Search
Asset 2

سپاه پاسداران مدعی سرنگونی یک پهپاد آمریکایی بر فراز خلیج فارس شد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد یک پهپاد نظامی آمریکایی از نوع ام‌کیو-۹ ریپر را در جریان عملیات شبانه بر فراز خلیج فارس سرنگون کرده است.
پهپاد نظامی آمریکایی از نوع ام‌کیو-۹ ریپر.(Isaac Brekken/Getty Images)

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد یک پهپاد نظامی آمریکایی از نوع ام‌کیو-۹ ریپر را در جریان عملیات شبانه بر فراز خلیج فارس سرنگون کرده است؛ ادعایی که تاکنون از سوی ارتش آمریکا تأیید یا رد نشده است.

در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه ۲۶ مه (۵ خرداد) از سوی سپاه و از طریق رسانه دولتی «پرس تی‌وی» منتشر شد، آمده است که نیروهای جمهوری اسلامی علاوه بر هدف قرار دادن پهپاد «ام‌کیو-۹»، به سوی یک پهپاد شناسایی «آرکیو-۴ گلوبال هاوک» و همچنین یک جنگنده اف-۳۵ نیز آتش گشوده‌اند.

پنتاگون تا زمان انتشار این گزارش واکنشی رسمی به ادعاهای مطرح‌شده از سوی سپاه نشان نداده است. با این حال، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) تأیید کرد که نیروهای آمریکایی روز دوشنبه ۴ خرداد حملاتی را در جنوب ایران انجام داده‌اند.

تیم هاوکینز، سخنگوی سنتکام، گفت این حملات با هدف «دفاع از نیروهای آمریکایی در برابر تهدیدات نیروهای ایرانی» انجام شده و اهداف آن شامل سایت‌های پرتاب موشک در جنوب ایران بوده است. او تأکید کرد که آمریکا در عین ادامه آتش‌بس، همچنان از نیروهای خود محافظت می‌کند.

سپاه پاسداران این حملات را محکوم و آن را بخشی از «ماجراجویی مداخله‌جویانه و رفتار تهاجمی آمریکا در منطقه» توصیف کرد. در این بیانیه همچنین ادعا شده که نیروهای آمریکایی وارد حریم هوایی ایران بر فراز خلیج فارس شده بودند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز حملات آمریکا به استان هرمزگان را «نقض آشکار» آتش‌بسی دانست که حدود هفت هفته از اجرای آن می‌گذرد.

رسانه‌های داخلی بامداد سه‌شنبه از شنیده شدن صدای انفجار در این استان خبر داده بودند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از این حملات در پیامی در شبکه اجتماعی خود گفته بود مذاکرات برای دستیابی به توافق صلح با ایران «به‌خوبی در حال پیشرفت» است.

ترامپ همچنین روز دوشنبه بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و سه سناریو برای برخورد با ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را مطرح کرد.

او نوشت: «اورانیوم غنی‌شده (غبار هسته‌ای!) یا فوراً به آمریکا تحویل داده می‌شود تا نابود شود، یا ترجیحاً با هماهنگی ایران در همان محل یا مکانی مورد توافق از بین خواهد رفت.»

او افزود که روند نابودی (مواد یا تجهیزات) با حضور «کمیسیون انرژی اتمی یا نهاد معادل آن» به‌عنوان ناظر این فرایند و رویداد انجام خواهد شد.

ترامپ همچنین از کشورهای عربی و اسلامی، از جمله عربستان سعودی، خواست به «پیمان ابراهیم» بپیوندند؛ پیمانی که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او با هدف عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای منطقه شکل گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در تروث سوشال نوشت اگر جمهوری اسلامی نیز توافق نهایی با آمریکا را امضا کند، «باعث افتخار خواهد بود» که بخشی از این ائتلاف شود.

هم‌زمان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده است که حملات علیه حزب‌الله لبنان را تشدید خواهد کرد. این در حالی است که اسرائیل و لبنان در اواسط آوریل به آتش‌بس رسیده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی