محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، علیرغم واکنش منفی افکار عمومی با پذیرش نیروهای حشدالشعبی در دانشگاه تهران خبر داد که طی هفته گذشته ۳۰ نفر از اعضای این گروه شبهنظامی «از میان خیل متقاضیان، مصاحبه و برگزیده شدند.»
معاون تعلیم و تربیت گروه شبهنظامی حشدالشعبی هفته گذشته از توافق با دانشگاه تهران برای اعزام نیروهای این گروه به این دانشگاه تحت عنوان «دانشجو» و «برای تحصیل» خبر داد.
محمد مقیمی اعضای حشدالشعبی را افراد ناب و خالصی خواند که حاضرند جان خود را در راه ارزشهای اسلامی فدا کنند و گفت: در افکار عمومی عدهای به اظهار نظر در خصوص جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی میپردازند که اصلاً نمیدانند معنای حشدالشعبی چیست و اعضای این گروه شامل چه کسانی میشوند.
«حرکت النجباء» و «کتائب حزبالله» از گروههای شبهنظامی تشکیل دهنده حشدالشعبی، در فهرست سیاه گروههای تروریستی آمریکا قرار دارند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین عنوان کرد که برای «تسریع در فرآیند جذب» نیروهای حشدالشعبی، کمیتهای متشکل از مدیران و کارشناسان دو معاونت بینالملل و آموزش این دانشگاه تشکیل شده است.
او همچنین مدعی شد که تحصیل نیروهای حشدالشعبی در دانشگاه تهران برای این دانشگاه درآمدزایی دارد و افزود: «علاوه بر مزایای فرهنگی و اجتماعی، درآمدزایی ارزی ناشی از این تبادل علمی که سرانه شهریه دانشجویی آن در هر ترم بیش از ۱۰ برابر دانشجوی شهریه پرداز ایرانی است و بهصورت ارزی خواهد بود، نصیب دانشگاه تهران خواهد ساخت تا آن را در زمینه زیرساختهای دانشگاه و ارتقای خدمات دانشجویی همچون تغذیه، خوابگاه و غیره هزینه نماییم. »
این در حالی است که جمهوری اسلامی منبع اصلی تامین مالی این گروه شبهنظامی است و خبرگزاری رویترز چند سال پیش به نقل از یکی از فرماندگان این گروه خبر داده بود که حجم کمکهای مالی جمھوری اسلامی به گروههای شبهنظامی عراقی که حشدالشعبی را به وجود آوردند بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون دلار در ماه است. این کمکهای مالی ماهانه جدا از کمکهای تسلیحاتی و آموزشهای نظامی اعضا این گروهها در داخل ایران است.
تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران به تازگی در واکنش به پذیرش نیروهای حشدالشعبی به عنوان دانشجو در این دانشگاه با انتشار بیانیهای تند این اقدام را «لشکرکشی» به دانشگاه بعد از «تکقطبی» کردن محیط علم دانستند.
در بیانیه دانشجویان در اعتراض به این موضوع آمده است: «پیش از این نیز بهاصطلاح استادان وابسته و شبهنظامیان بسیج را دیده بودیم که بر صندلیهای غصبی تکیه زدهاند و دست در جیب برادر بزرگ دارند، اما انگار برای تکقطبی شدن فضای دانشگاه کفایت نمیکردند و حالا باید شاهد لشکرکشی به دانشگاه باشیم.»
انجمن آزادیخواه پلیتکنیک تهران نیز در بیانیهای، اقدام مقامهای جمهوری اسلامی برای ورود شبهنظامیان شیعه عراق به دانشگاههای ایران را «جنگ جدید» برای «خفه کردن اعتراض دانشجویان» خواندند و تأکید کردند این اقدامات «آخرین تلاشهای یک نظام در حال فروپاشی برای قدرتنمایی» است.