اسرائیل روز پنجشنبه از تصمیم برزیل برای صدور اجازه پهلوگیری دو ناو جمهوری اسلامی در این کشور علیرغم فشارهای آمریکا، انتقاد کرد و از دولت لولا داسیلوا، رئیسجمهور این کشور خواست تا دستور دهد این دو ناو بندر ریودوژانیرو را ترک کنند.
این کشتیها روز یکشنبه گذشته در ریودوژانیرو پهلو گرفتند. رویترز گزارش داد که برزیل به نشانه حسننیت لولا داسیلوا هنگام پرواز به واشنگتن برای دیدار با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در ژانویه، از پذیرش این دو ناو امتناع کرد.
اسرائیل و جمهوری اسلامی برای دههها بهصورت غیرمستقیم و به سبک جنگ سرد با یکدیگر درگیر بودهاند که این درگیری حتی در زمانی که تهران با تشدید فشار جهانی بر سر برنامه هستهای و رفتار منطقهای خود مواجه بود درگیری با اسرائیل را ادامه داد که شامل اتهامات متقابل به خرابکاری دریایی میشود.
لیورحیات، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل، پهلوگیری ناوهای جمهوری اسلامی در برزیل را «یک پیشرفت خطرناک و تأسفآور» خواند و نیروی دریایی جمهوری اسلامی را به همکاری با نهادهای تحریم شده در تهران توسط جامعه جهانی متهم کرد.
لیورحیات با انتشار یک توییت عنوان کرد: «هنوز دیر نیست که به کشتیها دستور خروج از بندر بدهیم.»
سناتور تد کروز روز گذشته و در واکنش به لنگر انداختن این دو ناو در برزیل خواستار تحریم این کشور شد و این اقدام را «تهدیدی مستقیم برای امنیت و امنیت آمریکاییها» نامید.
کروز گفت: «دولت بایدن موظف به اعمال تحریمهای مرتبط، ارزیابی دوباره همکاری برزیل با آمریکا در زمینه اقدامات ضدتروریسم و بررسی دوباره این است که آیا برزیل اقدامات ضدتروریسم در بنادر خود را انجام میدهد یا خیر.»
بر اساس گزارشهای منتشر شده به ناوهای ایرانی مجوز داده شده است که از ۲۶ فوریه تا سوم مارس در بندر ریودوژانیرو پهلو بگیرند.