احمد دلبری، رئیس انجمن سالمندان ایران با اشاره به سرعت رشد سالمندی در کشور، نسبت به پیامدهای ناشی از این وضعیت و افزایش رهاشدگی و افسردگی میان سالمندان ایرانی هشدار داد.
دلبری در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» با بیان اینکه جمعیت سالمندان ایران در ۴۵ سال گذشته از ۵.۳ درصد به ۱۰.۳ درصد افزایش یافته، افزود: «پیشبینی میشود تا سال ۱۴۲۰، میزان ۲۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند.»
رئیس انجمن سالمندان ایران با اشاره به سرعت بالای رشد سالمندی گفت که ایران آمادگی لازم برای ورود به دوران سالخوردگی جمعیت را ندارد.
افزایش رهاشدگی و افسردگی سالمندان
دلبری با اشاره به اینکه بحث «رهاشدگی» سالمندان از مصادیق بارز «سالمندآزاری» است، گفت: بررسیها نشان میدهد که این معضل در حال افزایش است. علیرغم اینکه میانگین تعداد فرزندان سالمندان فعلی کشور ۵ فرزند است، ما همچنان شاهد رهاشدگی سالمندان و سالمندان مجهولالهویه در سراهای سالمندی هستیم.»
رئیس انجمن علمی سالمندان ایران افزود: «میزان افسردگی در خانههای سالمندان بیش از ۷۰ درصد است که این مسئله نگرانکننده است.
او درباره زنانهشدن جمعیت سالمندی، توضیح داد که درصد جمعیت سالمندان زن و مرد در کشور تفاوت چندانی ندارد، اما زنان سالمند عموماً تنهاتر و فقیرتر هستند.
دلبری تصریح کرد: «رهاشدگی سالمندان معمولاً به دلیل عدم پوشش کامل بیمهای و افزایش هزینههای درمانی و مراقبتی رخ میدهد. وقتی هزینهها افزایش مییابد، خانوادهها به ناچار مجبور به رها کردن سالمندان خود میشوند. همچنین، اشتغال فرزندان و عدم توانایی آنها برای مراقبت از سالمند نیز از دلایل اصلی این مسئله است.»
او با اشاره به مطالعات بینالمللی، تصریح کرد که بهترین روش برای مراقبت از سالمندان، نگهداری آنها در خانواده است.