Search
Asset 2

آمار ابتلا به HIV در چین به ۱ میلیون رسیده و بیشتر در بین جوانان شایع است

HIV  در ۲۶ نوامبر، مقاله «پیشرفت تحقیقات در زمینه همه‌گیری ایدز در چین» توسط مجله هفتگی سی‌دی‌سی و به نویسندگی هِه‌ نا، استاد همه‌گیرشناسی
(China Photos/Getty Images)

گزارشات اخیر نشان می‌دهد تا پایان سال ۲۰۲۰ بیش از یک میلیون نفر در چین مبتلا به HIV هستند و این بیماری عامل اصلی مرگ و میر در این کشور است.

طی یک دهه گذشته، آمار ابتلا به HIV در میان مردان چینی (از تمام گروه‌های سنی) رشد چشمگیری داشته و موارد ابتلا در بین جوانان چینی رو به افزایش است.

 در ۲۶ نوامبر، مقاله «پیشرفت تحقیقات در زمینه همه‌گیری ایدز در چین» توسط مجله هفتگی سی‌دی‌سی و به نویسندگی هِه‌ نا، استاد همه‌گیرشناسی و رئیس دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه فودان شانگهای، منتشر شد.

این تحقیق نشان می‌دهد که تا پایان سال ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان HIV در چین به ۱.۰۵ میلیون و آمار مرگ به ۳۵۱۰۰۰ نفر رسیده است. در سال ۲۰۰۹، میزان انتقال این بیماری در بین افراد دگرجنسگرا و همجنسگرا به ترتیب ۴۸.۳ و ۹.۱ درصد بود، درحالی که در سال ۲۰۲۰ این رقم به ۷۴.۲ و ۲۳.۳ درصد رسید. و در سال ۲۰۱۶، نرخ مرگ و میر استاندارد ناشی از ایدز به ۲.۵۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر رسید در حالی که این آمار در سال ۱۹۹۰، ۰.۳۳ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر بود.

 مخصوصا، آمار ابتلا به HIV در بین دانشجویان جوان رو به افزایش است. بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹، مجموع ۲۳۳۰۷ دانشجوی ۱۸ تا ۲۲ ساله در چین به ایدز مبتلا شدند که در مجموع تعداد ابتلای مردان به این بیماری ۳۴ برابر بیشتر از زنان بود.

به گزارش (موسسه غیر انتفاعی) پروژه آموزش پیشگیری از ایدز در بین جوانان چینی، در سال ۲۰۲۰ سه هزار مورد جدید ابتلا به ایدز در بین دانشجویان ۱۵ تا ۲۴ سال مشاهده شد.

به گزارش روزنامه دولتی چین، بیش از ۹۸ درصد از موارد ابتلا از طریق رابطه جنسی منتقل شده که در این بین، ۸۱.۷ درصد در بین افراد همجنسگرا و ۱۶.۹ درصد در بین افراد دگرجنسگرا بوده است.

دکتر مارگارت چان، مدیر کل سابق سازمان جهانی بهداشت، به نقل از گزارش روزنامه چین می‌گوید طی سال‌های اخیر، اکثر موارد ابتلا به HIV در بین جوانان چینی ناشی از رابطه جنسی پر خطر بوده است. در نتیجه، سازمان جلوگیری از ایدز در چین تمرکز خود را روی جوانان گذاشته است.

بر همین اساس، طی یک دهه گذشته، آمار ابتلا به HIV در بین افراد مسن نیز افزایش بی‌رویه داشته است. داده‌های مرکز ملی چین برای کنترل و پیشگیری از ایدز و بیماری‌های مقاربتی نشان می‌دهد تا سال ۲۰۱۰ نسبت موارد جدید ابتلا به HIV در بین مردان ۶۰ سال به بالا ۷.۴۱ درصد بوده اما این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۱۸.۲۱ درصد رسیده است. اکثر این افراد از طریق رابطه جنسی دگرجنسگرا به این بیماری مبتلا شدند.

براساس تحقیقی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین انجام شد، مردان همجنسگرا پرخطرترین گروه ابتلا به HIV هستند و چین را با چالش بهداشتی روبه‌رو می‌کنند. از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ مجموع آمار شیوع ملی HIV در بین مردان همجنسگرا ۵.۷ درصد تخمین زده شده بود و در بین افراد ۵۰ سال به بالا به انتهای خود، یعنی ۱۹.۳ درصد، می‌رسید. شیوع HIV در بین افراد بی‌سواد نیز بالاست (۱۶.۸ درصد). موارد ابتلا به HIV در جنوب غرب چین ۱۰.۷ درصد است و کسانی که در سونا یا گرمابه دنبال شریک جنسی می‌گردند ۱۳.۴ درصد از آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار می‌دهد. اگر HIV درمان نشود، تبدیل به ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی)، پیشرفته‌ترین مرحله HIV، خواهد شد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، HIV درمان ندارد و فرد به محض ابتلا، تا پایان عمر درگیر آن است اما اگر مراقبت‌های بالینی لازم انجام شود، می‌توان این وضعیت را کنترل نمود.

اگر افراد مبتلا به HIV از روش‌های موثر برای درمان استفاده کنند، می‌توانند زندگی سالم و عمر طولانی داشته باشند و از شرکای جنسی خود دربرابر این بیماری محافظت کنند.

مطالب دیگر:

کشورهای گروه هفت به روسیه در مورد «عواقب عظیم» تهاجم به اوکراین هشدار دادند

پنتاگون ممکن است تزریق واکسن تقویت‌کننده کووید۱۹ را برای سربازان اجباری کند

ایمنی طبیعی افراد بهبود یافته از کووید۱۹ بهتر از افراد واکسینه شده است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی