Search
Asset 2

مقام امنیتی اسرائیل: جهت‌دهی حمله سیدنی از جمهوری اسلامی نشأت گرفته است؛ جمهوری اسلامی محکوم کرد

یک مقام امنیتی اسرائیل گفته است که بدون شک جهت‌دهی و زیرساخت‌های حمله سیدنی از جمهوری اسلامی نشأت گرفته است.
(John MACDOUGALL / AFP via Getty Images)

یک مقام امنیتی اسرائیل گفته است که بدون شک جهت‌دهی و زیرساخت‌های حمله سیدنی از جمهوری اسلامی نشأت گرفته است.

به گزارش اسرائیل هیوم، این مقام امنیتی روز یک‌شنبه ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) گفت: «در ماه‌های اخیر فعالیت‌های جمهوری اسلامی برای سازماندهی حملات علیه اهداف یهودی و اسرائیلی در سراسر جهان افزایش یافته است.»

او افزود که فعالیت‌های مشابهی توسط گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی از جمله حزب‌الله و حماس در نقاط مختلف جهان، از جمله استرالیا، صورت گرفته است و هشدارهای اطلاعاتی قبلی در خصوص سفارت جمهوری اسلامی تنها بخشی از اقدامات پیشگیرانه بوده است.

پلیس استرالیا اعلام کرده است که بیش از هزار نفر در زمان تیراندازی در مراسم یهودیان در ساحل باندی حضور داشتند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، حمله خشونت‌آمیز سیدنی را محکوم کرد و نوشت: «ترور و کشتار انسان‌ها در هر کجا ارتکاب یابد، مردود و محکوم است.»

جرمی لیبلر، رئیس فدراسیون یهودیان استرالیا، این حمله را یکی از شدیدترین اقدامات ضدیهودی در جهان پس از هفتم اکتبر و دومین تیراندازی جمعی مرگبار تاریخ استرالیا توصیف کرد.

او با انتقاد از عملکرد نخست‌وزیر استرالیا، افزود: «دولت کنونی نمی‌تواند درک کند که این حمله نتیجه نفرت‌پراکنی علیه اسرائیل و جامعه یهودی است و نمی‌تواند میان یهودیان استرالیا و اقدامات دولت اسرائیل تمایز قائل شود.»

گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل نیز عنوان کرده است که از هفتم اکتبر موج گسترده‌ای از اقدامات ضدیهودی در استرالیا، از جمله تخریب کنیسه‌ها و پرچم‌های اسرائیل و نفرت‌پراکنی‌های عمومی، شکل گرفته است.

شماری از رهبران جهان از جمله کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، به تیراندازی در ساحل بوندای سیدنی واکنش نشان دادند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز اقدام مرگبار علیه خانواده‌های یهودی در ساحل بوندای سیدنی را محکوم کرد و آن را «وحشتناک» خواند.

در تیراندازی روز یک‌شنبه ۲۳ آذر در ساحل بوندای سیدنی که پلیس آن را «تروریستی» و علیه جامعه یهودیان توصیف کرده، ۱۲ نفر جان باخته‌اند که شامل یکی از دو مهاجم مسلح نیز می‌شود؛ مهاجم دوم مجروح و بازداشت شده است.

بر اساس گزارش‌ها، یک کودک در میان ۲۹ نفر منتقل‌شده به بیمارستان با وضعیت وخیم است و دو افسر پلیس نیز زخمی شده‌اند.

همچنین گفته می‌شود که در خودروی مرتبط با یکی از مهاجمان، بمب‌های دست‌ساز کشف و خنثی شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی