Search
Asset 2

مرگ سلبریتی‌ها باعث ترس از افزایش قربانیان کرونا در چین شده‌ است

(Bloomberg via Getty Images)

علنی شدن روزافزون مرگ چهرههای شناخته شده چینی باعث شده که مردم این کشور آمار رسمی قربانیان کووید را زیر سؤال ببرند.

مرگ چو لانلان، خواننده ۴۰ساله اپرا در ماه گذشته و با توجه به جوانی او برای بسیاری شوکهکننده بود. خانواده او اعلام کردند که از «مرگ ناگهانی او» ناراحت شدند، اما جزئیاتی از دلایل درگذشت این خواننده مشهور ارائه نکردند.

چین در ماه دسامبر و در پی اعتراضات گسترده، سیاست سختگیرانهاش برای مقابله با کرونا که به نام «کووید صفر» شناخته میشد را کنار گذاشت و پس از آن موارد جدید ابتلا و مرگومیرها جهش سریعی داشته است.

گزارشهایی از لبریزشدن بیمارستانها و کورههای جسدسوزی منتشر شده است.

اما چین انتشار آمار روزانه موارد مبتلایان را متوقف کرده است و از ماه گذشته میلادی، تنها ۲۲ مورد مرگ ناشی از کووید را با استفاده از معیارهای سختگیرانه خود اعلام کرده است.

اکنون تنها کسانی که بر اثر بیماریهای تنفسی مانند ذاتالریه جان خود را از دست میدهند، در آمار چین از مرگومیر بر اثر کووید گنجانده میشوند.

در همین حال روز چهارشنبه گذشته سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که چین تأثیر واقعی کووید را در این کشور بهویژه در مورد تعداد مرگومیرها کمتر از آنچه که هست نشان میدهد.

اما مرگ چو لانلان و افراد مشابه او، به گمانهزنیها در مورد تلفات بیشتر از آنچه در آمار رسمی گزارش شده است، دامن زده است.

به گزارش وبسایت خبری تخصصی اپرا وایر، چو لانلان یک سوپرانو بود که در اپرای پکنی تخصص داشت؛ یک نوع سبک چینی اپرا که در آن اجراکنندگان از گفتار، آواز، رقص و حرکات رزمی برای گفتن داستان استفاده میکنند.

همچنین در روز نخست سال نو میلادی، خبر درگذشت یک بازیگر دیگر به نام گونگ جینتانگ، آه بسیاری از کاربران چینی را در اینترنت بلند کرد.

این بازیگر ۸۳ساله برای بسیاری از خانوادهها به خاطر بازیاش در طولانیترین سریال تلویزیونی چین، «بستگان سببی» (یا «قوم همسر») شناخته شده بود. علت مرگ او مشخص نیست، اما بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی آن را به مرگ دیگر افراد سالخورده در این دوره مربوط میدانند.

نی ژن، فیلمنامهنویس تحسینشده چینی هم در میان کشتهشدگان اخیر بوده است. او که ۸۴ سال داشت به خاطر بازی در فیلم «فانوس قرمز را بلند کن» در سال ۱۹۹۱ معروف بود که منتقدان آن را یکی از بهترین فیلمهای چینی میدانند.

در همین حال، هو فومینگ، روزنامهنگار سابق و استاد بازنشسته دانشگاه نانجینگ، در دوم ژانویه در سن ۸۷ سالگی درگذشت.

بر اساس گزارشهای رسانههای چینی، ۱۶ دانشمند از آکادمیهای علوم و مهندسی برتر این کشور بین ۲۱ تا ۲۶ دسامبر درگذشتند.

هیچ یک از این مرگها در گواهی فوت این افراد به کووید مرتبط نشدهاند، اما این مانع گمانهزنیها در فضای مجازی نشده است.

یکی از کامنتهای پر لایک زیر خبر درگذشت نی ژن این بود که «آیا او هم بر اثرآنفولانزای بدمرد؟»، یکی دیگر از کاربران اینترنت گفته: «حتی اگر کل اینترنت را بچرخید، هیچ اشارهای به علت مرگ او پیدا نمیکنید

مقامات چینی از شک و تردیدهای گسترده آگاه هستند، اگرچه آنها همچنان شدت این موج تازه شیوع کرونا را کماهمیت میدانند. همچنین هفته گذشته پیپل دیلی، روزنامه رسمی حزب کمونیست، از شهروندان خواست تا برای «پیروزی نهایی» بر کووید تلاش کنند و انتقاد از سیاست قبلی صفر کووید را رد کرد .

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی