به نظر میرسد دولت جمهوری اسلامی در پی اوضاع نابسامان اقتصادی و برای جبران کسری بودجه خود، به فروش اموال عمومی کشور روی آورده است.
شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ۲۱ آبانماه، مصوبهای محرمانه به تصویب رساند که بر اساس آن یک هیات هفتنفره از قوای سهگانه، اموالی که در اختیار دولت است را بررسی کرده و هر کدام را که مازاد تشخیص داد واگذار کنند.
مفاد این مصوبه که نام «مصوبه مولدسازی داراییهای دولت» بر آن نهاده شده است، پس از امضا رهبر جمهوری اسلامی عمومی شد.
در این مصوبه به هیات هفتنفره شامل معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه اختیار تام داده شده که در مورد اموال عمومی تصمیمگیری کنند.
در یکی از بندهای عجیب این مصوبه، ضمن تاکید بر اینکه همه دستگاههای دولتی مکلف به اجرای دستورات هیات هفتنفره هستند آمده که اعضای هیات نسبت به تصمیمات خود از هرگونه تعقیب و پیگرد قضایی مصون هستند و مجریان تصمیمات این هیات نیز در چارچوب مصوباتی که هیات تعیین کرده است، از همین مصونیت برخوردارند.
این بدان معنی است که اعضا این هیات بنا به تشخیص خود آزادند که هرگونه صلاح بدانند در مورد اموال عمومی کشور تصمیم بگیرند بدون اینکه نگران باشند در آینده از آنها به دلیل این تصمیمات بازخواست خواهد شد.
مولدسازی یا غارت ملی
انتشار جزئیات «مصوبه مولدسازی داراییهای دولت» واکنشهای فراوانی را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت.
آرش حسن نیا، خبرنگار اقتصادی، درواکنش به این مصوبه در توییتر نوشت: مولدسازی اسم رمز یک غارت ملی است که امضای رهبر جمهوری اسلامی پای آن است.
کاربر دیگری در توییتر نوشت: «اموال دولت ارثیه پدری رئیسی یا مخبر نیست که بدون شفافیت و بدون یک هیات ناظر مردمی و با مصونیت قضایی، به فروش برسه و بعدش هم معلوم نشه این پولها کجا رفته، صد شرف به دزدان سر گردنه»
از سوی دیگر برخی صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی نیز به این مصوبه واکنش نشان داده و نسبت به تبعات اجرای آن هشدار دادند، تا جایی که افراد نزدیک به جمهوری اسلامی نیز نسبت به تصویب مصوبه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ابراز نگرانی کردند.
حسن سبحانی نیا استاد دانشگاه و نماینده چند دوره مجلس که از چهرههای نزدیک به حکومت بهحساب میآید در صفحه توییتر خودنوشت که از این مصوبه به وحشت افتاده است.
سبحانی نیا نوشت: «در زندگی کاریام مواقع بسیاری بوده است که حتی از شنیدن بعضی از تصمیمات اقتصادی که توسط مقاماتی اتخاذ میشد، وحشت داشتم و از خسارتهایی که در فقدان آگاهی از سازوکار و پیامد تصمیمات، متوجه جامعه میشد بر خود میلرزیدم، تصمیم اخیر «مولدسازی داراییهای دولت» در صدر آن موارد میباشد.»