یکی از رسانههای بینالمللی آلمان گزارش داده است که این کشور در حال توسعه برنامههایی برای آمادهسازی مقدمات لازم جهت استقرار صدها هزار سرباز در صورت آغاز جنگ با روسیه است.
هفتهنامه «اشپیگل» با استناد به یک «سند محرمانه» که در اختیار این رسانه قرار گرفته است، گزارش داد که برلین انتظار دارد در صورتی که در آینده نزدیک، روسیه با غرب وارد جنگ شود، حدود ۸۰۰هزار سرباز آلمانی و متحد ناتو از بنادر، بزرگراهها و راه آهن آلمان برای حرکت به سمت شرق اروپا استفاده کنند.
این روزنامه نوشته است که نیروهای غربی باید همراه با تعداد زیادی سلاح، تجهیزات دیگر و حدود ۲۰۰هزار وسیله نقلیه، ظرف سه تا شش ماه استقرار یابند و بسیاری از آنها از طریق بنادر دریای شمال آلمان قبل از حرکت به سمت میدانهای نبرد احتمالی در شرق اروپا مستقر شوند.
روزنامه تلگراف در ماه ژوئن گزارش داد که ناتو در حال گسترش طرحهایی برای ایجاد چندین «راهرو» زمینی است که از طریق آنها نیروها و تجهیزات مورد نیاز برای جنگ آینده با روسیه را منتقل کند.
مسیرهایی از ایتالیا به اسلوونی، کرواسی و مجارستان و همچنین مسیرهایی از ترکیه، یونان، بلغارستان، رومانی و اسکاندیناوی جزو کریدورهای مورد نظر هستند.
هفتهنامه «اشپیگل» گزارش داد که بزرگراه A2 که حدود ۳۰۰ مایل از شهر غربی اوبرهاوزن تا حومه برلین در شرق کشور، نزدیک به مرز لهستان امتداد دارد، بخش مهمی از این کریدور خواهد بود.
بر اساس گزارش هفتهنامه «نیوزویک»، این مسیر شامل چندین پل است که هدف اصلی حملات موشکی روسیه در صورت وقوع جنگ خواهد بود.
اشپیگل همچنین گزارش داد که چنین حملاتی میتواند تلاشهای بسیج ناتو را به طور قابل توجهی به تاخیر بیندازد، از این رو برلین در حال برنامه ریزی مسیرهای جایگزین و موارد احتمالی از جمله پلهای موقت است.
تلاشهای لجستیک آلمان در صورت آغاز جنگ با روسیه
بر اساس گزارش اشپیگل، طرحهایی برای اسکان، تامین مجدد و تغذیه صدها هزار نیروی متحدان ناتو که از آلمان عبور میکنند، در حال انجام است.
اشپیگل گزارش داد که کاروانها میتوانند هر ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر برای تدارکات توقف کنند و استراحت کنند.
به نوشته این رسانه، چنین تلاش لجستیکی عظیمی ممکن است به اختیارات جدیدی برای پلیس فدرال آلمان نیاز داشته باشد از جمله درباره خدمت اجباری.
بر اساس گزارش «نیوزویک» مقامات آلمانی هشدار دادهاند درگیری مستقیم با روسیه در دهه آینده به طور فزایندهای محتمل است.
تاکنون کرملین در لفاظیهای خود کمتر محتاط بوده است و تهاجم تمام عیار خود به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ را به عنوان یک حمله پیشگیرانه علیه ناتو قلمداد کرده است.
روسیه این جنگ را به عنوان درگیری با «اتحاد غربی» به رهبری ایالات متحده توصیف میکند.
از سویی دیگر ولادیمیر پوتین بارها تهدید کرده است که از سلاح هستهای علیه کشورهای غربی استفاده میکند.
رئیسجمهور روسیه اوایل ماه ژوئن هشدار داد که این کشور میتواند در پاسخ به متحدان ناتو که به اوکراین اجازه میدهند از سلاحهای آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، سلاحهای دوربرد در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد تا به اهداف غربی حمله کنند.
ولادیمیر پوتین طی اقدامی نادر در اولین دیدار رودررو خود با سردبیران ارشد خبرگزاریهای بین المللی از زمان آغاز جنگ در اوکراین، با بیان اینکه «دکترین هستهای کرملین نباید ساده گرفته شود»، گفت که غرب اشتباه میکند اگر تصور کند روسیه هرگز از تسلیحات هستهای استفاده نخواهد کرد.
او اواخر ماه ژوئن در پی سفر رسمی به کره شمالی و ویتنام گفته بود که در حال بررسی تغییر در دکترین تسلیحات هستهای روسیه به دلیل توسعه تجهیزات هستهای توسط دشمنان کشورش است.