logo_eet

سازمان شفافیت بین‌الملل ایران را یکی از فاسدترین کشورهای جهان شناخت

(TASNIM)
(TASNIM)

سازمان شفافیت بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش سالانه خود می‌گوید ایران در میان ۱۸۰ کشور از لحاظ گستردگی فساد مالی، با قرارگرفتن در کنار کشورهای بحران‌زده و درگیر جنگ‌های داخلی در جایگاه ۱۴۷ و در میان فاسد‌ترین کشورهای جهان قرار گرفته است.

در این گزارش ایران از نظر فساد در میان ۱۸۰ کشور جهان، با کسب ۲۵ امتیاز از فاسدترین کشورهای جهان محسوب می‌شود.

ایران در فهرست امسال نسبت به سال گذشته سه پله سقوط کرده است و حتی پایین‌تر از کشورهایی مانند اوگاندا، موزامبیک، ماداگاسکار، لیبریا، کامرون، پاکستان، و قرقیزستان قرار دارد.

ایران در سال‌های گذشته نیز در انتهای جدول قرار داشت و در زمینه مبارزه با فساد اداری، سیاسی، و اقتصادی در کشور بسیار ناموفق بود.

آرشیو گزارش‌های این نهاد بین‌المللی نشان می‌دهد که امتیاز ایران از ۲۵ در سال ۲۰۱۳ با رشد متوالی تا سال ۲۰۱۶ به ۳۰ افزایش‌یافته بود، اما از آن زمان دوباره سیر نزولی کرده و طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ بر روی ۲۵ ثابت مانده است.

بر اساس این گزارش ایران از نظر شاخص فساد در کنار کشورهای بحران‌زده و دارای حاکمیت متزلزلی مانند جمهوری گینه که چندین دهه با بحران‌های داخلی و کودتا درگیر است و افغانستان تحت تسلط طالبان قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، سه کشور دانمارک، فنلاند، نیوزیلند، نروژ و سنگاپور بهترین امتیاز را در میان جامعه جهانی از لحاظ شاخص فساد داشته و کشورهای سومالی، سوریه، سودان جنوبی، ونزوئلا و یمن در قعر جدول قرار دارند.

اخبار مرتبط