهم مرداد ماه، «رضا رسایی»، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در زندان دیزل آباد کرمانشاه اعدام شد.
هرانا افزود که روز چهارشنبه هفدهم مرداد ماه، حکم ۲۲ زندانی که پیشتر از بابت جرائم غیرسیاسی به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد.
طبق این گزارش، «پخشان عزیزی»، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» به اعدام محکوم شد.
خبرگزاری هرانا در ادامه افزود که حکم اعدام «مالک علی فدایی نسب، فرهاد شاکری، عیسی عیدمحمدی، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج و تاج محمد خرمالی»، زندانیان سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شده است.
واکنشهای بینالمللی به صدور و اجرای احکام اعدام در ایران
«فدراسیون اتحادیههای کارگری هلند»، با ارسال نامهای خطاب به رئیسجمهور ایران، خواستار لغو حکم اعدام و آزادی شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت شده است.
«انجمن قلم فرانسه»، خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین شده است. این انجمن تاکید کرده است که جمهوری اسلامی روزنامهنگاران، نویسندگان و هنرمندان را هدف قرار داده است.
«فولکر تورک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز از اجرای اعدام های اخیر در ایران که شامل ۲۹ نفر در دو روز بود، ابراز نگرانی کرده بود.
او اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۴، تعداد اعدامها در ایران به حداقل ۳۴۵ نفر رسیده که در میان آنها ۱۵ زن نیز وجود دارد.
تورک همچنین اشاره کرده بود که اقلیتهایی مانند کردها، عربها و بلوچها به طور نامتناسبی تحت تاثیر این اعدامها قرار گرفتهاند.