به دنبال افزایش نگرانیها از اعدام قریبالوقوع «جمشید شارمهد» شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، دختر او از هشت مقام ارشد قضایی جمهوری اسلامی در دادستانی کیفری آلمان شکایت کرد و خواستار تشکیل یک پرونده کیفری علیه قوه قضاییه جمهوری اسلامی شد.
آلمان از اصل صلاحیت جهانی پیروی میکند که بر اساس آن مقامات این کشور میتوانند جرایم سنگین ارتکابی در سایر نقاط جهان را بررسی کنند. غزاله شارمهد با استناد به همین مسئله تأکید کرد که این پرونده «بر اساس اصل صلاحیت جهانی برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت» تنظیم شده است.
او در شکایت خود که شامل آدمربایی و سوءاستفاده از جمشید شارمهد است، از دادستان فدرال آلمان خواسته است علیه مقامهای قضایی جمهوری اسلامی به علت «جنایت علیه بشریت» اعلام جرم کند.
مرکز اروپایی «قانون اساسی و حقوق بشر» مستقر در برلین که از شکایت غزل شارمهد حمایت میکند، اعلام کرد که این پرونده شکایت، یک قاضی به نام ابوالقاسم صلواتی و وزیر سابق اطلاعات به نام محمود علوی و شمار دیگری از افراد را مورد هدف قرار میدهد.
دختر جمشید شارمهد، آدمربایی و بازداشت غیرقانونی، شکنجه در بازداشتگاه، محاکمه نمایشی ناعادلانه و تهدید به ترور دولتی پدرش را نمونههایی از جنایات جمهوری اسلامی خواند.
شارمهد همچنین ابراز امیدواری کرد تحقیقات قضایی احتمالی، فشار بر دولت آلمان را برای مبارزه واقعی به منظور نجات جان پدرش افزایش دهد.
جمشید شارمهد که در رسانهها و نهادهای رسمی ایران به عنوان رئیس گروه تندر (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی شده به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم شده است.
یکی از اتهاماتی که به او نسبت داده شده، انفجار در حسینیه «سیدالشهدای شیراز» است که ۱۴ کشته و ۲۱۵ مجروح بر جای گذاشت. خانواده شارمهد بارها اتهاماتی را که از سوی جمهوری اسلامی به او نسبت داده شده، «ساختگی» و دادگاهش را نیز «نمایشی» خواندهاند.
شارمهد ۶۷ساله که پیشتر ساکن آمریکا بود، در مردادماه سال ۹۹ در سفری که از آلمان به هند داشت پس از یک توقف سهروزه در دبی، از سوی ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.