Search
Asset 2

واکنش انتقادی الهام علی‌اف از برخی سیاست‌های اقلیمی: نفت و گاز موهبتی از جانب پروردگار است

الهام علی‌اف در کاپ ۲۹ از سیاست‌های اقلیمی غرب انتقاد کرد و گفت نفت و گاز «موهبتی از جانب پروردگار» است که نیاز بازار را تأمین می‌کند.
الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، در صفحه نمایش در حال سخنرانی در مراسم افتتاحیه نشست اقدام اقلیمی رهبران جهان در روز دوم کنفرانس اقلیمی کاپ۲۹ در استادیوم باکو در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۲۴. (Sean Gallup/Getty Images)

رئیس جمهور آذربایجان گفته است که نفت و گاز موهبتی از جانب پروردگار است. نباید کشورها را به دلیل آوردن این منابع به بازار سرزنش کرد، زیرا بازار به نفت و گاز نیاز دارد.

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در روز دوم اجلاس تغییرات آب و هوایی موسوم به کاپ ۲۹ در ۱۲ نوامبر اظهار داشت که دولت او به عنوان رئیس این اجلاس در باکو، مدافع «انتقال سبز» است، اما باید واقع‌بین بود. مردم به منابع نفت و گاز نیاز دارند.

او همچنین گفت که صنعت نفت و گاز قربانی «تهمت و باج‌خواهی سازمان‌یافته» شده است. علی‌اف با انتقاد از ایالات متحده و کشورهای غربی درباره سیاست‌های اقلیمی گفت: «متاسفانه استانداردهای دوگانه، عادت انتقاد از دیگر کشورها و ریاکاری سیاسی به یک رویه رفتاری برای تعدادی از سیاستمداران، سازمان‌های غیردولتی تحت کنترل دولت‌ها و برخی رسانه‌های جعل‌کننده خبر در کشورهای غربی تبدیل شده است.»

به گفته او، جمهوری آذربایجان یک‌دهم درصد ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد.

رویترز گزارش داده است که ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز در جهان است و کشورهای اروپایی، سخت‌گیرانه‌ترین اهداف جهانی را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده‌اند. با این حال این کشورها بعد از حمله روسیه به اوکراین همواره به دنبال تامین نیازهای گازی خود بوده‌اند.

جان پودستا، مشاور ارشد جو بایدن در زمینه تغییرات اقلیمی در این نشست گفت که دونالد ترامپ، تغییرات اقلیمی را «یک فریب و کلاهبرداری» می‌داند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، وعده داده است که قیمت برق و گاز را از طریق افزایش تولید و از بین بردن «طرح جدید سبز» که آن را«سوسیالیستی» می‌داند، کاهش دهد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز در این مراسم از کشورها خواست که منابع مالی بیشتری برای اقدامات اقلیمی اختصاص دهند. بر همین اساس، در این کنفرانس توافق شد که کشورها سالانه ۱ تریلیون دلار اختصاص دهند. پیش از این، بودجه سالانه اختصاصی برای اقدامات اقلیمی سالی ۱۰۰ میلیارد دلار بود.

اجلاس تغییرات آب‌ و هوایی موسوم به کاپ ۲۹، از روز دوشنبه، ۱۱ نوامبر آغاز شد و رهبران ۲۰۰ کشور جهان درباره چگونگی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوخت‌های فسیلی گرد هم آمده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی